Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Одговор ти е миљон пути даден,.

Штом дадеш одговор на поставеното прашање, слободно извести ме: јас сум трпелив и ќе го причекам точниот одговор...[DOUBLEPOST=1407586797][/DOUBLEPOST]
Нема разлика бе..

Ако нема ралика, тогаш ќе имаат едно и исто именување...[DOUBLEPOST=1407587149][/DOUBLEPOST]
Мики, може објаснување зошто се јавила ваква разлика во преводи:

Кoj е точниот превод на:

Зошто волку недоследности во преводот? Зошто си преведувал кој како си сакал?

Ако можеш да тврдиш дека демоните можат за примат материјалност и да се сексаат со жените, а овие (жените) да раѓаат полу-луѓе и полу-демони, што во Црквата е непозната можност, зашто тогаш бараш раска во туѓото око, а не греда во своето?...:sneaky:

Не сум преведувач на Писмото, така не ми се обраќај мене, туку до преведувачите од истото на македонски јазик.

Прашања од мене до тебе:

1. Дали слабостите од наведените преводи се пречка за мојот влез во Рајот?
2. Дали разликата од 1500 г. помеѓу еврејскиот и православниот Стар Завет се пречка за мојот влез во Рајот?

Последно уредено:
Штом дадеш одговор на поставеното прашање, слободно извести ме: јас сум трпелив и ќе го причекам точниот одговор...
Дали ќе да ти е до годините или нешто друго не знам. Одговорите се таму само трееба да прочиташ.
Ако нема ралика, тогаш ќе имаат едно и исто именување...
Имало ли? Ја стварно.... па како ти различно именуваните ги изедначи? Хмммм?

Околу ова. Читав дека има масонски ложи кои се свртени кон озобнова на болниците. Односно овој масонски ред, ја изградил првата болница во ЛА и ден денес организира аукции, собира хуманитарни средства и одвојува сопствени средства со цел да помогне на некој или на нешто големо. Ако ти кажам дека има редови кои дневно даваат илјадници евра, ти ќе се свртиш кон тоа дека тоа е богохулно, без разлика на делата. :)

Веќе имам пишувано за нивниот „филантропизам„: тие луѓе навистина не штедат пари, ама пари кои самите не ги заработиле, туку се пари од туѓа пот, не од нивната.

Плус, тие сакаат да бидат споменати и славни како донатори, иако сам Христос такво неште забранува.
Плус, тие сакаат нивните имиња да бидат забележани на соодветен начин на донираните објекти.
Плус, тие луѓе се кријат за филантопизнот, со намера да ги фрапираат другите со својата видлива дарежливост.
Плус, тие луѓе даруваат во свое, а не во Божјо име...[DOUBLEPOST=1407587666][/DOUBLEPOST]
Него имам прашање. Просто и логичко. Да замислиме еден масонски ред кои инвестира во градење цркви и манастири во тие загрозени предели за Христијанството и христијаните. Дали тогаш ќе се гледа по делата, или повторно ќе се тргне со богохулието, безразлика дали таквите први ставови се исправни или не? (ова е само замисла, можеби не е логички масонски ред да гради цркви, но да гледаме на прашањето како една вистина иако можеби и не е) :)

Ако христијанството некаде е загрозено, тоа загрозување има своја причина и последици од истото. Масоните никој не ги повикал да бидат мецени на Црквата, оти тие имаат свој бог (Бафомет) кој нема ништо заедничко со Богот од Црквата.

Последно уредено:
Веќе имам пишувано за нивниот „филантропизам„: тие луѓе навистина не штедат пари, ама пари кои самите не ги заработиле, туку се пари од туѓа пот, не од нивната.

Плус, тие сакаат да бидат споменати и славни како донатори, иако сам Христос такво неште забранува.
Плус, тие сакаат нивните имиња да бидат забележани на соодветен начин на донираните објекти.
Плус, тие луѓе се кријат за филантопизнот, со намера да ги фрапираат другите со својата видлива дарежливост.
Плус, тие луѓе даруваат во свое, а не во Божјо име...
Безразлика. Тој твој филантропизам е едно. А тоа што самите викаат дека тие 32 скалила се пат на развиток на моралните норми, покрај тоа постојат уште дополнителни 32 скалила, за дополнително надградување на истите. Не можеме да ги осудиме само затоа што се масони, а да мижиме пред нивните дела.
Ако ставиме точна хипотеза дека нормален човек со нормално работно време, просечна плата и америкнски стандард не може да биде милионер (милијардер) покривајќи ги сите прошоци и тоа да му биде чист профит, ќе заклучиме дека тој што дава пари е некој и нешто или евентуално тие при ги наследил (има и масонски ложи кои опстојуваат преку тој наследен пат).....
Јас мислм дека се работи заа чиста хуманост. :)

Ако христијанство некаде е загрозено, тоа загрозување има своја причина и последици од истото. Масоните никој не ги повикал да бидат мецени на Црквата, оти тие имаат свој бог (Бафомет) кој нема ништо заедничко со Богот од Црквата.
И тука станува збор за човечност. Но можеби би станувало збор за „чистење на терен“ затоа што Исламот нив ги забранува, има смрттна казна и сл. нешта, а Христијанството е поблаго....:)

Ако можеш да тврдиш дека демоните можат за примат материјалност и да се сексаат со жените, а овие (жените) да раѓаат полу-луѓе и полу-демони, што во Црквата е непозната можност, зашто тогаш бараш раска во туѓото око, а не греда во своето?...:sneaky:

Kaj го тврдам тоа? Што измислуваш? Или само читаш бегло и селективно и не те интересира што соговорникот сака да каже? Ајде види што имам напишано:

Што се однесува до Потопот ќе пробам да ти објаснам, но земи го моето мислење со резерва, бидејќи не се сметам доволно компетентен.

И потоа следи текстот со нефилимите...

Не сум преведувач на Писмото, така не ми се обраќај мене, туку до преведувачите од истото на македонски јазик.

Mики, брате, од која тема тогаш да ти поставам прашање? Лично, мене ми е чудно зашто не си се заинтересирал самиот за разликите во преводот. Не те интересирало досега да видиш и да споредиш со оригиналните текстови?

Прашања од мене до тебе:

1. Дали слабостите од наведените преводи се пречка за мојот влез во Рајот?
2. Дали разликата од 1500 г. помеѓу еврејскиот и православниот Стар Завет се пречка за мојот влез во Рајот?

Секако дека не се пречки. Ама чудно ми е да земаш сѐ здраво за готово и да ти е сеедно како е преведено, дали точно или неточно, и поготово да одбегнуваш одговор на прашања од православната вера? Или да бидам поконкретен, ако некој што преведувал не ја знаел разликата помеѓу вол и бивол, откај си сигурен дека добро ти превел и за твојот влез во Рајот?

Последно уредено:
Mики, брате, од која тема тогаш да ти поставам прашање?

Е па брат, штом имаш толкаво познавање од Писмото, што можеш да ги увидиш и слабите места при преводот, тоа значи дека немаш потреба од поставување прашања до мене, не?...

Ако слабите преводи не се пречка за мојот влез во Рајот, тогаш немам ни потреба да се оптеретувам со истите. Верувам дека преведувачите дале се‘ од себе за да изработат најдобар можен превод на Писмото на македонски јазик, а лично, не очекувам „идеален„ превод на истото, со оглед на многуте разлики во јазиците, како и човековите слабости од самите преведувачи.

Плус, моето претпоставено „експертско„ познавање на Писмото не е гаранција дека ќе бидам спасен, исто како што мојата или нечија делумна или целосна неукост кон Писмото, нема да бидат пречка за свое место во Рајот. Искуствата од Црква не познаваат потреба од носење на Писмото во „малиот прст„, но познаваат влез во Рајот преку природната простодушност и незлобливост.[DOUBLEPOST=1407591410][/DOUBLEPOST]
Јас мислм дека се работи заа чиста хуманост. :)

Ај нека е и чиста хуманост. Но во чие име: во свое, во Божјо, со која смсла, со која цел?...

Последно уредено:
Дали етнофилетизмот се смета за грев во Православието?

„Верата е пред крвта„, велат денешните теолози.
„Патриотизмот значи да го сакаш своето и да не го мразиш туѓото„, велат истите.

„Верата е пред крвта„, велат денешните теолози.
„Патриотизмот значи да го сакаш своето и да не го мразиш туѓото„, велат истите.

По ова испаѓа дека Српската и Грчката Православна Црква се еретички, зарем не?

Ај нека е и чиста хуманост. Но во чие име: во свое, во Божјо, со која смсла, со која цел?...
Во ред. А аукциите кои ги организираат? И тие пари одат во добротворни цели.
Позади тие аукции не стои едно лице, туку цел ред.

Мислам дека убаво ти кажав дека тие сметаат дека се развивааат моралните норми при секое скалило погоре, што учат ново, не знам.
Ако ти се подига моралот, а имаш вишок пари, што би направил ти? :)

„Сликица„?
Линк?
„Ју тјуб„ клип?
Стрипче „а ла Хекел„?...

Све доказ до доказ....

А дека ти се аргументите и доказите?
Да не биде дека не сум проверил, се консултирав со најголемиот авторитет во областа на доказите и аргументите - твоите собраќа православци од фб страната - "Православие или смрт", ама ете и тие користеле сликици како доказ.....сега што правиме?
Инаку ете според овие докази, очигледно сум згрешил за тоа што бил сатанизмот, еве што велат доказите и аргументите на православие или смрт:
10384192_414753851995944_4260416710626939345_n.jpg

Link

Прејди на посоодвената тема...[DOUBLEPOST=1407683145][/DOUBLEPOST]
Во ред. А аукциите кои ги организираат? И тие пари одат во добротворни цели.
Позади тие аукции не стои едно лице, туку цел ред.

Мислам дека убаво ти кажав дека тие сметаат дека се развивааат моралните норми при секое скалило погоре, што учат ново, не знам.
Ако ти се подига моралот, а имаш вишок пари, што би направил ти? :)

Dumbledore,

ако се запонаеш барем површно со учењето и целта од постоењето на масонеријата, ќе увидиш и поинакваа вистина за нив.
До тогаш, можеш слободно да живееш со своите тековни ставови кон истата.

П
Dumbledore,

ако се запонаеш барем површно со учењето и целта од постоењето на масонеријата, ќе увидиш и поинакваа вистина за нив.
До тогаш, можеш слободно да живееш со своите тековни ставови кон истата.
МIKI1

Јас гледам дека вложуваат неповратен капитал. Парите нема да им бидат вратени. И станува збор за големи суми на пари, што значи дека наместо тие пари да ги даваат во хуманитарни цели, можат слободно да си купат високи позиции (ако и веќе ги немаат), ако ги имаат тогаш не им е потребен разграс за тоа дека трошат пари како ненормални во крив смер.

Ако го тргнеш погледот макар и за секудна од ставот за богохулието ќе видиш нешто сосема друго.

И ако знаеш нешто што јас не знам, слободно кажи. Можеби ќе испадне дека грешам, но можеби ќе испаднеш ти грешка затоа што контекстот и причината би биле со религиозна позадина и така ќе испаднеш (повторно) во криво. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom