Кој ти кажал дека у Хриситјанството е дозволено тоа што си го навел со алкохолот?
Да читам од Куран и СУнет, за да го докажам самиот Куран и тоа што го проповеда Куранот
Не да го докажуваш Куранот, туку твојата реченица беше дали да те верувам тебе или Иран, а јас сакав да ти кажам дека ниту јас, ниту паки Иран сме безгрешни и има можност и двајцата да те лажеме и било кој, но ако сакаш да го проучуваш шеријатот или вистината на шеријатот, тогаш читај куран!
Кога ќе пиеш ќе се опиеш, и да не се опиеш ке се доведеш во ситуација во која немаш чуство на страм и ти паѓа моралот.
барем за мое сваќање е така.
--- надополнето: 28 август 2013 во 17:20 ---
Моралот не е фиксна и неменлива
особина! Моралот е рефлексија - последица на општествените норми. Различни култури имаат различен морал, различни периоди во историјата имаат различен морал.
Да судиш некому затоа што е поразличен од тебе има само една дефиниција - ограниченост!
Ете зошто вие никогаш нема да можете да имате разбирање со различните од вас!
Туку зошто ги одбегна прашањата? Зошто не објасни на кој начин тебе или на останатите муслимани ви го тангира животот нечиј морал?
Поради нашата неограниченест денес ги имаме сите проблеми во светот, секоја неограниченост води до пропаст, штом бараш неограниченост онда имај однос со својата мајка и сестра, зарем е човечки и природно тоа??!!
Граница мора да постои!!! Границата не прави луѓе!!
Работата е во тоа што јас го сваќам различното, го знам и нен му пречам да си го живее така(иако треба) секој си живее по свое, но јас имам свој став и сметам дека тоа за мој поим е неубаво и неточно.
Не го избегнав него несвесно го изоставив, секој човек е должен да се залага за што подобро општество, бидејќи во тоа општество расте неговото дете, а општеството во голема мера влијае врз неговиот развој како личност.
како второ, што му беше гајле на Христос, на Ное, на Мојсие за Израелчаните па ги избави од робството кај Египќаните??