A zosto mislis deka ne mu spomnale nisto za negovata majka nikoj nisto ?
Toj sto ja spoznal vistinata e hrabar, a kako da ne bide koga e posteden od stravot od smrta.

Moram da odam, vo druga prilika se pisime , Pred da si odam eve eden kuranski aet, i razmisli dobro pred da odgovoris
SE KOLNAM VO SMOKVATA I MASLINKATA,
I VO GORATA SINAJ,
I VO OVOJ GRAD BEZBEDEN. (kuran et-tin1-3)
a dobro procitajgo bibliskiot tekst i bi sakal tvoe obrazloznie za sto vsusnost se zboruva vo toj bibliski tekst.
Петта книга Мојсеева (Повторени закони)33-1-2. И тој рече: „Господ дојде од Синај, ни се јави нам во Сир, се покажа од планината Фаран и пристигна со десетици илјади светии; а од десната страна со Него беа ангели.
Неговиот живот пред случувањето во Хира пештерата е доста нејасен, иначе неговото раѓање е обично раѓање, ништо чудесно роден е како обичен човек, мајките на пророците исто така не се спомнати, ретко можи на еден или два прпроци.
А за стихот што ми го прати, знам што сакаш да кажиш со тоа, ама има два проблеми со тоа. Знам дека муслимани често ќе го сваќаат овај стих од библијата како пророштво за Мухамед, но проблемот е што стихов зборува Господ Бог како доаѓа со 10.000 ангели во минато време. Ти неможеш да речеш дека тука зборува за Мухамед, ова не е никакво пророштво, а и плус преводот на крајот ти е грешен, "
а од десната страна со Него беа ангели", а точниот превод е:
Deuteronomy 33:2
The Lord came from Sinai
and dawned from Seir upon us;
he shone forth from Mount Paran;
he came at his right hand.
Тука користиш еден стар превод.
Значи не можеш така да поврзуваш работи само заради тоа што на пример Синај што е спомнат во двете книги, ова едноставно не функционира, не е убаво Мухамед да го наместиш на местото на Господ (каде што пишува тука Господ во оригинал пушува Јахве), ти фактички Мухамед го правиш Бог.
Второ, тоа што Алах тука се колне во овие работи, е многу лошо, зошто ? Затоа што со колнење тука алах го прави најголемиот грев во исламот.
Sahih al-Bukhari 6108:
Allah's Messenger said: "Verily!" Allah forbids you to swear by your fathers. If one has to take an oath, he should swear by Allah or otherwise keep quiet."
Sunan Abu Duwad 3242:
The Apostle of Allah said: "Do not swear by your fathers, or by your mothers, or by rivals of Allah; and swear by Allah only, and swear by Allah only when you are speaking the truth."
Sunan al-Nasai 3795:
The Messenger of Allah said: "Whoever swears, let him not swear by anything other than Allah."
Jami at-Tirmidhi 1535 - Ibn Umar said: Nothing is sworn by other than Allah, for I heard The Messenger of Allah say: Whoever swears by other than Allah, he has committed disbelief or shirk.
Богот на библијата се колни само во сeебе, затоа што нема ништо поголемо од него.
А Алах се колни во многу работи, и тоа е лошо а само човек би се колнел во такви работи.
- "I swear by the Quran full of wisdom" S. 36:2
- "I swear by those who draw themselves out in ranks" S. 37:1
- "I swear by the wind that scatters far and wide" S. 51:1
- "I swear by the heaven full of ways" S. 51:7
- "I swear by the Mountain" S. 52:1
- "I swear by the star when it goes down" S. 53:1
- "But nay! I swear by the falling of stars" S. 56:75
- "Nay! I swear by the day of resurrection. Nay, I swear by the self accusing soul, that the Day of Judgment is a certainty." S. 75:1-2
"So
I swear by what you see,
and what you do not see" S.69:38-39.
Ова е лошо брату, а нема ништо во куранот или хадисите што вели дека Алах смеј да го прави ова, значи фактички кога Алах се колни во овие работи во куранот, тој фактички си прави сам идоли, а во сура 2:22 пишува дека не смејш да го правиш тоа ако знајш дека е лошо: 2:22 So do not attribute to Allah equals while you know.
Значи заклучокот е : Алах е најголемиот грешник според куранот и според неговиот пророк.
Во библијата нема ваква ерес, Бог не го прави ова, Бог не греши, Бог не лажи.
Затоа брату ти велам, едно е некого да го возвишуваш со уста а друго е да го правиш тоа со вистина.