Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Togas kako gi objasnuvas islamskite potocno Arapskite osvojuvanja?
А бе луѓето самите го прифаќале исламот. Овие муслиманите само оделе и им тропале од врата на врата и им кажувале колку е добро да си муслиман и овие другите уште истиот момент прифаќале ислам.
Дури и веднаш си ги гореле црквите и на нивно место граделе џамии.
А Христијаните кои неќеле ислам, вршеле масакри врз невиното население кое штотуку прифатило ислам.
:ROFLMAO:

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
А бе луѓето самите го прифаќале исламот. Овие муслиманите само оделе и им тропале од врата на врата и им кажувале колку е добро да си муслиман и овие другите уште истиот момент прифаќале ислам.
Дури и веднаш си ги гореле црквите и на нивно место граделе џамии.
А Христијаните кои неќеле ислам, вршеле масакри врз невиното население кое штотуку прифатило ислам.
:ROFLMAO:
Turcite imale prilika sekoja hristijanska trevka da ja unistat. Sedisteto na pravoslavcite e vo istambul.Da primenuvale nasilstvo,veruvaj deka hristijanski kamen nemase da ostavat,bidejki imale i ja imaat taa mok.
--- надополнето: Jun 21, 2011 5:55 PM ---
Togas kako gi objasnuvas islamskite potocno Arapskite osvojuvanja?
Jas ne gi ubjasnuvam tie se objasneti vo Istorijata na Islamot. Za sekogas i za sekogo dostapni i od sekogas. Kakvi osvojuvanja ? Pobaraj imas trista iljadi knigi napisani za Imperijata na Islamot,ako vi gi ponudam ke mi recete deka sum dosaden.

F

Frankie Yale

Гостин
Jas ne gi ubjasnuvam tie se objasneti vo Istorijata na Islamot. Za sekogas i za sekogo dostapni i od sekogas. Kakvi osvojuvanja ? Pobaraj imas trista iljadi knigi napisani za Imperijata na Islamot,ako vi gi ponudam ke mi recete deka sum dosaden.
Voeni osvojuvanja ete kakvi, so mec sirena religija, prifati ili umri i taka nataka.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Turcite imale prilika sekoja hristijanska trevka da ja unistat. Sedisteto na pravoslavcite e vo istambul.Da primenuvale nasilstvo,veruvaj deka hristijanski kamen nemase da ostavat,bidejki imale i ja imaat taa mok.
Не биди и ти ко Чорбаџија, објаснето ти е неколку пати, не повторувај едно та исто.
Имале некаква корист од "каурите", кои плаќале повисок данок, децата нивни служеле како јаничари и сл. Нормално, постоел и силен отпор, па ти размисли што ќе почнело да се случува ако сакале Отоманците со големо насилство да воведат ислам.
А еднаш сакале... Тој настан се вика Ерменски геноцид. Има и други...

F

Frankie Yale

Гостин
Прифати или умри ? Кој така ? Кој го ширел Исламот така ? Кој вистински Муслиман ?
Samiot Muhamed ima ubivano nevernici, a islamot se sirel nasilno preku osvojuvanje...

Sura 9-5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je."

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Samiot Muhamed ima ubivano nevernici, a islamot se sirel nasilno preku osvojuvanje...

Sura 9-5 "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je."
Да, има убивано, но во самоодбрана! Кога многубошците напаѓале, тие се бранеле. That's normal :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да, има убивано, но во самоодбрана! Кога многубошците напаѓале, тие се бранеле. That's normal :)
абе пустите тие само се бранеле, а мајка им ја бараа на балканот 500 години? Или малку и нас не бранеа?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А ќе ни објасниш како стигна Исламот овде на овие простори? Не е преку турците? Да не е Мухамед родум можда од Струга? Или?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom