Прагматици и патриоти ваше мислење!

• Креатор на темата Креатор на темата asterix_m
  • Време на започнување Време на започнување
Znaci koa lugeto nemaat drugo chare se fakaat za kolovi ... zalno e ova zimi sve ...

Kaj ti dava be Grco klet ime , pa znaete li deka pogolemi nacionalisti od Grci u svet nema be ?

Prasaj nesto odma ke kaze e toj zbor e grcki, sofokle go kazal... Sto molim pizata nie sme ja izmislile ... i nie na takvi tabietlii so prst u oko im se inatime 20 godini ... aham vazi

Drugo e rabotata nemalo konkretna ponuda . Da im se predocelo konkreten predlog na nasive Vladi menjaj ime ama vleguesh u EU zaedno so Bugarija na primer toj period ... da vidis kako i Grujo i Mujo i site ke go svrtea narodot deka toa e Ok , toa e evropski toa e cool

A vaka posto nisto ne ni e ponudeno Vi mackaat oci so prazni patriotizmi...

Mrtov konj ne leta ni so srebreni krila !

Никој не мачка очи ако не му дозволиш...
Па зошто се плашите толку од Грциве? Кој се тие и што се толку подобри од нас? Да точно тие имаат предности, но тоа не значи дека ние сме инвалиди (со извинување) и дека не сме способни!!! Ако тие се добри во едно, тогаш ние треба да сме во друго. Ако тие ја нарекуваат Шопската салата „грчка“ што не спречува ние да ја нарекуваме „Македонска“? Кој е јунак на светот кој што ќе им објасни на Хрватите дека Сармата не е ексклузивно Хрватска?
Светот е како ние ќе се прилагодиме на него а не како 1 земја ќе ни каже да се прелагодиме! Точно, може тоа да се деси но Грција на крај светот сепак не е некоја веле сила, таа е само држава која „создала се“ за да бидат полесни учебниците за западниот свет (да не се оптеретуваат многу де).
Правдата не е мајка на земјата и затоа нема што да тагуваме по неа, ако неможеме да добиеме правда тогаш „Шопската“ станува „Македонска“.

Merhaba aferim pravo zboris romanticaru

abe brkaj rabota glej realno

Grcija sakale nie ili ne na BALKANOT e VELESILA pali GASI... i ke gi zaboli stapot ako ti ja nareces salatata Makedonska ne sopska ili grcka ...

Ja gi mrzam kleti kopilinja se ama se VELESILA barem tuka imaat drugarchinja sekade nie nemame ne ne igraat malecki sme .

Nemame PONUDA veruj ... da imavme ke smenevme i ime i prezime i rodoslov i sve za rok od 6 meseci !

Nego nejkat da ne igraat !

Nemame PONUDA veruj ... da imavme ke smenevme i ime i prezime i rodoslov i sve za rok od 6 meseci !

Не зборувај во прво лице множина! Анализирајќи те тебе според мислењата на форумов, ти и полот би си го сменил за одредена цена, камоли па националноста т.е. името...

Туку кој ја спомна Балканската Велесила??

Abe od takvi na masa patrioti ko tebe sto ne menjaat nisto pa ni prljavi gaki
...otide i RM u kurac

Se e na prodazba deneska problem e sto nikoj NISTO NE NI PONUDIL KONKRETNO

Abe od takvi na masa patrioti ko tebe sto ne menjaat nisto pa ni prljavi gaki
...otide i RM u kurac

Se e na prodazba deneska problem e sto nikoj NISTO NE NI PONUDIL KONKRETNO
Честа и достоинството немаат цена!!! Не се на продажба!!! Кој тоа го продава се нарекува предавник.

Швики, сум ти кажал ја тебе убо...мавање груда позади монитор можеш, дека тоа форумот ти го овозможува. Ама реалноста е болна. Ние сме тука, ти си тој што киднал. Не мрчи муда за бубрези за продавање. Има луѓе што не сакаат да ја видат Р. Македонија во црно светло, за разлика од тебе, што само така и ја гледаш. Да те цитирам, ти самиот во еден пост кажа дека си се откажал од Македонија...така да не знам што мајка бараш да дискутираш и да исправаш криве дрине?

Не сум ја читал таа книга но ако малку си присутен во германија и ја опипаш подобро ситуацијата, ќе согледаш дека ако продолжи со овој тренд негативниот наталитет на германците а позитивниот на Турците плус дополнително јаката турска имиграција, јас имам чувство дека за некои 50 години втор уставен јазик во германија ќе биде турскиот.
Инаку официјално над 3 милиони германски државјани се турци, неофицијално во гермнаија има над 5

ПОбарај ја таа книга и прочитај ја тоа е како втор и трет дел на Владари из сенке, содржи многу разузнавачки информации и големи игри на големи играчи, кој всушност никој не знае кој се тие.

Убаво кажа во книгате се предвидува дека до 2050 Германија ке биде 51 посто со муслимани.... па прочитај може ке сватиш што всушност се случува во регионот

Samo strplivo. Nitu Rim ne e izgraden za eden den, a kamo li drzava koja treba da go nosi imeto na Najslavnata drevna Imperija. Se ke si dojde na svoe mesto, so maksimalno angaziranje na soodvetnite institucii, i konsenzus ne samo pomegju politicarite tuku i megju nacijata voopsto.
Kolku sto ja razbrav rabotata problemot e vo suetite na grckite politicari, a ne vo toa dali i kolku glasovi ke izgubat dokolku Makedonija bide priznaena spored ustavnoto ime, bidejki Karamanlis povtorno gi dobi izborite, a gi zagubi site bitki vo diplomatijata so naseto MNR. Samo strplivo. Mozebi ke treba da pominat i uste mnogu godini, no idninata na opstestvoto e vo unifikacija na covestvoto kade sekoj ke bide covek, a najmalku bitno ke bide dali e Makedonec, Grk, Srbin ili crnec, Belec ili Azijat.

Честа и достоинството немаат цена!!! Не се на продажба!!! Кој тоа го продава се нарекува предавник.

Како го погоди со муабетов. Нема компромис за името, подобро никогаш да не бидиме членки на НАТО и ЕУ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom