Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
посебни се тие две прашања. првото е дали е дозволено биење на камбани? ....... има место за дискусија на ова
за семинарите, ........................ Хомосексуалноста и нивниот одраз на Животот на останатите :confused: ова тешко да ќе ти го поверувам, не за друго него затоа што веќе ејасно кажано дека треба да се убијат хомосексуалците............ а пошто пробуваш нешто да протнеш, .... се јавува сомнеж дека и други работи можеби протнуваш
значи мора да има нешто на глава, ... така да фризерниците нема да постојат :pipi: морееееее бричот најубаво, лустер

Ако тоа се закони, како Ѓурџи ќе го објасни опишувањето на величината на едниот спрема другиот?

Тоа за АПЕЛ можеш да му го раскажуваш на Атеистите и на Христијаните, бидејќи за нив моралните вредности не постојат, а ние Муслиманите многу убаво знаеме за што, како и колку го трошиме нашето време, но во никој случај залудно.

Прикаскиве и математикиве не ти држат вода, јас можам колку сакам да правам математики и да измислувам мои ПРИНЦИПИ, принцип на ова, принцип на она, принцип ваков принцип таков, но овдека се работи за она што ние знаеме дека некаде постои но сме далеку од можноста да го увидиме, како што знаеш уште ни до марс не сме стигнати а камоли до другите величини!!
--- надополнето: 19 септември 2013 во 06:54 ---

А што би значело ако јас додадам и:

8. Принципот на ..........

9. Принци.....

10. ............

.................

како ти ќе ми докажеш дека овој ланец на принципи е затворен и е сочинет од 7??

Магиката има свое знаење(скриено) кое го разбираат т.е доживуваат само оние кои се бават со таа работа.Универзумот има многу закони(гравитација,магнетизам...дефинирани огранучувања),што ако тие закони можат да се скршат?Или уште поинтересно,што ако воопшто не постојат закони?
Магика ти е манипулација на физичкиот(материалниот свет) без употреба на физичките закони т.е применуваат ритуали кои носат промени физичкиот свет ,непредизвикани по пат на каузалност.Светови во кој материалното и духовното се деллива природа т.е духот може да биде на едно место,материалното тело на сосема друго(нешто како во филмот матрикс кога се прикачуваат преку телефонскиот повик).
Ритуалите се обавуваат во точно определен тајмин и се со точно определена инкантација и симболи, содржина и намена,преку која се инвоцира т.е повикуваат одредени суштества.Сето ова е специфично и прецизно,пред се поради инвокацијата т.е кој дух се повикува и отворањето на порталите(кој се отвараат во точно определено време).
Суштествата кои живеат во тој свет,имаат различни својства од човековите(пр:разлики во живеењето,поимањето и симултаната перцепцијата на времето е различна т.е гледаат многу понапред од нас т.е она што е за тебе еден километар/20 минути,за него е е 1км/сега ....т.е не дека е нешто попаметен или подобар од тебе туку едноставно има подобар поглед за разлика од тебе бидејќи живее во тој простор).Просторот во кој постојат суштествата е исти,пристапот е различен т.е живеат во една друга димензија.Зошто не можиш да го видиш:бидејќи представува тридимензионално суштество кое живее во четиридимензионален свет.
Постојат повеќе универзуми или сфери т.е меѓудимензионални светови и во секој од тие светови може да се влезе преку портал(кој преку ритуалот се отвора).Од тука ги имаш седумте сфери или светови(кои се во нашиот свет) а постојат уште два кои се надвор од нашиот свет.

А што би значело ако јас додадам и:

8. Принципот на ..........

9. Принци.....

10. ............

.................

како ти ќе ми докажеш дека овој ланец на принципи е затворен и е сочинет од 7??
Ова е виша математика за тебе, терај си ти за прашања за исламот.

Ова е виша математика за тебе, терај си ти за прашања за исламот.

Хехехех

а ти сметаш дека се разбираш и знаеш но во споредба на битието ти си само мушиче, ти си тој кој со својата занес дека си сезнаен се преценува а со тоа и ја покажува својата слабост!!

Хехехех

а ти сметаш дека се разбираш и знаеш но во споредба на битието ти си само мушиче, ти си тој кој со својата занес дека си сезнаен се преценува а со тоа и ја покажува својата слабост!!
Не сум сезнаен, но знам многу повеќе за таа област, која патем кажано е офтопик на оваа тема.

Не сум сезнаен, но знам многу повеќе за таа област, која патем кажано е офтопик на оваа тема.

Штом се поврзува со Исламот, онда може да ја кажете врската, иако таква не постои, само сакате да го форсирате тоа.

Штом се поврзува со Исламот, онда може да ја кажете врската, иако таква не постои, само сакате да го форсирате тоа.
Види кој пост цитирав и за што се зборуваше во истиот.

Dali alah moze da mu oprosti na nekoj sto veruva deka Isus e bog ?
PS:Bez metaforcni odgovori od google.

Shemsa, читај го торбешов, жити леб!
Се вознесе тотално торбешкиов ентитет, алах да го награди со уште појак речник.

Зошто не можиш да го видиш:бидејќи представува тридимензионално суштество кое живее во четиридимензионален свет.

Dali alah moze da mu oprosti na nekoj sto veruva deka Isus e bog ?
PS:Bez metaforcni odgovori od google.

Вратата на покајување во Исламот е отворена се додека душата не ти дојде до грло шо се вели. :)
А Исламот брише се што било пред него.
Освен ако не умре со тоа верување бидејќи Аллах во куранот вели: Аллах навистина нема да прости да му се чини ширк,а ќе прости се што било помало од тоа,кому Он сака.(Ен-Ниса,48)

Вратата на покајување во Исламот е отворена се додека душата не ти дојде до грло шо се вели. :)
А Исламот брише се што било пред него.
Освен ако не умре со тоа верување бидејќи Аллах во куранот вели: Аллах навистина нема да прости да му се чини ширк,а ќе прости се што било помало од тоа,кому Он сака.(Ен-Ниса,48)

Или со други зборови, ти дозволува да станеш совршен роб во секое време, само да станеш;)

Премногу човечки делува сето тоа, не ти личи така?

Или со други зборови, ти дозволува да станеш совршен роб во секое време, само да станеш;)

Премногу човечки делува сето тоа, не ти личи така?

Мене ми совршено пријателе,а тебе... како што си замислил така терај си :)

me again
дали е дозволиво да бијат камбани за литургија, божиќ, великден, ... едноставно кога се слават христијански празници во шеријат?
подпрашање, кои се деноминации од христијанството се прифатливи во тој шеријат? или едноставно сите правци и подправци на христијанството?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom