Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
А што би значело ако јас додадам и:

8. Принципот на ..........

9. Принци.....

10. ............

.................

како ти ќе ми докажеш дека овој ланец на принципи е затворен и е сочинет од 7??

Останатите принципи се мистерија,Гурџи ќе си ги задржи за себе. :pos:

Важи и за двајцата....
За будалите сум 8 а за паметните 9.
А вие понатаму додавајте што си сакате и како си сакате..
Еве уште една од мене за 7цата во коранот која најверојатно не сте ја ни сонувале...
До Ре Ми Фа Сол Ла Си До
Бог = До

me again
дали е дозволиво да бијат камбани за литургија, божиќ, великден, ... едноставно кога се слават христијански празници во шеријат?
подпрашање, кои се деноминации од христијанството се прифатливи во тој шеријат? или едноставно сите правци и подправци на христијанството?

Да, дозволно е! ( одговор на прашање)
Сите деноминации! ( одговор на потпрашање)

Да, дозволно е! ( одговор на прашање)
Сите деноминации! ( одговор на потпрашање)
ок, фала за одговорот. прашав затоа што ........ нели да не се провцира и сл. па си мислев дека биењето на камбаните би можело да биде сфатено ко провокација, и така, ....... нели јавно и сл. ако ок, јасно е
а за подпрашањето, значи доволно е да каже дека е христијанин и толку? не е битно дали е католик, или некоја мала група од 200-300 луѓе кои во основа се хритијани, али .... еве знам за една група во уса која покрај тоа што иманекакви миси, во тие миси централно место има змијата. како што не знам, али ...... по одговорот можам да видам дека и тоа би било прифатено, така?

а за подпрашањето, значи доволно е да каже дека е христијанин и толку? не е битно дали е католик, или некоја мала група од 200-300 луѓе кои во основа се хритијани, али .... еве знам за една група во уса која покрај тоа што иманекакви миси, во тие миси централно место има змијата. како што не знам, али ...... по одговорот можам да видам дека и тоа би било прифатено, така?

Ќе ги прашаш христијаните за тоа дали воопшто припаѓа таа група во христијанството.
Обожувачи на змии,крави и остали животни немаат место нигде а не само во шеријатска држава.

Ќе ги прашаш христијаните за тоа дали воопшто припаѓа таа група во христијанството.
Обожувачи на змии,крави и остали животни немаат место нигде а не само во шеријатска држава.
ако така земеме никој со никого не се сака. исто ко шиити и сунити нели? така да да се сотави таков избор помеѓу себе е некако педерски. него, нели се си пишува во куранот?

ако така земеме никој со никого не се сака. исто ко шиити и сунити нели? така да да се сотави таков избор помеѓу себе е некако педерски. него, нели се си пишува во куранот?

Шта је писац хтео речи??
:)
Навистина не разбрав што сакаше да кажеш.

Лага! Ниедна друга држава освен шеријатските, не се замара со тоа дали некој обожавал крава или змија!
И ај објасни ми како оваа твоја изјава се вклопува со предходните тврдења дека шеријатот им дава право на останатите религиозни групи да веруваат во нивната вера? Исто така ме интересира како овој став се вклопува во темата за религиозен соживот, отворена од вас?

Лага! Ниедна друга држава освен шеријатските, не се замара со тоа дали некој обожавал крава или змија!
И ај објасни ми како оваа твоја изјава се вклопува со предходните тврдења дека шеријатот им дава право на останатите религиозни групи да веруваат во нивната вера? Исто така ме интересира како овој став се вклопува во темата за религиозен соживот, отворена од вас?

Објаснив убаво,се додека си ја гледаш својата работа на чело не ти пишува во што веруваш,но кога ќе почнеш јавно да ми кажуваш како твојата крава сере свети гомна е тогаш си имаш проблем во шеријатска држава. И тоа е тоа,без многу филозофија.
Темата за религиозен соживот,не отворена од нас туку од член на кајгана кој има јузер: Кралот и нему ќе му се обратиш.
Јас на таа тема сум многу јасен и категоричен, едитирано од модератор. нити ми треба соживот,нити ќе ми треба соживот во иднина.
Поздрав.

Објаснив убаво,се додека си ја гледаш својата работа на чело не ти пишува во што веруваш.
Темата за религиозен соживот,не отворена од нас туку од член на кајгана кој има јузер: Кралот и нему ќе му се обратиш.
Јас на таа тема сум многу јасен и категоричен,со тебе и слични на тебе интернет секташи,нити ми требал соживот,нити ми треба соживот,нити ќе ми треба соживот во иднина.
Поздрав.
Повторно лага. Никаде ти неспомна "додека си ја гледаш својата работа", туку цитирам "Обожувачи на змии,крави и остали животни немаат место нигде а не само во шеријатска држава."

Повторно лага. Никаде ти неспомна "додека си ја гледаш својата работа", туку цитирам "Обожувачи на змии,крави и остали животни немаат место нигде а не само во шеријатска држава."

Ај лав ју ту. ;)

мене ме интересира делот кај што мухамед вели да се жените со вдовиците за да им помогнете на нивните деца ( ако може објаснување и цитати) а од друга страна вика дека децата припаѓаат на таткото, па ако таткото е починат тогаш тие припаѓаат на неговата фамилија. Значи жената ако се премажи децата нема да си ги види или погрешно имам сватено?

мене ме интересира делот кај што мухамед вели да се жените со вдовиците за да им помогнете на нивните деца ( ако може објаснување и цитати) а од друга страна вика дека децата припаѓаат на таткото, па ако таткото е починат тогаш тие припаѓаат на неговата фамилија. Значи жената ако се премажи децата нема да си ги види или погрешно имам сватено?

Се мисли на малолетни деца на кои им е потребна опскрба и воздигнување. Инаку според шеријатот,иако децата му припаѓаат на таткото ( во случај на развед на брак) нема никаков проблем да и припаднат и на мајката, тоа е ствар на договор помеѓу ( бившите) сопружници. Инаку нема никаков шеријатски проблем мајката да ги посетува децата и обратно.

Ако се умре како маченик
Што представуваат 72 девици на небото?
Ако ова прашање е навредливо за муслиманската вера нека ќе го избришам.

Се мисли на малолетни деца на кои им е потребна опскрба и воздигнување. Инаку според шеријатот,иако децата му припаѓаат на таткото ( во случај на развед на брак) нема никаков проблем да и припаднат и на мајката, тоа е ствар на договор помеѓу ( бившите) сопружници. Инаку нема никаков шеријатски проблем мајката да ги посетува децата и обратно.

во ред
е сега, жената која останала вдовица а има мали деца и несака пофторно да се омажи, дали неа ја чува фамилијата на најзиниот маж или пак може со децата да се врати кај нејзината фамилија? Уште нешто
Дали и жената треба да се клања 5 пати и дали кога пее оџата, веднаш после пеењето почнува молитвата или пак нема одредено време, а пак ако има, заз колку време почнува?

во ред
е сега, жената која останала вдовица а има мали деца и несака пофторно да се омажи, дали неа ја чува фамилијата на најзиниот маж или пак може со децата да се врати кај нејзината фамилија? Уште нешто
Дали и жената треба да се клања 5 пати и дали кога пее оџата, веднаш после пеењето почнува молитвата или пак нема одредено време, а пак ако има, заз колку време почнува?

Може да се врати кај нејзината фамилија со децата,фамилијата на мажот нема ништо со нејзиното чување.
А ако е млада,препорачано е да се премажи,така ќе се сочува.

Што се однесува за клањањето,жената како и мажот има обврска да клања 5 пати,освен кога има месечен циклус,тогаш не смее да клања и не мора да ги надополни тие намази кои се пропуштени.
А молитвата,кога оџата учи тоа е знак дека тогаш настапува времето за одредена молитва(на пр. пладне) и тогаш е најјдоброто време да се обави молитвата.
Но на пр. ако оџата учи пладне во 13:00, следниот намаз е икиндија и настапува во 16:00.
Во овој временски интервал може да се клања пладне,значи од 13 до 16,кога оџата ќе учи езан за следниот намаз,тогаш престанува времето на претходниот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom