Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Не е потребно на никој...ни на атеисти ни на верници.
Сите можат да си живеат лагоден живот и без овие закони.
Токму тука и лежи разликата мегу „заспаните“ и „пробудените“

Зависи која религиозна школа ја земаш во предвид....во главном сите си го бират патот. Законите ја даваат таа можност.

Не е..има уште еден најбитен...законот за октавите.
Непознавањето на законите е резултат на криење од страна на религиозните школи..ниедна од нив не сака да ги открие своите тајни.

Воглавном може да се сложам.

Зашто религиозните школи би ги криеле овие работи?

Па побогу, не се они некој таен ред, какви што ги има еден куп?

Дали можеби им е сепак потребна таа тајновитост, за да опстојат како организации, и притоа да имаат свои регрути?

Воглавном може да се сложам.

Зашто религиозните школи би ги криеле овие работи?

Па побогу, не се они некој таен ред, какви што ги има еден куп?

Дали можеби им е сепак потребна таа тајновитост, за да опстојат како организации, и притоа да имаат свои регрути?

(Имам одговор зашто али не е за тука)

Не навлегувам во нивната логика зошто и како...знам само дека е тешко да дојдеш до нив, скоро невозможно.

Новите трендови и секти се само глупости за да бидат во „мода“..немаат врска со Вистината.

Потребна е тајновитоста, потребна.Има многу што ке го злоупотребуват тоа знаење...

(Имам одговор зашто али не е за тука)

Не навлегувам во нивната логика зошто и како...знам само дека е тешко да дојдеш до нив, скоро невозможно.

Новите трендови и секти се само глупости за да бидат во „мода“..немаат врска со Вистината.

Потребна е тајновитоста, потребна.Има многу што ке го злоупотребуват тоа знаење...

(ок одговорот очи у очи, на кафе у Венеција:) )

Болдот - многу е битно дали таа своевидна злоупотреба, би била насочена кон човештвото, или кон традицијата и опстанокот на соодветната религиозна школа.

Мене ми личи на ова второво.

Болдот - многу е битно дали таа своевидна злоупотреба, би била насочена кон човештвото, или кон традицијата и опстанокот на соодветната религиозна школа.

Твој заклучок..не навлегувам во тоа.
--- надополнето: 1 септември 2013 во 15:36 ---

Него друго да ти кажам...
Најпосле некој да постави прави прашања на тема религија.
Па не е религијата само омраза мајката...
Лична внатрешна еволуција..јас така би ја дефинирал

Не е потребно на никој...ни на атеисти ни на верници.
Сите можат да си живеат лагоден живот и без овие закони.
Токму тука и лежи разликата мегу „заспаните“ и „пробудените“

Зависи која религиозна школа ја земаш во предвид....во главном сите си го бират патот. Законите ја даваат таа можност.

Не е..има уште еден најбитен...законот за октавите.
Непознавањето на законите е резултат на криење од страна на религиозните школи..ниедна од нив не сака да ги открие своите тајни.

Ѓурџи која е разликата помеѓу “заспаниот“ и “пробудениот“?
Ако се пробудиш,како воопшто знаеш дека си се пробудил(стекнуваш нови знаења т.е гледаш нешто друго што нормалните луѓе не го гледаат?)
Дали постои “интермедиарна“ форма меѓу заспаност или пробуденост т.е дали постои некое мерило за “пробуденост“ или “заспаност“ (дали е повеќе или помалку заспан)?
И последно,дали е тајната,тајна бидејќи се работи за реалност која се доживува и е невозможно да се опише/дефинира т.е е надвор од секојдневната реалност?

Ако се пробудиш,како воопшто знаеш дека си се пробудил(стекнуваш нови знаења т.е гледаш нешто друго што нормалните луѓе не го гледаат?)
Дали постои “интермедиарна“ форма меѓу заспаност или пробуденост т.е дали постои некое мерило за “пробуденост“ или “заспаност“ (дали е повеќе или помалку заспан)?
И последно,дали е тајната,тајна бидејќи се работи за реалност која се доживува и е невозможно да се опише/дефинира т.е е надвор од секојдневната реалност?

По ред...

Заспаниот оди со отворени очи...

Знаеш...немаш прашања кои те „мачат“..

Не, постои „магнетен центар“ кој те „тера“ да истражуваш...

И последно...тајната е тајна затоа што не ја знае мнозинството...не се дефинира, и Е во реалноста, никако надвор од неа..

Зошто овие луѓе убиваат во името на Аллах.Во видеото што го постирам јасно се слуша кога убива извикува Аллах.
Дали се работи за секти надвор од исламот?
Или пак Исламот го дозволува ова под некои критериуми за оние кој го хулат името Аллахово или или му сметаат радикалниот на Ислам?

Зошто овие луѓе убиваат во името на Аллах.Во видеото што го постирам јасно се слуша кога убива извикува Аллах.
Дали се работи за секти надвор од исламот?
Или пак Исламот го дозволува ова под некои критериуми за оние кој го хулат името Аллахово или или му сметаат радикалниот на Ислам?

Таму се случува војна бе друже,кога ќе заврши ќе правиме муабет.
Зошто американците одат сега да убиваат таму? Јас мислев тоа ќе ме прашаш.
Ја нема Баба Ванѓа овде од едно видео да ти каже кои се и зошто убиваат. :)

Таму се случува војна бе друже,кога ќе заврши ќе правиме муабет.
Зошто американците одат сега да убиваат таму? Јас мислев тоа ќе ме прашаш.
Ја нема Баба Ванѓа овде од едно видео да ти каже кои се и зошто убиваат. :)

Се води религиска војна во Сирија,Прашањето е

Дали убиваат зошто Аллах така сака?

Видеото докажува дека Муслиманите убиваат во името на Аллах.

Се испотепаа муслимани со муслимани каков недоразбирање имаат или тие го избегнуваат радикалниот ислам и се работи за секти?

Најдобронамеро прашувам не ве провоцирам!

Се испотепаа муслимани со муслимани каков недоразбирање имаат или тие го избегнуваат радикалниот ислам и се работи за секти?

Поодамна објаснив дека во Сирија не се тепаат муслимани со муслимани.
Но,времето ќе покаже.

Пост интермедиарно речит торбешки ентитету, ти си просветлен! Штом ме плени љуби ме ти! (само почекај уште некој месец да наполнам 6 години, да го следиш примерот на Муки)

Поодамна објаснив дека во Сирија не се тепаат муслимани со муслимани.
Но,времето ќе покаже.

Па во ред што е тоа што треба да се прикаже?
Дали започна Џихадот?
Зошто типциве викаат Аллах акбар.во војна.

Па нели војната во Сирија ја започна Америка со идеата дека ќе воведува демократија во земјата?

Исто како и во Египет, али кога виде дека народот гласаше и на власт донесе про Исламска партија повторно им смета!!

Сега се плаши дека истото ќе се случи и со сирија па потајно започна да посакува трајна војна.
--- надополнето: 1 септември 2013 во 20:49 ---
Па во ред што е тоа што треба да се прикаже?
Дали започна Џихадот?
Зошто типциве викаат Аллах акбар.во војна.

АллахуЕкбер не се вика само во војна, АллахуЕкбер значи потврда на вербата во единствен бог и во буквален превод значи, Бог е Еден, што се кажува во различна конотација, во случајов може да бидат 2 значења на употребата:

1. Со тоа моли за Божја поддршка во она што тој лично го прави, (Што не значи дека ќе ја добие, туку едноставно моли, како што секој моли за што ќе му текне.)

2. Со тоа сака да каже дека Бог е еден и он ќе му плати на оние кои се криви за нивните нереди и болки кои му ги нанесоа на неговиот народ и немирот кој го предизвикаа во неговата држава.

Тоа се две можности кои мене ми паднаа на ум моментално, на некој друг можеби ке му текнат и уште неколку значења на тоа, убеден сум дека и ти имаш уште некоја како таа дека он со тоа потенцира дека убива во Божјо име, што логички е непоткрепено за мој поим и за Исламски поим.

АллахуЕкбер не се вика само во војна, АллахуЕкбер значи потврда на вербата во единствен бог и во буквален превод значи, Бог е Еден, што се кажува во различна конотација, во случајов може да бидат 2 значења на употребата:

1. Со тоа моли за Божја поддршка во она што тој лично го прави, (Што не значи дека ќе ја добие, туку едноставно моли, како што секој моли за што ќе му текне.)

2. Со тоа сака да каже дека Бог е еден и он ќе му плати на оние кои се криви за нивните нереди и болки кои му ги нанесоа на неговиот народ и немирот кој го предизвикаа во неговата држава.

Тоа се две можности кои мене ми паднаа на ум моментално, на некој друг можеби ке му текнат и уште неколку значења на тоа, убеден сум дека и ти имаш уште некоја како таа дека он со тоа потенцира дека убива во Божјо име, што логички е непоткрепено за мој поим и за Исламски поим.

А никако да ти текне дека прославува со својот Бог што убил непријател, најчесто немуслиман, и се слади однапред на девиците у рајот?

А никако да ти текне дека прославува со својот Бог што убил непријател, најчесто немуслиман, и се слади однапред на девиците у рајот?

Оова е она на што тебе ти ојде умот, а мислата ита кон подсвесната желба и карактер на личноста која ја кажува мислата!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom