Прашања за Исламот III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
[quote="Shemsa, post: 6080819, member: 60364"]Елоквентен торбешки ентитету, не заборавај дека има правила како треба да спиеш во креветот:

Каква врска има ова со темата ислам?:facepalm:
Јас сум единствениот што примети?:гомце:
Или многу јака мислиш дека си?:pos:

О, верници! Па навистина, аллах му подарил на овој торбаш речивост, невидена од Река до Лабунништа. Па земете го најдобриот меѓу вас, и тој нека лафи за вас. Нема ли алах да ве награди и вас, и овој елоквентен торбешки ентитет?! Но алах најдобро знае.

Елоквентен торбешки ентитету, не заборавај дека има правила како треба да спиеш во креветот:

Елоквентна певаљко,не се брукај без врска.
Колку само си ја сакам својата совршена вера,Аллах ја усовршил толку детаљно што и ни дава совет на која страна да спиеме.
Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi da je Poslanik, s.a.w.s, rekao:
“Poslanik je ugledao čovjeka koji je ležao na stomaku i rekao: Allah i Njegov Poslanik ne vole ovakav nacin ležanja.” (bilježi Tirmizi)

U drugom hadisu koji prenosi Ebu Umama, radijallahu anhu, kaze se:
“Kad je Poslanik prošao pored čovjeka koji je spavao na stomaku u dzamiji, dotaknuo ga je nogom i rekao: ‘Probudi se i sjedi, jer to je šejtanski san.'”

Ако има потреба од превод,кажи.
Еве ти сега,медицински совети за лежење и спиење на стомак.

http://magazin.net.hr/zdravlje/istrazivanja/polozaj-za-spavanje-utjece-na-unutarnje-organe

Spavanje na trbuhu

Ovo se smatra jednim od najgorih položaja jer osim što opterećuje vrat, stvara pritisak na sve unutarnje organe, posebno probavne organe. Može doći i do usporavanja disanja. Gužvate li tako svake noći lice u jastuk može doći i do ranije pojave bora. Ako već spavate na trbuhu, nemojte koristiti jastuk.

Остави име,презиме и адреса,ќе ти ги донесам сите збирки на хадиси.
Кафирите се познати по нивната плашливост и не треба да се очекува таков потег од нив. Тие се плашат за своите животи и не се спремни, на пример, да си ги одбранат своите, а не па да се дигнат во воздух себе си за некоја повисока цел.
Ние добро знаеме дека кај Муслиманите тоа не е случај. Овие храбри души длабоко се посветени на својата кауза, за која не жалат ништо, ни живот, ниту друго, но ете и покрај недвосмислената вредност, која ја покажуваат на полето на јунаштвото, сепак ниту еден алахов роб до сега, на форумов, не го сторил ова што го предлагаш.
Можеби треба најхрабриот да поведе и да биде пример, што велиш?

Кафирите се познати по нивната плашливост и не треба да се очекува таков потег од нив. Тие се плашат за своите животи и не се спремни, на пример, да си ги одбранат своите, а не па да се дигнат во воздух себе си за некоја повисока цел.
Ние добро знаеме дека кај Муслиманите тоа не е случај. Овие храбри души длабоко се посветени на својата кауза, за која не жалат ништо, ни живот, ниту друго, но ете и покрај недвосмислената вредност, која ја покажуваат на полето на јунаштвото, сепак ниту еден алахов роб до сега, на форумов, не го сторил ова што го предлагаш.
Можеби треба најхрабриот да поведе и да биде пример, што велиш?

Поштеди ме од филозофски коментари берик.
Многу е жално кога не можеш да направиш ништо конкретно против муслиманите,па најмногу што можеш да направиш е да дојдеш на форум и да навредиш некого на така мизерен начин,и да провоцираш.
Но,кучињата лаат,караванот си врви.
Реков убаво,бујрум во Октиси па фрлете некоја лопата со грујо на камен темелникот,а овде се што се бара е нормално прашање за да добиеш нормален одговор.
За јунаштва веќе реков,или нека остави контакт или нека иде таму каде што има потреба од неговото/нејзиното јунаштво и навреди.
Добра ноќ.

Зошто исламот е религија на мирот!

Е па сигурно нема никој да ти молчи додека го газиш!!

И сакаш да кажиш дека сите муслимани во Македонија се Торбеши? Дај да му ја кажиме сторијава, сигурно ќе му биде интересна на Фијат Цаноски, и како се викаше тој со Торбешката повелба, ќе те земат за советник, се надевам имаш цврсти докази.

ме интересира каков е прописот за ако заспиеш стоејќи? потпрен на дрво, или на стража со копјето во рака?

ме интересира каков е прописот за ако заспиеш стоејќи? потпрен на дрво, или на стража со копјето во рака?

Ако заспиеш на стража има три веројатности:

1. Ќе ти дојде противникот и ќе ти ја скине сенката, како тебе така и на целиот тим кој го вардиш, или ќе ти го земе сето она што го чуваш.

2. Ќе ти дојде командирот и ќе леташ од Војска.

3. Нема ништо во тој момент да се случи и никој да дознае за спиењето па ќе пројдеш добро.

Ако заспиеш стоејќи или потпрен на дрво постои само една можност:

1. Ќе паднеш на земја и ако не си тежок на спиење ќе се пробудиш од ударот на земја.

Се надевам задоволен си од одговорот.

:unsure:

Ако заспиеш на стража има три веројатности:

1. Ќе ти дојде противникот и ќе ти ја скине сенката, како тебе така и на целиот тим кој го вардиш, или ќе ти го земе сето она што го чуваш.

2. Ќе ти дојде командирот и ќе леташ од Војска.

3. Нема ништо во тој момент да се случи и никој да дознае за спиењето па ќе пројдеш добро.

1. Ќе паднеш на земја и ако не си тежок на спиење ќе се пробудиш од ударот на земја.

темава е за исламот, така да прописот од куранот ме интересира, се’ ова е НЕкурански:sneaky:

:pos:

Хехе,се гледа што целиш со прашањево но ајде ќе ти одговорам :)
Мухаммед с.а.в.с. рекол: Перото на мелеците(ангелите) е дигнато од тројца: малолетник додека не стане полнолетен,ментално пореметен додека не му се врати разумот и од оној што спие додека не се разбуди.(бележат Ахмед и Ебу Давуд)

Од друга страна за стражарењето:
Мухаммед с.а.в.с. рекол: Две се очи до кои нема да дојде џехенемскиот оган: Око кое плачело од страв и покорност кон Аллах, и око кое будно стражарило на Аллаховиот пат.(бележи Тирмизи)

Блазе си му на оној кој стражари,а ако заспие,та нема грев :)
Ти одговорив иако со самото поставување на прашањето не ти беше намера да дознаеш нешто :)

темава е за исламот, така да прописот од куранот ме интересира, се’ ова е НЕкурански:sneaky:

А да го објаснеше подетално прашањево? не разбирам што сакаш да прашаш.

Или погоди Ибн Кајјим??

А да го објаснеше подетално прашањево? не разбирам што сакаш да прашаш.

Нема што да ти објаснува,прашањето му е: Се фалите дека верата ви е совршена и за се имате пропис,ај ќе поставам сега банално прашање и да видам што ќе кажат муслиманите :)

гледаш како ибн си знае :D си имаме јас и он муабет нели ибн?

Нема што да ти објаснува,прашањето му е: Се фалите дека верата ви е совршена и за се имате пропис,ај ќе поставам сега банално прашање и да видам што ќе кажат муслиманите :)
ибн, па нели СЕ’ е напишано? знаеш дека иако сум против секоја вера, сепак таа изјава “во куранот се’ е напишано“ ми е интересна, и дискутирам според тоа, нели? ДА, и научувам по нешто ново за курнот, не викам не
но како и по обичај, секогаш ми ги одбегнуваш директните одговори, него, или цитати ми вадиш или некои споредби. а одговор директен нема. али интересно ми е да видам до каде со креативноста. а за сега водиш;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom