- Член од
- 22 јуни 2013
- Мислења
- 169
- Поени од реакции
- 70
Не можам да сватам дали си атеист или Будист?.
Извини другар, не знаев дека ти си Гаутама Сидарта.![]()
Мислам дека има разлика помеѓу овие два поима.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не можам да сватам дали си атеист или Будист?.
Извини другар, не знаев дека ти си Гаутама Сидарта.![]()
А што е тоа буда, а што будизам?Не можам да сватам дали си атеист или Будист?
Мислам дека има разлика помеѓу овие два поима.
Многу работи си испомешал. Наука,сексуална дезориентација...Секој по својот пат имав предвид за различните патишта до Бога(различните религии)[DOUBLEPOST=1393434772][/DOUBLEPOST]Кога тврдиш дека хомосексуалноста на пример е грев, кој посега по патот на другите? Кога тврдиш дека мастурбацијата е грев, дали тој што ја практикува се занимава со тебе или ти со него? Кога се негира науката онаму каде што не и одговара на вашата догма, дали таа посега по вашиот пат или вие по нејзиниот?
Постојат, и ти самиот си доказ за тоа. Не сум рекол ништо против хиндуистите или која и да е друга религија.Тоа што не сум согласен со нивните разбирања тоа незначи дека ги Богохулам.Не постојат клевети и богохулие. Кога ти се дрзнуваш да ги “богохулиш“ Хиндуистичките богови или Исламската варијанта на бог (бидејќи се работи за истата прикаска) или било кои други богови освен твојот трофазен бог, тогаш и ти си ист.
Да значи, исто како и сите кои не се согласуваат со твоето христијанство. И лажеш многу, рече против некого.Тоа што не сум согласен со нивните разбирања тоа незначи дека ги Богохулам.
Не беше тоа моето прашање.А што е тоа буда, а што будизам?
Па и не треба да разбереш. За да разбереш треба да знаеш што е буда а што будизам. Сега појасно е момче?Не беше тоа моето прашање.
Еве пак ќе го повторам.
Не можам да разберам дали си Будист или атеист?
Едно е да не се согласуваш, друго е да богохулиш. Христијанството не е само мое. Што сум излажал??????Да значи, исто како и сите кои не се согласуваат со твоето христијанство. И лажеш многу, рече против некого.
Буда е човек што станал Бог, а после него настанал Будизмот.Па и не треба да разбереш. За да разбереш треба да знаеш што е буда а што будизам. Сега појасно е момче?
Кога ќе го знаеш тоа, самото ќе ти се каже.
Буда е човек што станал Бог, а после него настанал Будизмот.
Кога ќе научиш за претходното ќе ја видиш врската. Не дека е исто но има поврзаност.Каква врска има ова со атеизмот?
Момче си за мене, колку сакаш реинкарнирај се, во сегашниов живот момче си.[DOUBLEPOST=1393437565][/DOUBLEPOST]Море какво момче, со орлите сум стар, ако земеш во предвид колку пати се имам реинкарнирано.....ха ха ха
Место христијански да се извиниш, ти на тошо се правиш. Не ме изненадува од христијанин.Едно е да не се согласуваш, друго е да богохулиш. Христијанството не е само мое. Што сум излажал??????
Ништо јас не сум испомешал, погледни ја историјата па и сегашноста и ќе видиш како вашиот пат пика нос каде што ќе стигне. Ја негира науката онаму каде смета дека е закана за некоја ваша "вистина", ги етикетира луѓето чиј морал не е идентичен со вашиот како "грешници" и слично.Многу работи си испомешал. Наука,сексуална дезориентација...Секој по својот пат имав предвид за различните патишта до Бога(различните религии)
Не знам одкаде ти е заклучов и етикетава, но навистина незнам за што зборуваш.[DOUBLEPOST=1393439672][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1393437565][/DOUBLEPOST]
Место христијански да се извиниш, ти на тошо се правиш. Не ме изненадува од христијанин.
Испомеша и тоа како. А науката таа, многу пика нос во религијата, всушност многу енергија троши науката за да го докаже непостоењето на Бога, и нели е нормално религијата да се заштити.Ништо јас не сум испомешал, погледни ја историјата па и сегашноста и ќе видиш како вашиот пат пика нос каде што ќе стигне. Ја негира науката онаму каде смета дека е закана за некоја ваша "вистина", ги етикетира луѓето чиј морал не е идентичен со вашиот како "грешници" и слично.
Секој по својот пат може да биде став единствено на религија која ги признава сите останати религии за подеднакво вистинити, тоа не е случај со вас, и не само со вас, исто е и со исламот.
Науката никогаш однапред нема цел или замисла што треба да открие, што не! Што значи, глупо е да сметаш дека таа сакала да докаже непостоење на Бог! Плус, безброј пати е нагласувано дека непостоење - негација не се докажува! Туку обратно....Испомеша и тоа како. А науката таа, многу пика нос во религијата, всушност многу енергија троши науката за да го докаже непостоењето на Бога, и нели е нормално религијата да се заштити.
Ти што мислиш, кога некого го сметаш за грешник, неверник, неморален и слично, тоа не пречи? Не е мешање?Секој по својот пат неозначува признавање на вистинитоста на другите, туку не мешање, непречење..
Наградно прашање на денот :"Како се вика научната дисциплина која се занимава со изучување на бог?"..
А науката таа, многу пика нос во религијата, всушност многу енергија троши науката за да го докаже непостоењето на Бога,..
Well...Bogologija ?Наградно прашање на денот :"Како се вика научната дисциплина која се занимава со изучување на бог?"
Наградно прашање на денот :"Како се вика научната дисциплина која се занимава со изучување на бог?"