Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Као Спиро со црвено хахахх
Ја знаеш приказната со Ајнштајн и spooky action at a distance...се противел он на квантум ентанглмент доста време. Да не зборам за сите други феномени, со кои објективноста се претвара во илузија да не речам.
Toa e, и Ајнштајн го мачело....арно ама објективност испадна дека е празен збор :D
ај ај, ќе те прекрстам сега во БОДИСПИРО :pos:
во ред ти е муабетот со примерот, али сепак, кога увидел дека не е во право што се случило? ........ ништо посебно. едноставно терал даље. не се ова ко од оние книгичињана кажано за век и веков. секоја научна мисла е подложна на анализи, тестирања, па и промени. така да ништо од твоето побивање на објективноста :P

ако почнам детално да ти објаснувам ќе ми требаат 12 поста за да ти обајснам дека целиот тој ајет е ноторна гупост. за да го избегнам тоа ќе се задржам само на последното (црвеното) а тоа е дека тебе ти е доволно да веруваш без да имаш поткрепа за тоа, а воедно си и затворен со размислувањата, не дозволуваш нешто друго, поинакво да влезе во твојот разум, додека кај мене сите опции се отворени. дури и постоењето на некаков си бог! тебе и да ти се даде доказ дека бог не постои и дека е само нечија измишљотина, ти пак ќе продолжиш да веруваш затоа што вратата си ја затворил за нови работи. така да од ова можам да извлечам заклучок дека некој од нас двајца е numb, али оставам на публиката да одлучи кој;)

Стандардно атеистичко мерење на муда,јас сум паметен ти си затворен во размислувањата,јас сум современ ти уште веруваш во некаков бог итд итд.
Мислев дека ќе имаме нормална дискусија.
Разликата од слепиот човек во примерот со сонцето и тебе,е тоа што тој е слеп,но ако му кажеш дека поради тоа што ја чувствува топлината ќе поверува дека постои сонцето.
А ти си и слеп и numb, бидејќи го гледаш и сонцето,и месечината,и раѓањето,и умирањето.. и знаеш дека и ти ќе умреш,но и понатаму си numb.
А Аллах во Куранот вели:
46. Па зошто тие по светот не патуваат, па срцата нивни да го сфатат тоа што треба да се сфати, и ушите нивни да го чујат тоа што треба да го чујат;
но очите не се слепи, туку срцето во градите.(сура Ел-Хаџџ)

ај ај, ќе те прекрстам сега во БОДИСПИРО :pos:
во ред ти е муабетот со примерот, али сепак, кога увидел дека не е во право што се случило? ........ ништо посебно. едноставно терал даље. не се ова ко од оние книгичињана кажано за век и веков. секоја научна мисла е подложна на анализи, тестирања, па и промени. така да ништо од твоето побивање на објективноста :P
Eпа тоа де, најсолидна(најточна) гранка во физиката е квантната механика......а таму е каша попара во однос на нашите сваќања на физичкава реалност. Објективноста таму е мисловна именка :D

ако почнам детално да ти објаснувам ќе ми требаат 12 поста за да ти обајснам дека целиот тој ајет е ноторна гупост. за да го избегнам тоа ќе се задржам само на последното (црвеното) а тоа е дека тебе ти е доволно да веруваш без да имаш поткрепа за тоа, а воедно си и затворен со размислувањата, не дозволуваш нешто друго, поинакво да влезе во твојот разум, додека кај мене сите опции се отворени. дури и постоењето на некаков си бог! тебе и да ти се даде доказ дека бог не постои и дека е само нечија измишљотина, ти пак ќе продолжиш да веруваш затоа што вратата си ја затворил за нови работи. така да од ова можам да извлечам заклучок дека некој од нас двајца е numb, али оставам на публиката да одлучи кој;)

Normalno e da gi zatvoril vratite za novi raboti.

Vo sprotivno sleduva kazna, bidejki otvaranjeto na tie vrati neminovno vodi ko napustanje na kafezot.

A takvo napustanje na kafezot ne im se dopagja na onie koi go smetaa za nivna sopstvenost.

Стандардно атеистичко мерење на муда,јас сум паметен ти си затворен во размислувањата,јас сум современ ти уште веруваш во некаков бог итд итд.
Мислев дека ќе имаме нормална дискусија.
Разликата од слепиот човек во примерот со сонцето и тебе,е тоа што тој е слеп,но ако му кажеш дека поради тоа што ја чувствува топлината ќе поверува дека постои сонцето.
А ти си и слеп и numb, бидејќи го гледаш и сонцето,и месечината,и раѓањето,и умирањето.. и знаеш дека и ти ќе умреш,но и понатаму си numb.
А Аллах во Куранот вели:
46. Па зошто тие по светот не патуваат, па срцата нивни да го сфатат тоа што треба да се сфати, и ушите нивни да го чујат тоа што треба да го чујат;
но очите не се слепи, туку срцето во градите.(сура Ел-Хаџџ)
ќе се вреѓаме? или ти беше тој што побара да докажам (јас) дека не сум numb?
изгледа кога не ти одат во прилог фактите се фаќаш за навреди, а? ако, веќе имам кажано, зборови не можат да повредат, така да ти слушај си тоа што треба да го слушаш и остај не нас кои не ги сакаме книжулињата, а и некои од тие книжулиња и ги мразиме, да си го тераме својот пат. вакви твои забелешки можеш во твојата тема да си забележуваш.
--- надополнето: 5 декември 2013 во 15:03 ---
Eпа тоа де, најсолидна(најточна) гранка во физиката е квантната механика......а таму е каша попара во однос на нашите сваќања на физичкава реалност. Објективноста таму е мисловна именка :D
хахахах па не ли е? ако не е објективноста присутна, тогаш само една опција/теорија ќе важеше, но затоа што не се закоравени научниците, уште трагаат, затоа сега за сега балансираат додека не дојдат до крајното решение. е сега, тоа решение можеби ќе биде за 100, а можеби за 100 000 години. за жал ние нема да го дочекаме, нели?

ќе се вреѓаме? или ти беше тој што побара да докажам (јас) дека не сум numb?
изгледа кога не ти одат во прилог фактите се фаќаш за навреди, а? ако, веќе имам кажано, зборови не можат да повредат, така да ти слушај си тоа што треба да го слушаш и остај не нас кои не ги сакаме книжулињата, а и некои од тие книжулиња и ги мразиме, да си го тераме својот пат. вакви твои забелешки можеш во твојата тема да си забележуваш.

Прв почна со тоа.
како и да е,терајте си.
Убав ден.

Прв почна со тоа.
како и да е,терајте си.
Убав ден.
дали го знаеш значењето на зборот numb? и во кој контекст беше употребен? но тебе така ти чинеше да го сфатиш ко што го сфати за да си имаш оправдување за навреди.
ан тема за атеисти, добиваш атеистички одговори, а тоа дали тебе ти се допаѓаат или не, дали можеш да ги прифатиш или не, тоа е само твој проблем. не е мој.

па нормална е, али пошто е спротивно на твоите сфаќања затоа и не е нормална

па нормална е, али пошто е спротивно на твоите сфаќања затоа и не е нормална

Е како може да е нормална па макар и била спротивна на моите сфаќања,колку и да е спротивна јас не напишав ништо што би те навредило тебе и твоите сфаќања.
Само изнесов свои тези,и убаво прашање:
ЗОШТО НА СЛЕПИОТ,ЗА ПОСТОЕЊЕТО НА СОНЦЕТО СПОРЕД ТЕБЕ ТРЕБА ДА МУ Е ЕДИНСТВЕН И ДОВОЛЕН ДОКАЗ ТОА ШТО СЛЕПИОТ МОЖЕ ДА ЈА ОСЕТИ ТОПЛИНАТА А ТЕБЕ НЕ МОЖЕ ДА ТИ БИДАТ ДОКАЗ ОВИЕ ЗНАЦИ,ВО ГОРЕНАВЕДЕНИОТ АЈЕТ, И ПЛУС НЕ СИ СЛЕП... ГИ ГЛЕДАШ ОВИЕ ЗНАЦИ И ДОКАЗИ СЕКОЈ ДЕН???

Ти на ова ми врати:
ако почнам детално да ти објаснувам ќе ми требаат 12 поста за да ти обајснам дека целиот тој ајет е ноторна гупост.
јас нигде не употребив вакви зборови,напротив поставував нормални прашања

за да на крај ја завршиш со класично атеистичко подјебавање и мерење на муда:
така да од ова можам да извлечам заклучок дека некој од нас двајца е numb, али оставам на публиката да одлучи кој;)

Да оставиш овде публиката да одлучи,е исто што и да ја прашаш мајка ти кој е најјубав на свет :)
Нормално дека ќе ти каже дека си најјубав :)

@Hattab1 ne.e problemot vo negovite odgovori tuku vo tvojata percepcija na istite.

Prasanjeto sto go postavi voopsto ne nosi do zaklucok za eventualna razlika pomegju ateist i vernik.

Mislam deka zborot ateist si go sfatil razlicno od tie so koi diskutiras i zatoa imas nedorazbiranje.

@Hattab1 ne.e problemot vo negovite odgovori tuku vo tvojata percepcija na istite.

Prasanjeto sto go postavi voopsto ne nosi do zaklucok za eventualna razlika pomegju ateist i vernik.

Mislam deka zborot ateist si go sfatil razlicno od tie so koi diskutiras i zatoa imas nedorazbiranje.

Проблемот е што кога се нема одговор се посегнува по омаловажувања.

Проблемот е што кога се нема одговор се посегнува по омаловажувања.

Абе, пријателе и тоа со омаловажувањето е релативна работа. Работите што ти ги сфаќаш како навреди, за некого се толку небитна работа што дури е и смешна.

Кога, на пример, ти ќе кажеш дека хомосексуалците треба да се истребат, да се подалеку од тебе, тоа е класична навреда, и тоа лична, за нив. Но, за тебе не е, туку напротив, тоа е нормална работа.
За останатите е небитна работа и не ги тангира, бидејќи не се засегнати лично со таа навреда.

Зашто сметаш дека наводната навреда на религиозна основа упатена кон тебе, е на некој начин со поголема тежина, од онаа која ти ја искажуваш врз база на сексуална ориентација на пример?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom