Прашања на кои сакате одговор, а никогаш не сте го добиле !

• Креатор на темата Креатор на темата Keepitreal
  • Време на започнување Време на започнување
Не велам дека ова важи за тебе, но во врска со прашањето. Некогаш мислиш дека си добар со луѓето и правиш добро но всушност се обидуваш сам себе да си направиш добро. Понекогаш доброто што го правиш за некој е лошо. Никогаш нема да можеш на сите да им погодиш. Што и да направиш со најчиста мисла и намера, ќе се најде некој кој ќе биде навреден од тоа и ќе те направи најголемиот идиот и хипокрит на планетата.
Затоа останува само едно, секогаш кога правиш нешто со чиста мисла и чисто срце, без скриени намери и добивка, не треба да го правиш за да им погодиш на другите, туку сам да се задоволиш со своите постапки. Знај дека и тоа секогаш не успева, ќе се најде некој .... секогаш се наоѓа некој кој ќе те мрази ...

не правам никогаш со скриени намери, барем не сум таков човек. Кој ме знае подобро знае дека тоа што го знам и сум во можност да му помогнам на било кого дали познат или не го помагам и правам. Ајде се надевам дека ќе сфатат еден ден луѓето, бидејќи си отпишувам многу фаци од тефтерот секојдневно со нивните постапки. Народов те наоѓа и му текнува дека постојам само кога имаат мака али ако да ги сменам неможам.

не правам никогаш со скриени намери, барем не сум таков човек. Кој ме знае подобро знае дека тоа што го знам и сум во можност да му помогнам на било кого дали познат или не го помагам и правам. Ајде се надевам дека ќе сфатат еден ден луѓето, бидејќи си отпишувам многу фаци од тефтерот секојдневно со нивните постапки. Народов те наоѓа и му текнува дека постојам само кога имаат мака али ако да ги сменам неможам.

Не ги менувај нив, смени се ти (y)

Зошто убавото кратко трае? :place:

Тоа само ни се причинува инаку и убавото и неубавото траат онолку колку што треба да траат.
Ние сакаме постојано да ни биде убаво. И кога ќе заврши убавото мислиме дека кратко траело. Обратно важи за неубавото, ние сакаме да заврши што побрзо, а тоа никако да заврши
Еве пример:
Поубаво ни е во лето... И сега кога летово завршува, ние сакаме повторно да дојде пролет и да почне убавото време.

зошто бог створил глупи, неинвентивни, неразумни, самобендисани, инцесоидни дегенерици и да се справуваш на дневна база со нив? ги прашуваш колку се 2+2*2 и ти вика 8:facepalm: па уште и те убедува

Се прашувам дали барем мајка му на буцио некогаш помислила дека е паметен?

зошто бог створил глупи, неинвентивни, неразумни, самобендисани, инцесоидни дегенерици и да се справуваш на дневна база со нив? ги прашуваш колку се 2+2*2 и ти вика 8:facepalm: па уште и те убедува

фабричка грешка, се случува :D

Зошто коцкаќето толку привлекува а сепак знаеш дека ќе те отепа полека полека ?

Зошто луѓето ги употребуваат во ист контекст не јади трици и не јади гомна ??

Од каде доаѓа злобата кај луѓето? Како се раѓа во нив?

Зошто се оговара? Не ли може секој да си ја гледа својата работа, без да биде обземен со тоа што прават другите луѓе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom