Прашања до Атеистите II

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Една смртна казна за атеизам, три за телемитство, пет за ционизам. Ќе им треба Исус да ме воскреснува после секоја казна. :pos:
1+3+5=9. Немаш потреба од воскресение, ко мачките имаш 9 животи. Тамам. :ROFLMAO:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
чек бре .... нешто не ми е јасно.
КСА е држава? аууууу, јас мислев дека е нешто што се отсекува со сунетот. она знаете кожинката што ја фрлаат на кучињата:confused:
куку, јас бре цел живот сум бил во заблуда.
е сега, кога се просветив, кога научив нешто ново, овие НЕ се нормални, жими мама. кои црни кретени се бре. имаат ли бар малку памет.
или тоа КУРанот им го земал цел? да не кажам го примиле цел? човече, замисли сега кога некој научник ќе истражува нешто и открие нешто, прво ќе мора да се консултира со КУРанот, да види да не е случајно спротивно на него, па после тоа да го публикува. ............. кога ќе размислам подобро, нема ни да има научници од проста причина што ќе се плашат за својот живот. ќе има само некои си квазинаучници кои ќе бараат секаков начин да го вметнат КУРанот во некој труд. односно, ќе приметат некој ајет, ќе седнат и ќе “истражуваат“ се додека не најдат 0,00000000000000000000000000000000000000000001% можност па да се перчат.

A

aye

Гостин
Имам едно прашање ама не е баш до атеистите.
Зашто има тема за нив во подфорумот религија кога тие воопшто не веруваат во религија?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Имам едно прашање ама не е баш до атеистите.
Зашто има тема за нив во подфорумот религија кога тие воопшто не веруваат во религија?
Јас сум атеист но верувам во Исус. Зато и сум овде

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А чекај нели атеистите ништо не признаваа и во ништо не веруваа, каков атеист си ти ондак, што верува во Исус?
Исус си беше човек кој крена бунт против римската власт и при тоа бил фатен од римјаните осуден како неприател на рим и распнат. Подоцна од неговиот живот исплеле легенди и митови кои станале религија.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
А чекај нели атеистите ништо не признаваа и во ништо не веруваа, каков атеист си ти ондак, што верува во Исус?
Агностик=не знае дали постои или непостои бог(ови)
Атеист= не верува во бог(ови)
Антитеист= верува дека бог(ови) не постојат

И лет3 си ја кажа маката.:icon_lol:

A

aye

Гостин
Исус си беше човек кој крена бунт против римската власт и при тоа бил фатен од римјаните осуден како неприател на рим и распнат. Подоцна од неговиот живот исплеле легенди и митови кои станале религија.
Значи сакаш да кажеш дека Исус врска нема со религијата туку таа настанала после неговиот живот од митови и легенди?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Значи сакаш да кажеш дека Исус врска нема со религијата туку таа настанала после неговиот живот од митови и легенди?
Исус си бил верник, си верувал во бог си бил назареец но ни на крај на памет не му било да основа нова религија

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Исус си бил верник, си верувал во бог си бил назареец но ни на крај на памет не му било да основа нова религија
Он не ја основал туку луѓето после неговата смрт ја основале .

A

aye

Гостин
Агностик=не знае дали постои или непостои бог(ови)
Атеист= не верува во бог(ови)
Антитеист= верува дека бог(ови) не постојат

И лет3 си ја кажа маката.:icon_lol:
Ова сериозно или? Иста реченица во различен редослед.
Е сега имам друго прашање. Како настанале Атеистите, што ги натерало баш така да размислуваат?[DOUBLEPOST=1396994897][/DOUBLEPOST]
Кој наследил основал што и да правел не е битно било поминало сега ние се расправаме за тоа :) туку мене друго ме интересираше. Викаш дека си атеист но веруваш во Исус, потоа викаш дека Исус бил верник, значи заклучок ако знаеш дека Исус бил верник, а ти веруваш во него како тогаш си атеист?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Е сега имам друго прашање. Како настанале Атеистите, што ги натерало баш така да размислуваат?[DOUBLEPOST=1396994897][/DOUBLEPOST]
Кој наследил основал што и да правел не е битно било поминало сега ние се расправаме за тоа :) туку мене друго ме интересираше. Викаш дека си атеист но веруваш во Исус, потоа викаш дека Исус бил верник, значи заклучок ако знаеш дека Исус бил верник, а ти веруваш во него како тогаш си атеист?
Верувам ека постоел, организирал и повел борба против Римската власт и во таја борба бил заробен и осуден на смрт. Тој што бил по верско убедување нема врска
Ти ако веруваш во Александар Македонски кој бил паган - дали тебе те прави паган?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Спијам кога дишам и дишам кога спијам исто ли е?

Разликата помеѓу атеист и антитеист е степенот на убедување.

A

aye

Гостин
Верувам ека постоел, организирал и повел борба против Римската власт и во таја борба бил заробен и осуден на смрт. Тој што бил по верско убедување нема врска
Ти ако веруваш во Александар Македонски кој бил паган - дали тебе те прави паган?
Па ако верувам во него и верувам во тоа што и тој верувал да.
Но добро ај ова со Исус да речеме дека некако го решивме туку кажи ми некоја теза за атеизмот т.е како го сврзуваш неверувањето со верувањето во Исус значи не да ми кажуваш за Исус што како туку како ги поврзуваш тие две работи и нели според поделбите на Сталкерот има три вида едните се незаинтересирани, другите не веруваат, а третите веруваат дека не веруваат. Ти во која група ќе се сместиш? Или па можеби си мутација од вторите и третите?[DOUBLEPOST=1396998011][/DOUBLEPOST]
Спијам кога дишам и дишам кога спијам исто ли е?

Разликата помеѓу атеист и антитеист е степенот на убедување.
Добро а црвена јаболка и јаболка црвена различно да не е?

И значи едниве само кажуваат дека не веруваат, а другиве покрај тоа што кажуваат дека не веруваат ги убедуваат и другите да не веруваат така ли?

Последно уредено од модератор:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па ако верувам во него и верувам во тоа што и тој верувал да.
Но добро ај ова со Исус да речеме дека некако го решивме туку кажи ми некоја теза за атеизмот т.е како го сврзуваш неверувањето со верувањето во Исус значи не да ми кажуваш за Исус што како туку како ги поврзуваш тие две работи и нели според поделбите на Сталкерот има три вида едните се незаинтересирани, другите не веруваат, а третите веруваат дека не веруваат. Ти во која група ќе се сместиш? Или па можеби си мутација од вторите и третите?
јас сум во феноменална група.

• Ми се допаѓа
Reactions: aye

Kajgana Shop

На врв Bottom