kralot
Вистина!!
- Член од
- 9 април 2008
- Мислења
- 466
- Поени од реакции
- 72
А џамијата Мерко што ја изгради со пари од општината ? Кога велеше „Алах дека му дал дозвола за градба“. И тие пари се државни, но тогаш не ти сметаше...
Грешиш!!!
Јас сум од Струга и во цела општина по Џамиите се збираа средства за да се изгради Џамијата, која иако имаше мешање во политика (што не смее да биде така и сум против тоа) сепак беше потребна, бидејќи во струга имаше во градот само две џамии а има многу ветрници па не ги збираше, се молеа поулици за време на петочната молитва и за време на празници.
Трета Џамија беше повеќе од потребна за потребите на верниците, верниците си ја изградија, каузата дека Мерко ја изградил доаѓа од фактот дека Мерко ја обезбеди потребната документација за да се изгради Џамијата, а не и средствата, средствата ги издвоија верниците од општината од свој џеб.
И во Прилеп се чукаше во гради градоначалникот за време на кампања дека он ќе ја гради Џамијата во тризла, и тоа како му беа потребни преку 10-те илјади гласови на Ромите од овој град, но тој само даде дозвола за да се гради Џамијата, ај што не даде средства туку ги условуваше, морате да им ја дадете да ја гради Теракота, која бара 150 000 евра само за карабина, а имаше понуда од друга компанија која целокупната градба ќе ја заврси за тие средства.
ако не друго да бидеме искрени и реални, никаде во Македонија ниту еден денар не е искористен од државна каса за исламски верски објект и не треба, како што не треба да се користи и за други верски објекти без разлика на која религија припаѓаат, бидејќи во системот на државата постојат верски заедници кои на верниците им наплаќаат за услугите кои ги нудат, што значи треба да бидат финансиски независни и самоодржливи.
Со Почит.
--- надополнето: 27 август 2013 во 08:38 ---
Ако вие се провоцирате кога некој поставува прашање кое не ви одговара, тогаш тоа не е мој проблем.
За да знае некој дека шеријатот ги прекршува основните човекови права и слободи, промовира едноумие и забранува поинаков начин на живот освен исламскиот, е и повеќе од јасно.
Зарем е потребна книга за да дознаат дека шеријатски систем е спремен да егзекутира луѓе поради поинаков морал од исламскиот? Зарем е потребна книга за да знам дека шеријатот не дозволува слобода на изразување, мисла и говор?
Грешиш, не луѓе со поинаков морал од Исламскиот, туку луѓе со поинаков морал од Човечкиот!!!
за мене тоа е едно исто, али ти не веруваш дека е исто, поради пропагандата и каузата која на светот му ги пере мозоците дека Исламот е тероризам.
Ако исламот беше тероризам балканот ќе беше ненаселен денес, 500 години се доволни за терористи да уништат територија над која владеат!!
но како што гледаме на секој чекор има верски објекти на други религии кои недопрени минале низ тој период, што е јасен доказ дека не се работи за тероризам, а ти најди именка со која ќе ги менуваш оние кои сеуште ја држат под опсада, руинираната прилепска џамија и оние кои ја доведоа во таква состојба.