Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
i uste edno prasanje ako ja prelistam temava nanazad dali ke najdam nekoj od vass sea sto pisuvate deka pisuva deka veruva vo prirodni procesi big ben i sl
Може и ќе најдеш некој, но повеќето не веруваат. Повели прелистај, погледај, анализирај и дај цитат да видиме.

Или имаш 12 години или логикава ти се расипала.
Ти веруваш дека мајка ти постои или знаеш дека постои???

А дали си Митко или Ирфан или Арон, сеедно. Дека си Alter ego, е повеќе од јасно.
i znam i veruvam deka postoi( Ако нештото постои и е закон, нема потреба да се верува ) ako znaes deka postoi zoszo ne veruvas
--- надополнето: Jul 6, 2011 11:59 PM ---
Може и ќе најдеш некој, но повеќето не веруваат. Повели прелистај, погледај, анализирај и дај цитат да видиме.
VO STO VERUVAAT POVEKETO toa od pree tupam i prasuvam

i znam i veruvam deka postoi( Ако нештото постои и е закон, нема потреба да се верува ) ako znaes deka postoi zoszo ne veruvas
И ајде кажи една работа која што сигурно постои и е закон.

Ќе ти го дадам последниот одговор. Верувам и знам се на две различни страни на паричката. Не можеш и да знаеш и да веруваш. ИЛИ знаеш ИЛИ веруваш. (или евентуално Не знаеш)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom