Старецот Пајсије Светогорец:
" Ѓаволот има 3 крака, за сиромашните комунизам, за верниците екуменизам и за богатите масонерија"
" Ѓаволот има 3 крака, за сиромашните комунизам, за верниците екуменизам и за богатите масонерија"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е замисла, туку тоа и се случува. За да се поткопа вистината насоните се вплеткуваат во градење на цркви и манастири вметнувајќи си ја својата симболика за да еден ден луѓе како хепта и неа сличните ни велат дека Христос бил езотерија а не Христијанството кое го чува и предава вистинското Слово Божје од Христа до ден денешен.[DOUBLEPOST=1409097080][/DOUBLEPOST]Да не забегавате малце од темава?...
Него имам прашање. Просто и логичко. Да замислиме еден масонски ред кои инвестира во градење цркви и манастири во тие загрозени предели за Христијанството и христијаните. Дали тогаш ќе се гледа по делата, или повторно ќе се тргне со богохулието, безразлика дали таквите први ставови се исправни или не? (ова е само замисла, можеби не е логички масонски ред да гради цркви, но да гледаме на прашањето како една вистина иако можеби и не е) ...
Јас помислив дека повторно ќе се навратиш на полесниот начин на комуникација- провокациите.Не е замисла, туку тоа и се случува. За да се поткопа вистината насоните се вплеткуваат во градење на цркви и манастири вметнувајќи си ја својата симболика за да еден ден луѓе како хепта и неа сличните ни велат дека Христос бил езотерија а не Христијанството кое го чува и предава вистинското Слово Божје од Христа до ден денешен.[DOUBLEPOST=1409097080][/DOUBLEPOST]Да не забегавате малце од темава?
Ок, Макијавели со “Принцот“, му ставил до знаење на тогашниот султан (мислам) Сулејман дека не го есапи. Горе- доле разбирам што сакаш да кажеш.Во православието фреските и иконите НЕМААТ уметнилко значење (барем што се однесува до верниците). Црквите се преуредувале по наредба на епископи или на локални моќници (па дури и кралеви и цареви) кои давале пари да се ПРЕУРЕДАТ на начин на кои најверојатно они сакаат. Ете ти пак пример со смешното кловнче оклутистче Трифче такозвани КОСТ-овски и НЕГОВИТЕ бизнисмени кои ден денешен вршат притисок преку банана државата да се смени календарот (како што наведов во соодветната тема).
П.С. Што се однесува до провокациите, тоа е во сооднос со пристапот кој го има соговорникот спрема мене и мојата вера, па таков ми е и настапот по начело, не на Макијавели него на нашиот мудар народ кој што вели: КОЈ ШТО СИ НАДРОБИЛ, ТОА ЌЕ СИ СРКА!?
Држете се до темата, доста со немудрување. Ако сте сатанисти тогаш изнесете ги вашите убедувања, не вака одоколу да пишувате бесмислици и да ја заведувате темата во аут.
Што бре се најдовте браќа рисјани и муабет против „неверници“?
Абе одете во некој манастир и барајте го она за кое проповедате, оставете ги луѓето да дишат, доста ги обвинувате заради вашите ненаситни вери!
Оставете секој да биде она што треба да биде! Кои сте вие да симнувате туѓи богови?
Само бог, менува бог!
Нема што да ти кажат, гледаш дека научил простачки зборови и тоа па тоа!
Некој е голем сатанист, гледајќи му ја омразата и огнот пеколен што гори во него... Кралот Белет го заиграл овој, и тоа е!
Да дообјаснам?@Хептаграм XI што се нанервира толку ? јас дадов констатација за тебе..
За ова што пиша,не сум сигурен дека и ти знаеш што сакаше да кажеш,а уште повеќе јас да те разберам..
И причината што ме нападна така ЖЕСТОКО е..Да дообјаснам?
Оф-топик е, темата е сатанизам. И што значи тоа...
Мора такаСпоред некои христијани, сум сатанист, бидејќи не сум православен христијанин.
Мора да им ја одржувам таа идеја постојано... да ја разгорувам
П.С.
Која е целта да се заморува некој со Хепта?И да дава некој констатации? Се има пораки и профили за тоа, слободно ме контактирај, нема да биде лошо, што
![]()
Љубовта... љубовта кон ближниот и се што е православно христијанско на овој свет (извини хепта, сестро, морав да одговорам наместо тебе)... Не издржа срце ЈУНАЧКОИ причината што ме нападна така ЖЕСТОКО е..
Е не ме читаш. Врати се на претходниот пост.И причината што ме нападна така ЖЕСТОКО е..
Не бе зошто оф топик,ти ме нападна од типот што сакаш,иди во манастир,ви се плукнам на верите..Е не ме читаш. Врати се на претходниот пост.
П.С. Одиме офтопик, има приватни пораки за вакви муабети. Да се користат е мудро. Се читаме. И не се плаши де, жестоко бил нападнат, форум е ова, секој напаѓа нешто, хаос!
Да ама од хаосот ќе никнам јас па ќе ве гонам по сеанси, сонови, халуцинации... маф ви е работа...Е не ме читаш. Врати се на претходниот пост.
П.С. Одиме офтопик, има приватни пораки за вакви муабети. Да се користат е мудро. Се читаме. И не се плаши де, жестоко бил нападнат, форум е ова, секој напаѓа нешто, хаос!
Не бе зошто оф топик,ти ме нападна од типот што сакаш,иди во манастир,ви се плукнам на верите..
Тоа ме интересира..
Ти си колатерална штета што се мешаш со неумесни коментари одејќи оф-топик. Што да ти правамМора такаСпоред некои христијани, сум сатанист, бидејќи не сум православен христијанин.
Мора да им ја одржувам таа идеја постојано... да ја разгорувам![]()
Ти напиша се тепаш со две раце а јас само го потенцирав тоа.И затоа ме нападна толку жестоко!? хмм... среќно си сега ?
Ти си колатерална штета што се мешаш со неумесни коментари одејќи оф-топик. Што да ти правам
Сатанизмот нели учи дека кога ќе те нападнат, нема вртење образ и слично...
Чуден е сатанизмот, да не е христијанството на пример... не знам што форма ќе имаше!!!
Што мислиш ти?
Јас сум постојано среќенТи напиша се тепаш со две раце а јас само го потенцирав тоа.И затоа ме нападна толку жестоко!? хмм... среќно си сега ?![]()