Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ovaj propagandni film i malo dete od muslimanska vera odmah ke prepoznaje da glumci nikako nisu muslimani.
Kako prvo kad uzme abdest (opere ruke) , nije to ko sta pravi musliman, ko drugo kad se podigne ruke da se moli Allaha ne diga odozgo pupakot, neko na odozgo kolena.
Preslaba propaganda.
Nikoj od muslimanite nema da go jade forata.
Prijaten den.
¨Никој те не тера ништо да прифатиш.Факт е дека е куран после 500 години настанал од христианската Библиа.Куран е мешавина од сите религии.Немам ништо протиф таа книга само си го кажувам мислението.
А во Библиата никаде нема да се најде дека требаш некого да убиваш ниту пак да ратуваш,во куранот е сосема друга приказна.
¨
Kuranot ne e mesavina na religii nego popravka na promenitelite na biblijata.
A ova ne e moe mislenje nego Bozja rabota.
A sto mislis i sto znaes za Kuran , aj kazi kaj pisuva deka treba da ubivas ili da ratuvas. Ili i ova e edno od tvoe mislenje a ne istinata.
A uste nesto da te pomenam deka ovde e tema za prasanje za Islamot a ne sam da komentiras od glava za Islamot.
Aj ostani mi dobro.
Куранот е совршен и не е мешавина на нечија религија, туку е директен АЛЛАХОВ (БОЖЈИ) РЕЧ!Никој те не тера ништо да прифатиш.Факт е дека е куран после 500 години настанал од христианската Библиа.Куран е мешавина од сите религии.Немам ништо протиф таа книга само си го кажувам мислението.
А во Библиата никаде нема да се најде дека требаш некого да убиваш ниту пак да ратуваш,во куранот е сосема друга приказна.
Коранот е копија на двете предходни религии затоа што си зема елементи од нив.Куранот е совршен и не е мешавина на нечија религија, туку е директен АЛЛАХОВ (БОЖЈИ) РЕЧ!
Е да бе Билијата учи само да љубите вије! Ма дај ,ти бато немаш ни малку познавање на христијанствот, и тоа не е убаво од твоја страна, жал ми е! ВО БИБЛИЈАТА ИМА ЦИТАТИ КАДЕ ШТО БОГ НАРЕДИЛ ДА УБИВАТ ЦЕЛО СЕЛО, ЖЕНИ,ДЕЦА, А И ЖИВОТНИТЕ, Ужасно нели ?! Доколку не ми веруваш земи читај Библија, и врати се после ако имаш попамети прашања !:smir:
Такада, ти посакувам се најубаво!
Поздрав
И во Куранот има делови за убивање на луѓе.Sura 4:89 “seize them and slay them wherever you find them: and in any case take no friends or helpers from their ranks.”
Добро батка еве прашање..
Истина ле е дека Мухамед земал за жена некое девојче од 12 години а он имал 50-и нешто...И Чиво е тоа дете било?
Добро дечко докажи како може Куран да биде постар од Библијата
Имаш докази?
Najstara religija e Islam.
Sega ke prasash kako e mozno?
Vo poranesnite knigi od kuranot, biblijata i drugite knigi ne se tie originalnite sto bile mnogu slicni na kuranot.
Sega jas ke te prasam.
Dali znaesh kolku pati e promenet biblijata?
Najstara religija e Islam.
Ха..Добро ајде сега морам да прашам каде пишува тоа дека е најстара религија Ислам?Докази имаш? Ај ке чекам.:tv:
Него немам ја појма за Библијата...не е битно сега за тоа.Овдека е тема за исламот па велам ајде да ја видам вашата вера.
Тој дел треба да се запази.Islamot e vera na site proroci, od Adam,Abraham, Isus pa se do Muhammed.
An adherent of Islam is a Muslim, meaning "one who submits (to God)".The word Muslim is the active participle of the same verb of which Islām is the infinitive. Muslims regard their religion as the completed and universal version of a monotheistic faith revealed at many times and places before, including, notably, to the prophets Abraham, Moses and Jesus. Islamic tradition holds that previous messages and revelations have been changed and distorted over time
Islamot e totalno pokoruvanje kon edniot i semokniot Bog, i takvi bea site proroci, Adam, Noa, Abraham, Jakov, Ismail, Isak, Josif, Mojsej, David, Solomon, Lot, Isus i na kraj Muhammed a.s
Во сахих хадис од Бухари се кажува дека Ајша имала 6 години кога се склучил бракот помеѓу неа и Мухамед,а бракот бил конзумиран кога имала 9 години.Постојат повеќе хадиси кои кажуваат дека била помеѓу 9 и 14 години,но најверодостојни се оние кои кажуваат дека имала девет а тоа се сахих хадиси од Бухари и Муслим.Dali nekoj sto zemal devojka od 12 god a sam imal 50 god mozhe da bide bozji poslanik.
Колку?И докажи,затоа што овде никој нема да ти верува на збор.Само со докази се дискутира.Dali znaesh kolku pati e promenet biblijata?
Речено - сторено. Еве тема каде што ќе се обидам да одговорам на твоите прашања или нејаснотии кои ги имаш во врска со Исламот,нормално онолку колку што знам.За се што не знам ќе правиме прескок или ќе повикам пријател...И не е лошо да поставуваш по едно прашање, па откако ќе го исцрпиме истото преминуваме на друго.
Rubyred повели со поставување прашања.![]()