- Член од
- 7 мај 2013
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 387
Одамна пишав, јас не сум тука да ја брана саудиска арабија, туку исламот.Што стана со прашањето кое ти го поставив?
и кога одговарам на прашање, давам исклучиво исламски пропис за тоа прашање ако е верско прашање.
Арабија и ако во својот устав стои дека е шеријатска држава, не значи дека тие што го спроведуваат тоа не можат да направат пропуст.
Ватикан го смешав бидејќи никој не се буни зошто во ватикан нема џамија или не може да се направи, а се буни за арабија.
Една Атина, која има повеќе муслимани отколку цел арапски полуостров христијани не дозволува да се направи џамија, па јас не се пожалив.

Дека жените одлучуваат со кого ќе стапат во брак, тоа си стои, и никој не може да ги натера да го направат спротивното, и тоа е исламски пропис... а дали некој ќе го почитува е сосема друго прашање.
Мене најмногу ме иритира што вие кога зборувате за арабија, зборувате како сите да сте живееле таму по десетина години па сето тоа сте го виделе/доживеале и сега демек кажувате, а сите ваши информации се собрани од медиуми, кои може да ја кажуваат вистината а може и да не ја кажуваат, а најчесто не ја кажуваат, односно и кога кажуваат, ги кажуваат само тие некои маргинални појави и тоа ќе ти го представат како општа состојба во една држава.
И ти малку по малку врз основа на тие информации си ствараш во главата нешто шо се вика стереотип.
и доаѓаш после овде да си лечиш фрустрации, комплекси, негативна енергија....
и така..

Добра ноќ, заминав да спијам...