Прашања за Исламот II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Togas kako gi objasnuvas islamskite potocno Arapskite osvojuvanja?
А бе луѓето самите го прифаќале исламот. Овие муслиманите само оделе и им тропале од врата на врата и им кажувале колку е добро да си муслиман и овие другите уште истиот момент прифаќале ислам.
Дури и веднаш си ги гореле црквите и на нивно место граделе џамии.
А Христијаните кои неќеле ислам, вршеле масакри врз невиното население кое штотуку прифатило ислам.
:ROFLMAO:

А бе луѓето самите го прифаќале исламот. Овие муслиманите само оделе и им тропале од врата на врата и им кажувале колку е добро да си муслиман и овие другите уште истиот момент прифаќале ислам.
Дури и веднаш си ги гореле црквите и на нивно место граделе џамии.
А Христијаните кои неќеле ислам, вршеле масакри врз невиното население кое штотуку прифатило ислам.
:ROFLMAO:

Turcite imale prilika sekoja hristijanska trevka da ja unistat. Sedisteto na pravoslavcite e vo istambul.Da primenuvale nasilstvo,veruvaj deka hristijanski kamen nemase da ostavat,bidejki imale i ja imaat taa mok.
--- надополнето: Jun 21, 2011 5:55 PM ---
Togas kako gi objasnuvas islamskite potocno Arapskite osvojuvanja?
Jas ne gi ubjasnuvam tie se objasneti vo Istorijata na Islamot. Za sekogas i za sekogo dostapni i od sekogas. Kakvi osvojuvanja ? Pobaraj imas trista iljadi knigi napisani za Imperijata na Islamot,ako vi gi ponudam ke mi recete deka sum dosaden.

Turcite imale prilika sekoja hristijanska trevka da ja unistat. Sedisteto na pravoslavcite e vo istambul.Da primenuvale nasilstvo,veruvaj deka hristijanski kamen nemase da ostavat,bidejki imale i ja imaat taa mok.
Не биди и ти ко Чорбаџија, објаснето ти е неколку пати, не повторувај едно та исто.
Имале некаква корист од "каурите", кои плаќале повисок данок, децата нивни служеле како јаничари и сл. Нормално, постоел и силен отпор, па ти размисли што ќе почнело да се случува ако сакале Отоманците со големо насилство да воведат ислам.
А еднаш сакале... Тој настан се вика Ерменски геноцид. Има и други...

Прифати или умри ? Кој така ? Кој го ширел Исламот така ? Кој вистински Муслиман ?
Samiot Muhamed ima ubivano nevernici, a islamot se sirel nasilno preku osvojuvanje...

Sura 9-5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je."

Samiot Muhamed ima ubivano nevernici, a islamot se sirel nasilno preku osvojuvanje...

Sura 9-5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je."

Да, има убивано, но во самоодбрана! Кога многубошците напаѓале, тие се бранеле. That's normal :)

Да, има убивано, но во самоодбрана! Кога многубошците напаѓале, тие се бранеле. That's normal :)
абе пустите тие само се бранеле, а мајка им ја бараа на балканот 500 години? Или малку и нас не бранеа?

абе пустите тие само се бранеле, а мајка им ја бараа на балканот 500 години? Или малку и нас не бранеа?
Не мешај го народот на Мухаммед с.а.в.с. со Турците.

А ќе ни објасниш како стигна Исламот овде на овие простори? Не е преку турците? Да не е Мухамед родум можда од Струга? Или?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom