Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира колку пати во денот се молите? Дали секој ден по 5 пати или само за време на празниците или постите???

Ме интересира колку пати во денот се молите? Дали секој ден по 5 пати или само за време на празниците или постите???

5 пати
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 23:02 ---
Ќе пишам подоцна повеќе ако те интересира уште

5 пати
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 23:02 ---
Ќе пишам подоцна повеќе ако те интересира уште

Одговорот го знаев но добро утре ќе продолжам со своите методи, прашање и подпрашање. Мислам дека имаш и одговори за „таковрзаните атеисти“, иако јас прв пат слушам за таа фраза т.е. збор. Ќе проверам, во речникот дали постои.

Одговорот го знаев но добро утре ќе продолжам со своите методи, прашање и подпрашање. Мислам дека имаш и одговори за „таковрзаните атеисти“, иако јас прв пат слушам за таа фраза т.е. збор. Ќе проверам, во речникот дали постои.

"такозваните" на македонски - таканаречени..
или фејк атеисти помодерно или квазиатеисти
како сакаш наречи ги..

1554494_640114402703632_1364210840_n.jpg

"такозваните" на македонски - таканаречени..
или фејк атеисти помодерно или квазиатеисти
како сакаш наречи ги..

Така и си мислев!
Значи јас сум фејк атеист!? Во ред секој си има право на сопствено мислење.

Така и си мислев!
Значи јас сум фејк атеист!? Во ред секој си има право на сопствено мислење.

Мислев дека не си,ама после ова вечерва,изненаден сум.
Само Лет3 и Ставрогин се атеисти до сега. :D

Еве го одговорот:

29. И самите себеси не се убивајте! Аллах е навистина Милостив кон вас!
30. Тој што тоа неправично и насилно ќе го стори,Ние во Огнот ќе го фрлиме, бидејќи тоа за Аллах е лесно.(сура Ен-Ниса,29-30).

Зошто во секоја сура Алах се ословува во множина со Ние,ако е Еден тогаш што треба да значи ова?

Зошто во секоја сура Алах се ословува во множина со Ние,ако е Еден тогаш што треба да значи ова?

тоа "ние" ги опфаќа и ангелите негови. што секојдневно ги вршат своите обврски.
сепак може и Hattab пошироко да ти одговори, и да ме исправи ако сум згрешил.

Мислев дека не си,ама после ова вечерва,изненаден сум.
Само Лет3 и Ставрогин се атеисти до сега. :D

И јас мислев дека се придржуваш кон правилата на форумот ,но ти не се придржуваш, имаш 2 профила. Мое мислење.

Тоа го одговорив одамна.
Познато е дека арапскиот јазик има огромен фонд на зборови.
на пр. Арапите за лавот имаат околу 50 зборови итн итн.
Објавување на Куранот на арапски јазик подразбира и употребување на изрази кои биле присутни во арапскиот јазик во тоа време.
Па затоа,користењето на фразата "Ние" во Куранот укажува на моќта и величината на Аллах,бидејќи нема друг соодветен збор во македонскиот,босанскиот и другите јазици со кој најблиску би се доловило значењето на овој збор,преведен е како Ние.

тоа "ние" ги опфаќа и ангелите негови. што секојдневно ги вршат своите обврски.
сепак може и Hattab пошироко да ти одговори, и да ме исправи ако сум згрешил.

Така значи, оваков одговор имам добиено од Евреи и од Јеховини Сведоци.А дали според Куранот постојат и повисоки степени на Ангелите,нешто како Архангели,Серафими,Херувими?

И јас мислев дека се придржуваш кон правилата на форумот ,но ти не се придржуваш, имаш 2 профила. Мое мислење.

Не.
Имав, Метта ворлд пис.
Ме банираа, па од профил на другар ја побарав причината за банирањето но наместо образложение добив траен бан на тој профил бидејќи наводно сум направил дупли профил иако им реков слободно да проверат ип адреси итн итн.
Но најверојатно ја увидоа грешката па сега на овој профил не ме малтретираат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom