Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Може сега да бидеме сериозни, или уште ќе си тераме мајтап?
Жилет не е мајтап, туку закана за убиство. Али ја поштувам таков „хумор“.
Туку ти Омер како слеп верник, утре ако ти стават закон дека можеш да се ожениш со ќеркати ќе ја искористиш шансата?

Жилет не е мајтап, туку закана за убиство. Али ја поштувам таков „хумор“.
Туку ти Омер како слеп верник, утре ако ти стават закон дека можеш да се ожениш со ќеркати ќе ја искористиш шансата?

Добро де црн хумор е. А што се однесува до твоето прашање одговорот е : Не! Бидејќи Исламот тоа строго го забранува, а неговите Божествени закони не се менуваат. Така да според твојата хипотетичка ситуација од тој закон ти ќе бидеш повеќе засегната ( бидејќи ќе ти наложат да се омажиш за својот син),па јас како грижлива душа која внимава на тебе, би ти предложил спас од тој закон во Исламот. ;)

Откаде ја извади оваа констатација?
According to the Telegraph, Spain’s foreign-born population rose from 3.2% in 1998 to 13.4% in 2007, and in Brussels, “the top seven baby boys’ names recently were Mohamed, Adam, Rayan, Ayoub, Mehdi, Amine and Hamza.”...the real number of Muslims (not including unregistered illegal aliens) was about “574,000…in Sweden and 256,000 in Denmark,” meaning “that Muslims make up 6.05% of Sweden’s population and 4.59% of Denmark’s.” The Swedish figure was up from around 3.21% in 1998: “In other words, the number of Muslims has roughly doubled over the period 1998-2011.”http://frontpagemag.com/2012/bruce-bawer/islamization-of-europe-the-numbers-dont-lie/
и тако даље и тако шире...

Picture-16.gif

не сите вести се вмровски, ама ок да не одиме понатака
за шиите, ме интересира посебно делот за нивното мислење за дева марија и ајша ( пиши кога ке имаш време )
За видеото, испрати ми го во лп или најдобро постирај го тука, пошто не го најдов кај што беа прашањата

metta da odgovorese posto veti

Edno prashanje...gledav na hystory chanel nekoja emisija za Aleksandar Makedonski. Avtorov patuva vo Sirija i razgovara so lugje istorichari etc...Vo eden del od razgovorov se veli deka Aleksandar e spomenat i vo Kuranot.
Dali moze nekoj da postira delovi/citati od Kuranot kade se spomenuva Aleksandar, bash me interesira.
Blagodaram

Не е спомнат Александар Македонски.
Ќе слушнеш можеби дека е спомнат но под име Зулкарнејн,но тоа не е точно бидејќи Зулкарнејн е спомнат во Куранот како муслиман,а Александар Македонски бил многубожец,така да паѓаат во вода предпоставките дека се работи за истата личност.
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 03:56 ---
metta da odgovorese posto veti

Толку многу имам пишувано за тие разлики што ме мрзи пак да пишувам а и за волја на вистината,скроз го забораив ова твоево прашање.

Не е спомнат Александар Македонски.
Ќе слушнеш можеби дека е спомнат но под име Зулкарнејн,но тоа не е точно бидејќи Зулкарнејн е спомнат во Куранот како муслиман,а Александар Македонски бил многубожец,така да паѓаат во вода предпоставките дека се работи за истата личност.
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 03:56 ---

Толку многу имам пишувано за тие разлики што ме мрзи пак да пишувам а и за волја на вистината,скроз го забораив ова твоево прашање.

ок ке побарам по темава, па ако не супеам да најдам, пробај да ми го копираш тој дела, се разбира ако и ти го најдеш во овие 200 и нешто страни

Никола ај реши го овој, ако ставам видеа со педофиливе ќе ме раздени.

Никола ај реши го овој, ако ставам видеа со педофиливе ќе ме раздени.
samo ti dadov primer , neli sekakvi volovi se setaat po zemjata pa cuvajtesigi kerkite i sinovite

pa celo vreme ja tupis i celo vreme samo gnjavis ti si toj koj treba da bide resen i iscisten,

samo ti dadov primer , neli sekakvi volovi se setaat po zemjata pa cuvajtesigi kerkite i sinovite

pa celo vreme ja tupis i celo vreme samo gnjavis ti si toj koj treba da bide resen i iscisten,
Нормално дека секакви волови шетаат, ама апсолутно секакви. Ти си таа која треба да биде исчистена од темава оти го тупиш со линкови хеј.

Разликата е во средината во која се случуваат тие нешта.
Средината од каде што доаѓа случајот со градинката, го осудува делото како грозоморно.
Средината во која старци легнуваат со женски деца, таквиот брак го гледа како нешто најнормално. Па дури и типовите како вас, кои не се од таму, но се со иста вера како починителите, избегнуваат директна осуда. И за жал тоа е така, за сите дела на Муслиманите, без разлика дали станува збор за педофилија, мачење на кафири, прскање со киселина или каменување, дигање во воздух на цркви со Христијани и што ли не.... Осудата се избегнува, небаре sihr некој ќе ве фати, ако здраворазумски искажувате став. И сето тоа само затоа што починителите се Муслимани. најсвеж пример е барањето слобода за извршителите на велигденскиот масакр на деца од 2012-та.

Посочувањето на девијациите во западниот свет, како силувања, убиства и слично, не држи никако вода, кога е во функција на изедначување со истите такви дејанија кај муслиманите, затоа што Муслиманите своите злосторници ги прифаќаат како најнормални, додека "трулиот" запад се згрозува од своите девијации.

Да повторам - во Авганистан е нормално 65-годишен да се ожени со 9-годишна, а во Охајо е сосема ненормално воспитувачката сексуално да општи со деца (за што и ќе биде осудена).

Нормално дека секакви волови шетаат, ама апсолутно секакви. Ти си таа која треба да биде исчистена од темава оти го тупиш со линкови хеј.

dovolno e samo nekoj da gi razgleda tvoite postovi , i ke uvidi deka celo vreme tupis i gnjavis i voopsto nema nikakva dopirna tocka so temata ,

dovolno e samo nekoj da gi razgleda tvoite postovi , i ke uvidi deka celo vreme tupis i gnjavis i voopsto nema nikakva dopirna tocka so temata ,
Немам нерви јас како Берик да ви објаснувам детално во секој пост. Патем ти научи се да пишуваш и род научи како се користи во изразување па ќе има кој да ти ги разгледа постовите. Вака не вредиш ни еден лев за дискусија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom