Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Имa мнoгу гoлеми ислaмски фaнoви, иaкo сите знaaт кoј ги "сoздaл", и кoј ги лoбoтoмирa 1400 гoдини.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nemalo togas zvucki Hattabe ;-). Se gledal trudot na muslimanite I verojatno poveke ve pocituvale[DOUBLEPOST=1451039286][/DOUBLEPOST]Многу сте исламофобични за народ што 550 години бил под шеријатска управа![]()
Koj gi sozdal?Имa мнoгу гoлеми ислaмски фaнoви, иaкo сите знaaт кoј ги "сoздaл", и кoј ги лoбoтoмирa 1400 гoдини.
Тогаш се сложуваш ли дека единствено инаетот е причината да се користат звучници и појачала?Воопшто не е ни срам,ни грев ни проблем молитвата да биде потивка. Баш како што велиш,порано на минаре се качувале.
За вториот пасус: Не. Нема да се прекрши никаков закон.
За новитети и црквите додадоа мегафони. Не знам колку си видел.
Знам дека сите додадовте - мене сите вие сте ми едно, не правам разлика - јас прашувам дали мора да се има сето тоа.
Nemora da znaci. I vo so.arabija ima megafoni.Знам дека сите додадовте - мене сите вие сте ми едно, не правам разлика - јас прашувам дали мора да се има сето тоа.
Овде прашав во однос на исламот.
Значи не мора да има мегафони, се е всушност човечка инаетливост и мерење фалуси со другиот табор?
Создавање нетрпеливост и тоа свесно?
Религијата не ви беше за тоа нели?
Разликата помеѓу денешните Муслимани и тие од, на пример, маварска Шпанија, го дава одговорот на растечкиот антиисламизам.Многу сте исламофобични за народ што 550 години бил под шеријатска управа![]()
Значи зависно од тоа како ти одговара во моментот, османлиите еднаш спроведувале шеријат, додека друг пат не...?Многу сте исламофобични за народ што 550 години бил под шеријатска управа![]()
Кратка меморија или двојни стандарди?
Самата постапка не е шеријатска, но тоа не е до шеријатот туку до луѓето кои го спроведувале.Значи зависно од тоа како ти одговара во моментот, османлиите еднаш спроведувале шеријат, додека друг пат не...?
Наназад во темава на прашање дали данокот во крв или јаничарството е шеријатски исправно, имаше одговорено дека тоа не било шеријат.....сега пак велиш дека владеењето на османлиите било шеријат...?
Кратка меморија или двојни стандарди?
Затоа што атеистите ги искористиле благодетите на Исламот, памти па вратиZosto muslimanite gi koristat blagodetite na ateizmot?
Koi blagodeti? Terorizmot pedofilijata?Затоа што атеистите ги искористиле благодетите на Исламот, памти па врати![]()
Koi blagodeti? Terorizmot pedofilijata?![]()