Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
Искрено да ти кажам сакаш ? НЕМАМ ПОЈМА.. зошто ? затоа што не верувам во еволуција и такви перења :) уште поискрен да бидам,НЕ МЕ НИ ИНТЕРЕСИРА.Може нешто од религиозен аспект да дискутираме,еволуција не знам нити имам желба да ја знам[DOUBLEPOST=1404590909][/DOUBLEPOST]
Ај кажи ми дека ме заебаваш!? :facepalm:
Може.
Си ја прочитал приказната за Сатанаел?

Може.
Си ја прочитал приказната за Сатанаел?
Не знам,можби..[DOUBLEPOST=1404591306][/DOUBLEPOST]
Кажи како се вика човекот што моментално е на чело на Црквата на Сатаната и во кој град им е седиштето. После твојот одговор, ќе постирам линк со кој ќе видиме колку и што си знаел.
Ако не си способен за ова, тогаш со трол и лажов, едноставно е.
Што ќе биде?
Мене другар ти Шкорпион ми нема одговорено на не знам ни јас самиот колку прашања исто и неколку други членови овде... ПА ? ајде кажи ми како јас да ги НАПЛАТАМ прашањата т.е да ги дознаам па еве јас јавно се нафаќам во порака да ти напишам СЕ ШТО ЗНАМ за Сатанизмот.. ете ти фер.. зошто секогаш ја да бидам тој што МОРА ДА ОДГОВАРА..

Мене другар ти Шкорпион ми нема одговорено на не знам ни јас самиот колку прашања исто и неколку други членови овде... ПА ? ајде кажи ми како јас да ги НАПЛАТАМ прашањата т.е да ги дознаам па еве јас јавно се нафаќам во порака да ти напишам СЕ ШТО ЗНАМ за Сатанизмот.. ете ти фер.. зошто секогаш ја да бидам тој што МОРА ДА ОДГОВАРА..
Каква врска има Шкорпион сега со ова? Знаеш или незнаеш?

Не знам,можби..
Епа ако сакаш дискусија треба да бараш и да даваш одговори. Чим не знаеш, јас одма мислам дека не си ја прочитал.
Ова е просто прашање кое се договара со да или со не. Си ја прочитал? :)

Каква врска има Шкорпион сега со ова? Знаеш или незнаеш?
Има! затоа што 10000000 прашања сум му поставил ми нема одговорено 2! ШТО СУМ ЈАС ДОЛЖЕН ТЕБЕ ОВДЕ ДА ТИ ОДГОВАРАМ!? кога он и неколку други НЕМААТ ПОЧИТ/ЗНАЕЊЕ ДА КАЖАТ ИЛИ ПРИЗНААТ тоа што ги прашувам,КАЖИ МИ ЗОШТО ЈАС ТЕБЕ БИ ТИ ОДГОВОРИЛ ? за после кога ќе ти кажам да ми речеш АХА ОКЕЈ Е ЗНАЕШ... не фала другар,кажи ти што сакаш,кога ќе решат твоиве другари овде да покажат храброст да ми одговараат НА МЕНЕ тоа што ги прашувам ТОГАШ јас тебе со задоволство ќе ти кажам.. не сум јас овде платен тебе да те школувам или да ти одговарам..[DOUBLEPOST=1404591619][/DOUBLEPOST]
Епа ако сакаш дискусија треба да бараш и да даваш одговори. Чим не знаеш, јас одма мислам дека не си ја прочитал.
Ова е просто прашање кое се договара со да или со не. Си ја прочитал? :)
Толку многу имам прочитано,што не сум сигурен што се сум прочитал... како да кажам ДА ако сум ја прочитал а не ја памтам или НЕ а сум ја прочитал и пак не се сеќавам..

Толку многу имам прочитано,што не сум сигурен што се сум прочитал... како да кажам ДА ако сум ја прочитал а не ја памтам или НЕ а сум ја прочитал и пак не се сеќавам..
Ок, друго прашање. Дали мислиш дека змијата всушност бил и самиот Сатана?

Толку од експертизата твоја. Сега слободно нивата под нозе и копај сине!

П.С. Едуцирање малку:
Peter H. Gilmore
Magus Gilmore has represented the Church of Satan since "The Satanic Panic" of the 1980s, being interviewed on numerous television and radio programs dealing with the topic of Satanism, including appearances on The History Channel, BBC, The Sci-Fi Channel, Point of Inquiry, and Bob Larson's Christian radio show. His audio, video, and print interviews are numerous and continue to grow, making him the most interviewed Satanist in history. In 2001 he was appointed High Priest of the Church of Satan by Magistra Blanche Barton. Gilmore studied music composition at New York University where he earned B.S. and M.A. degrees. His solo album Threnody for Humanity presents orchestral-styled electronic music composed and performed by Gilmore. His book The Satanic Scriptures was published in 2007 and is currently available in a number of translations.

Моментално седиште на организацијата:
CENTRAL ADMINISTRATION OFFICE
Church of Satan
P.O. Box 666
Poughkeepsie, NY 12602-0666

П.П.С. Ти се ова го знаеше, ама намерно не го кажа....знам.

Па освен ако знаеш друга змија која има говорни особини..
Или тој тоа што го пишувал имал развиена фантазија. Прва Мојсеева, очигледно е.

Дали тоа значи дека Сатаната и денес е змија зш другачие е претставен т.е. насликан? И дали тоа значи дека Бог во Едемската градина како животно (суштество) не ја создал (креирал) змијата?
И змијата е пагански симбол, инаку. :)

Толку од експертизата твоја. Сега слободно нивата под нозе и копај сине!

П.С. Едуцирање малку:
Peter H. Gilmore
Magus Gilmore has represented the Church of Satan since "The Satanic Panic" of the 1980s, being interviewed on numerous television and radio programs dealing with the topic of Satanism, including appearances on The History Channel, BBC, The Sci-Fi Channel, Point of Inquiry, and Bob Larson's Christian radio show. His audio, video, and print interviews are numerous and continue to grow, making him the most interviewed Satanist in history. In 2001 he was appointed High Priest of the Church of Satan by Magistra Blanche Barton. Gilmore studied music composition at New York University where he earned B.S. and M.A. degrees. His solo album Threnody for Humanity presents orchestral-styled electronic music composed and performed by Gilmore. His book The Satanic Scriptures was published in 2007 and is currently available in a number of translations.

Моментално седиште на организацијата:
CENTRAL ADMINISTRATION OFFICE
Church of Satan
P.O. Box 666
Poughkeepsie, NY 12602-0666

П.П.С. Ти се ова го знаеше, ама намерно не го кажа....знам.
Не е во знаењето туку во почитта.Бидејќи на почетокот кога тука се регистрирав многу прашував а само малку од нив ми одговараа.. и решив да одговарам на тие што ми одговориле.Не ме интересира твоето мислење дали сум знаел или не тоа е твое право и не пробувам да ти го одземам,како што е мое право да бирам на кого сакам да му одговорам или не.ОДГОВОРИ ЌЕ ТИ ОДГОВОРАМ.. јас те прашав ти не ми одговори туку одма ЗНАЕШ НЕ ЗНАЕШ санки должен сум ти.. тој филм кај мене.. јок![DOUBLEPOST=1404593151][/DOUBLEPOST]
Или тој тоа што го пишувал имал развиена фантазија. Прва Мојсеева, очигледно е.

Дали тоа значи дека Сатаната и денес е змија зш другачие е претставен т.е. насликан? И дали тоа значи дека Бог во Едемската градина како животно (суштество) не ја создал (креирал) змијата?
И змијата е пагански симбол, инаку. :)
Ме повлече за јазик и да ти објаснам.Во тоа време Ева како новосоздадено суштество наивно и неискусно била најлесна цел за манипулирање.Со забраната на Бог да јаде од Забранетото овошје,Сатаната ја искушувал Ева дека Бог крие нешто добро од неа/нив,да бидам прецизен,Сатаната им вели ,,Ќе ви се отворат очите и ќе станете како Бог''... да,змијата е Сатаната,но како животно не е,Сатаната ја одбира змијата и преку неа им зборува на Ева,можел да одбере некое друго животно но ја одбрал змијата.. Сатаната има моќ да зема било какви облици за да наштети на луѓето,дали во сон дали во реалност и тоа го кажува Библијата.СИТЕ СУШТЕСТВА СЕ СОЗДАДЕНИ ОД БОГ! зошто кога Сатаната го искушува во пустината Исус не зема лик на змија или друго животно ? гледаш какви глупи прашања поставуваш место да размислиш! дали ова е доволно ???????????????

Последно уредено:
Не е во знаењето туку во почитта.Бидејќи на почетокот кога тука се регистрирав многу прашував а само малку од нив ми одговараа.. и решив да одговарам на тие што ми одговориле.Не ме интересира твоето мислење дали сум знаел или не тоа е твое право и не пробувам да ти го одземам,како што е мое право да бирам на кого сакам да му одговорам или не.ОДГОВОРИ ЌЕ ТИ ОДГОВОРАМ.. јас те прашав ти не ми одговори туку одма ЗНАЕШ НЕ ЗНАЕШ санки должен сум ти.. тој филм кај мене.. јок![DOUBLEPOST=1404593151][/DOUBLEPOST]
Ме повлече за јазик и да ти објаснам.Во тоа време Ева како новосоздадено суштество наивно и неискусно била најлесна цел за манипулирање.Со забраната на Бог да јаде од Забранетото овошје,Сатаната ја искушувал Ева дека Бог крие нешто добро од неа/нив,да бидам прецизен,Сатаната им вели ,,Ќе ви се отворат очите и ќе станете како Бог''... да,змијата е Сатаната,но како животно не е,Сатаната ја одбира змијата и преку неа им зборува на Ева,можел да одбере некое друго животно но ја одбрал змијата.. Сатаната има моќ да зема било какви облици за да наштети на луѓето,дали во сон дали во реалност и тоа го кажува Библијата.СИТЕ СУШТЕСТВА СЕ СОЗДАДЕНИ ОД БОГ! зошто кога Сатаната го искушува во пустината Исус не зема лик на змија или друго животно ? гледаш какви глупи прашања поставуваш место да размислиш! дали ова е доволно ???????????????
Да тоа е најпростото разбирање (сфаќање) на таа библиска приказна. Значи Бог бил неправеден кон змијата чим ја проколнал?

Не е групаво прашањето, прашањето е во ред и е на место него проблемот е до ученикот, ќе повторам. :P
Ако сите приказни имаат метафори, поуки, алегории и други СИС. Дали треба да ги сфаќаме конкретно или треба малку да размислиме? И каде пишува дека може да зима било какви облици?!
Човекот е Бог, не го заборавај тоа. :)

Да тоа е најпростото разбирање (сфаќање) на таа библиска приказна. Значи Бог бил неправеден кон змијата чим ја проколнал?

Не е групаво прашањето, прашањето е во ред и е на место него проблемот е до ученикот, ќе повторам. :P
Ако сите приказни имаат метафори, поуки, алегории и други СИС. Дали треба да ги сфаќаме конкретно или треба малку да размислиме? И каде пишува дека може да зима било какви облици?!
Човекот е Бог, не го заборавај тоа. :)
Хахаххаахаххаха :D неправеден бил.. а кој си ти да го спориш тоа ? змијата е негова креација и ако Он мисли дека треба така да постапи тој ќе постапи/л... не заборавај дека Бог вика дека покажува милост на илјадници ама и смрт на уште толку.. пример оние 185.000 војници кои го опседнале Ерусалим... не му значи на Бог душата на никого... Он ги покажува своите карактеристики на специфичен начин.Зема облици.. каде пишува ? е тоа брату сам тражи.. не сум ја овде Образовна институција по теологија па тебе и овој другиов член да ве образнувам во вера и сатанизам.Се извинувам што него не му одговорив а тебе да.. и ја гледаш неправеден испаднав ама тоа е.. ЧОВЕК..

Не е во знаењето туку во почитта.Бидејќи на почетокот кога тука се регистрирав многу прашував а само малку од нив ми одговараа.. и решив да одговарам на тие што ми одговориле.Не ме интересира твоето мислење дали сум знаел или не тоа е твое право и не пробувам да ти го одземам,како што е мое право да бирам на кого сакам да му одговорам или не.ОДГОВОРИ ЌЕ ТИ ОДГОВОРАМ.. јас те прашав ти не ми одговори туку одма ЗНАЕШ НЕ ЗНАЕШ санки должен сум ти.. тој филм кај мене.. јок!
Нит ќе бидеш прв, нит последен што со својата бламажа мисли дека нешто постигнува.

Нит ќе бидеш прв, нит последен што со својата бламажа мисли дека нешто постигнува.
Тогаш иди побуни се поголемите БЛАМЕРИ од мене да ги банираат за цел живот.После може и ќе размислам да ти одговорам на некое твое прашање.Вака мисли што сакаш.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Ti pripremi se da primis gol okolu Lucifer i Egoto.
Utre posle crkva, kje te rendam malku za ova.
Nemoj da mi dojdes nespremen na ispit.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom