Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Имa мнoгу гoлеми ислaмски фaнoви, иaкo сите знaaт кoј ги "сoздaл", и кoј ги лoбoтoмирa 1400 гoдини.

Многу сте исламофобични за народ што 550 години бил под шеријатска управа :D
Nemalo togas zvucki Hattabe ;-). Se gledal trudot na muslimanite I verojatno poveke ve pocituvale[DOUBLEPOST=1451039286][/DOUBLEPOST]
Имa мнoгу гoлеми ислaмски фaнoви, иaкo сите знaaт кoј ги "сoздaл", и кoј ги лoбoтoмирa 1400 гoдини.
Koj gi sozdal?

Воопшто не е ни срам,ни грев ни проблем молитвата да биде потивка. Баш како што велиш,порано на минаре се качувале.

За вториот пасус: Не. Нема да се прекрши никаков закон.

За новитети и црквите додадоа мегафони. Не знам колку си видел.
Тогаш се сложуваш ли дека единствено инаетот е причината да се користат звучници и појачала?

Знам дека сите додадовте - мене сите вие сте ми едно, не правам разлика - јас прашувам дали мора да се има сето тоа.
Овде прашав во однос на исламот.
Значи не мора да има мегафони, се е всушност човечка инаетливост и мерење фалуси со другиот табор?
Создавање нетрпеливост и тоа свесно?

Религијата не ви беше за тоа нели?

Знам дека сите додадовте - мене сите вие сте ми едно, не правам разлика - јас прашувам дали мора да се има сето тоа.
Овде прашав во однос на исламот.
Значи не мора да има мегафони, се е всушност човечка инаетливост и мерење фалуси со другиот табор?
Создавање нетрпеливост и тоа свесно?

Религијата не ви беше за тоа нели?
Nemora da znaci. I vo so.arabija ima megafoni.

Разликата помеѓу денешните Муслимани и тие од, на пример, маварска Шпанија, го дава одговорот на растечкиот антиисламизам.
Некој би рекол, различна религија како да сте.

Значи зависно од тоа како ти одговара во моментот, османлиите еднаш спроведувале шеријат, додека друг пат не...?
Наназад во темава на прашање дали данокот во крв или јаничарството е шеријатски исправно, имаше одговорено дека тоа не било шеријат.....сега пак велиш дека владеењето на османлиите било шеријат...?
Кратка меморија или двојни стандарди?

Значи зависно од тоа како ти одговара во моментот, османлиите еднаш спроведувале шеријат, додека друг пат не...?
Наназад во темава на прашање дали данокот во крв или јаничарството е шеријатски исправно, имаше одговорено дека тоа не било шеријат.....сега пак велиш дека владеењето на османлиите било шеријат...?
Кратка меморија или двојни стандарди?
Самата постапка не е шеријатска, но тоа не е до шеријатот туку до луѓето кои го спроведувале.
Ако тоа се случувало, нормално. :)

Цела муабет, не само за звучниците туку и за сите останати сегменти од живот/соживот на релација христијани/муслимани во Република Македонија се сведува на тоа што еднаш го кажа Љубчо Георгиевски во едно интервју: "Македонците треба да ги прифатат муслиманите како реалност"
Со повеќе од околу 30% муслимани во Македонија, македонците треба да сфатат дека муслиманите се реалност во оваа држава,и дека треба да се менува пристапот од: Македонија на македонците во Македонија на македонските државјани.
Од библиска Македонија во мултирелигиска Македонија.
И да се промени пристапот од господарски/наредувачки во преговарачки/консултантски... ако сакате да се решаваат прашањата на разумен,цивилизиран и културен начин.
Можеби политички уште некое време ќе си имаат поданици од партии како дуи,дпа и њима слични, ама и нив ќе ги прегази времето.
Македонија како држава мора да го менува курсот, ако не сака да се самоуништи.

А се додека се разговара со пристап: "НЕМА ШО ДА СЕ РАЗГОВАРА,ГАСИ ТОА УРЛАЊЕТО ОД ЗВУЧНИЦИТЕ."
Се погласни ќе бидат.
Ова го кажувам со најдобра намера за успешна соработка во иднина. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom