Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sakam da prasam nekoj sto povekej se razbira od Islamot da mi dade svoe mislenje da se otvori diskusija za Veligden. Ako Kuranot nalozjuva da se veruva vo site Bozji pratenici tuka i Isa a.s a Velgiden e den na negovot voskresnuvanje ili kako sto vika Kuranot vozdignuvanje na Isa a.s od ovoj svet i nosenje na drugiot svet bez da ja okusi smrta .
Dali bi bilo grev ako i Muslimanite mu davaat nekakvo znacenje na Veligden se razbira ne kako sto mu davaat hirstijanite na niven nacin nego ednostavo da se smeta za Golema Noc kakvi sto ima mnogu kaj muslimanite se nadevam ke mi dade nekoj iscrpen odgovore Omre el Faruk najvise ocekuvam od tebe
Мислам дека би тербало гледано од моја страна.. Нека каже некој што знае повеќе за Исламот јас сега го проучувам...
Sakam da prasam nekoj sto povekej se razbira od Islamot da mi dade svoe mislenje da se otvori diskusija za Veligden. Ako Kuranot nalozjuva da se veruva vo site Bozji pratenici tuka i Isa a.s a Velgiden e den na negovot voskresnuvanje ili kako sto vika Kuranot vozdignuvanje na Isa a.s od ovoj svet i nosenje na drugiot svet bez da ja okusi smrta .
Dali bi bilo grev ako i Muslimanite mu davaat nekakvo znacenje na Veligden se razbira ne kako sto mu davaat hirstijanite na niven nacin nego ednostavo da se smeta za Golema Noc kakvi sto ima mnogu kaj muslimanite se nadevam ke mi dade nekoj iscrpen odgovore Omre el Faruk najvise ocekuvam od tebe
Муслиманите не смеат да го слават Велигден од повеќе причини.
Една од причините е што на муслиманите генерално им е забрането да слават празници на останати религии без разлика колку да им се чини смислено.
Друго,муслиманите не смеат да го слават тој празник бидејќи исламот негира дека Исус е распнат и дека воскреснал.
"И не го распнале ниту го убиле,туку им се причинило" (Куран 4:157).
Харам е да се слави Велигден,Божиќ,Ханука и било кои други празници од верски карактер.
FireFly,ќе бидеш доблес(на)ен да ми го појасниш значењето на тие возбудливи емотикони?![]()
zosto gamiite se beli, a sarena gamija u tetovo e sarena?
zosto gamiite se beli, a sarena gamija u tetovo e sarena?
Па се смеам со АбдуРахман. Како може да го слави овај празник, што ќе слави "воскреснување" ?![]()
tocno e deka za da vlezes u gamija mora da bides po beli corapi? i da gi ostavis nadvor kondurite?