Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Другото од твојот пост е занемарливо и затоа го избришав, не вреди да го коментирам.

Ова е доста интересно прашање, ама за да ти одговорам прво ти требе да ми одговориш, инаку вака испаѓа дека атеистите не знаете да одговорите на прашањата, а сакате да ви се одговара на другите теми на форумов религија.

Еве го пак:
Ок.
1.Мислам дека ти го кажав своето мислење околу ова прашање, човекот нема душа или јас сум скептичен околу оваа ваша теорија.
2.Се движи со помош на мускулите (и скелетот исто така многу важен), а сите чуства произлегуваат од мозокот (радост, среќа, тага, болка, љубов..). А за животот се многу битни и човечките органи, секој со својата функција. Сепак станува збор за материјални нешта, а не за духовни.

Ок.
1.Мислам дека ти го кажав своето мислење околу ова прашање, човекот нема душа или јас сум скептичен околу оваа ваша теорија.
2.Се движи со помош на мускулите (и скелетот исто така многу важен), а сите чуства произлегуваат од мозокот (радост, среќа, тага, болка, љубов..). А за животот се многу битни и човечките органи, секој со својата функција. Сепак станува збор за материјални нешта, а не за духовни.

Чувствата се материјални нешта?

Ок.
Дете, абе јас мислев логаритми знаеш а ти ни таблицата множење не си знаел.
Ок, нема душа човекот, а што ми е најсмешно и јас така велев само на друг начин.
Човекот нема ЕДНА душа, а не дека душата не постои.

Чувствата се материјални нешта?
Не, секако дека не се, но произлекуваат од материјално тело- мозокот.
Последната реченица се однесуваше на неговото прво прашање и севкупните елементи од второто. (како што веќе кажав, чуствата произлегуваат од мозокот т.е. тие во целина се „составен дел“ од самиот мозок)[DOUBLEPOST=1399572468][/DOUBLEPOST]
Дете, абе јас мислев логаритми знаеш а ти ни таблицата множење не си знаел.
Ок, нема душа човекот, а што ми е најсмешно и јас така велев само на друг начин.
Човекот нема ЕДНА душа, а не дека душата не постои.
Мислам дека твој ред е да одговориш на моето прашање.:)

Последната реченица се однесуваше на неговото прво прашање и севкупните елементи од второто. (како што веќе кажав, чуствата произлегуваат од мозокот т.е. тие во целина се „составен дел“ од самиот мозок)[DOUBLEPOST=1399572468][/DOUBLEPOST]
Мислам дека твој ред е да одговориш на моето прашање.:)
Епа ти одговорив, ти реков дека не мислам да ти ја објаснувам таблицата множење.
Јас сакав да зборуваме за логаритми, ама ти не си спремен.
Научи прво што се чуства и од каде потекнуваат,научи како функционира мозокот,научи како функционира човекот па ќе разговараме за некои религиозни поими.

Последната реченица се однесуваше на неговото прво прашање и севкупните елементи од второто. (како што веќе кажав, чуствата произлегуваат од мозокот т.е. тие во целина се „составен дел“ од самиот мозок)

Емоциите прозлегуваат од мозокот, свесно или онака механички, рандом ..?

Епа ти одговорив, ти реков дека не мислам да ти ја објаснувам таблицата множење.
Јас сакав да зборуваме за логаритми, ама ти не си спремен.
Научи прво што се чуства и од каде потекнуваат,научи како функционира мозокот,научи како функционира човекот па ќе разговараме за некои религиозни поими.
Ако тврдењето дека Христос станал од мртвите, на пример, треба да се сфати не буквално туку симболично, тогаш може да се толкува на различни начини. Приговорот дека неговото симболично сфаќање ја гаси секоја надеж на еден христијанин во бесмртноста е ништожен, бидејќи човечкиот род верувал во задгробниот живот многу пред настанувањето на Христијанството, па оттука, немало потреба од велигденскиот настан како залог на бесмртноста. Опасноста од тоа митоллогијата, премногу буквално сфатена, онака како црквата учи, одеднаш сосема да биде отфрлена, денес е поголема од кога било. Не е ли време “христијанската митологија“, наместо да биде збришана, да биде сфатена симболично?
Карл Јунг.
Од мене одговор на поставено прашање веќе нема да добиеш затоа што не се држиш до ветувањата.
Запрашај се, кои компоненти би те направиле вистински човек и дали ако станеш човек ќе можеш да станеш совршен? Дали ќе трагаш воопшто по совршенството?![DOUBLEPOST=1399574755][/DOUBLEPOST]
Емоциите прозлегуваат од мозокот, свесно или онака механички, рандом ..?
Јас мислам дека свесно.

Последно уредено:
прашање до верниците ако се замарате толку за тоа што мислиме атеистите за господ и делите аргументи мислите ли дека не не убедите да почнеме да веруваме во господ?

прашање до верниците ако се замарате толку за тоа што мислиме атеистите за господ и делите аргументи мислите ли дека не не убедите да почнеме да веруваме во господ?

Си тераат мајтап со лековерни атеисти.

и где је печат, упс, питање? :confused:

Запрашај се, кои компоненти би те направиле вистински човек и дали ако станеш човек ќе можеш да станеш совршен? Дали ќе трагаш воопшто по совршенството?.

А што е тоа „совршен“ човек за атеистите?

Каков е тој „вистински“ човек?[DOUBLEPOST=1399639170][/DOUBLEPOST]
Одговор е многу едноставен:
Што бара еден атеист на форум РЕЛИГИЈА?

Temata beshe perashanja za ateisti ako su vo pravo pa se smetam za ateist

Ниту еден од верните не е должен да Те убеди па да почнеш да веруваш, а притоа самиот не си покажал интерес за верата и во најдобар случај, си поверувал.

Верните се должни да сведочат за својот Бог и вера, а не некого да го убедуваат па овој (неверникот) да почне да верува.

Тоа што не веруваш, а има други кои веќе поверувале и веруваат, за неверните треба да биде показател дека атеистичкото неверие има свој опозит во верувањето во Бог, односно, атеистичкиот став за неверување во Бог има спротивен став, а тоа е верување во Бог.

Простата „математика„ покажува дека имањето вера е подобро од немањето.

Ниту еден од верните не е должен да Те убеди па да почнеш да веруваш, а притоа самиот не си покажал интерес за верата и во најдобар случај, си поверувал.

Верните се должни да сведочат за својот Бог и вера, а не некого да го убедуваат па овој (неверникот) да почне да верува.

Тоа што не веруваш, а има други кои веќе поверувале и веруваат, за неверните треба да биде показател дека атеистичкото неверие има свој опозит во верувањето во Бог, односно, атеистичкиот став за неверување во Бог има спротивен став, а тоа е верување во Бог.

Простата „математика„ покажува дека имањето вера е подобро од немањето.
Pa I be so bas vo pravo

А што е тоа „совршен“ човек за атеистите?

Каков е тој „вистински“ човек?
Мислам дека одговорите на овие прашања ќе ги пронајдеш самиот, во твоето животно патешествие. (поточно во твојата ГОЛЕМА животна цел) А ако сакаш да брзаш, тогаш прашај некој друг. Од мене не очекувај одговор на твое поставено прашање, нема да го добиеш од моја страна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom