Прагматици и патриоти ваше мислење!

• Креатор на темата Креатор на темата asterix_m
  • Време на започнување Време на започнување
E bas deka ima poveke bacilusu bas zatoa im e preku kur !

Nema da vleze musliman vo EU uste 100 godini !

NE se mutavi

a za imeto deka dobivame nekoi poeni kako pa da ne

ако мислиш дека би биле мутави тогаш можам да ти потврдам дек се мутави бидејќи секојдневно расте на бројот на турците во германија дел од природниот прираст на турците веќе германски државјани, а поголем дел и од новодојдени турци. Влезот на Исламот во ЕУ е неминовен, затоа сега се обидуваат да го сузбијат радикалниот ислам, пошто мирољубивите муслимани не им штетат.
Еве јас ти гарантирам дека во германија во секој поголем град има бар по една „Тезга“ по попрометните пешачки улици на кои има да се купи куранот и на кој има пароли во стилот дека алахе е спасителот и дека треба да му се поклонуваме на алах, ама ЕУ е либерална и дозовлува ова.
Следствено со твоите тврдење ЕУ е мутава.
Не ме сфаќај погрешно, јас сум си православен од културолошки причини, но реалната слика за религиите во ЕУ е таа и помири се со тоа.

ако мислиш дека би биле мутави тогаш можам да ти потврдам дек се мутави бидејќи секојдневно расте на бројот на турците во германија дел од природниот прираст на турците веќе германски државјани, а поголем дел и од новодојдени турци. Влезот на Исламот во ЕУ е неминовен, затоа сега се обидуваат да го сузбијат радикалниот ислам, пошто мирољубивите муслимани не им штетат.
Еве јас ти гарантирам дека во германија во секој поголем град има бар по една „Тезга“ по попрометните пешачки улици на кои има да се купи куранот и на кој има пароли во стилот дека алахе е спасителот и дека треба да му се поклонуваме на алах, ама ЕУ е либерална и дозовлува ова.
Не ме сфаќај погрешно, јас сум си православен од културолошки причини, но реалната слика за религиите во ЕУ е таа и помири се со тоа.

Ја има Читано некој книгата ,Немачка муслиманска држава, Мислам дека е од Саша Лукич

Па Бугарија има 10% Турци, што е околу 900,000 жители. Ако е за тоа е дупло поголема закана за ЕУ отколку МК со упола помалку Албанци и Турци.
Не ми држи вода оправдувањето за Македонија со стравот од инфилтрација на Албанци во ЕУ.
Тие што требало и така се инфилтрирале.

Ја има Читано некој книгата ,Немачка муслиманска држава, Мислам дека е од Саша Лукич

Не сум ја читал таа книга но ако малку си присутен во германија и ја опипаш подобро ситуацијата, ќе согледаш дека ако продолжи со овој тренд негативниот наталитет на германците а позитивниот на Турците плус дополнително јаката турска имиграција, јас имам чувство дека за некои 50 години втор уставен јазик во германија ќе биде турскиот.
Инаку официјално над 3 милиони германски државјани се турци, неофицијално во гермнаија има над 5

Neka dojde do priem vo NATO, neka pri toj priem Grcite stavat VETO i neka go OBRAZLOZAT....posle ke vidime koe bure drzi voda...................

Bingo.

Нашите за тоа се спремаат, собираат докази, за наеднаш да ги столчат. Се надевам дека ќе се излажат така Грците, искрено се надевам.. ама не се толку будали, па додека да добиеме покана за влез во НАТО, ќе не` тинтраат преку разни други претставници за услови кои наводно ги немаме исполнето..

da podolzime da pridobivame novi zemji koi ke ne priznaat pod ustavno ime i toa e se sto bi trebalo da pravime.I toa mnogu pointenzivno
Grcite veke izgubija...i sega ocajnicki se obiduvaat kur da tresat!

Abe coek ne moze Germanija da gi spreci da se kotat ako se muslimani i DRZAVJANI , ama moze da sprecat sekoja zemja koja ima muslimani i koja ne e pozelna i taka i taka da vleze LEGALNO VO EU.

Toa e poentata ne deka ne e EU liberalna za tie sto veke se tamu ama stavaat kvaka 22 da nema poveke oti ke gi poturchat.

Plus ok Bugarija 900 000 turci pa dobro sto mislite kolku Albanci ke se napraavat so nasi pasosi ako ni se priznati i vlezeme nie po nekoe cudo u EU ?

Preku 4 miljona sto od kosovo sto u makedonija sto od Albanija... e toa e veke brojka !

I koj ke gi spreci da zemat nasi pasosi i da bidat Evropjani ? KOja nasa vlast koga sekoja nasa vlast im go dudla za da ostane na vlast ? NE se zalazuvajte ... zatoa nema vise care ni od pragmaticnost pomina vozot za toa posle 2000 ta.

Sea ima samo cirkus :kesa:

свидн очигледно немаш информации за тоа како може еден странски државјанин да добие македонски пасош и што треба да исполни.
Да ти дадам еден тип многу е тешко, го нема тоа како кај бугарите да си благонадежен бугарин или пак во косово што им даваат на албанците. Исклучок се случи со бегалската криза по која многу албанци официјално обија да се вратат во косово и бараа азил, и политички добија државјанства.
Освен тоа тие што сакаат надвор и вака идат надвор, односно многу повеќе албанци се селат од македонија отколку македонци.

MISLAM....IMA....!! Inaku ako TRANZITIRANJETO na albancite go narekuvas "SELENJE" togas imas statisticki kurslus...:)

Aj kako ke sprechish fiktiven brak megu nuse i spone edniot od Kosova drugiot od Tetova ?

Papirot e tuka a zakonot veli sto se desava toas so bracniot drugar ... mu sleduvaat site prava na dvizenje nastanuvanje i taka nataka vizni povlastici kako i na bracniot partner.

Dete ne mi kazuj mene basni... ja so pravo sum se bavel niza godini i na vremeto koa im delese SDSM pasosi znam se kako idese preku advokatot koj dobro go poznavam , pola albosi preku nego idea posto imase vrski u MVR ...taka da mnogu ubavo znam site proceduri i sto kako .Isto taka mnogu ubavo znam sto kako so brakovi razvodi i drugi mahinacii... ama aj ja sto znam nego zaebano e sto znaat i EU pa ne se mutavi !

Ne vikam ja deka si glup samo si neiskusen i naiven nemoj me sfatis pogresno... i ja mislev na 20 godini deka ke se opraime ke bideme del od EU kur se trese ama posle dosta samari od zivotot uvidov realnosta i sea pravo ti kazam SUPER MI E ko nov coek sum bar nikoj ne moze da mi prodava muda za kurcevi kariki

e taka zatoa kazuem pak za pragmatizam e kasno za patriotizam ne sme spremni sto pokazavme so Ljube Boskovski i dozvoluvanje da se povlecat onie od Arachinovo , so dozvoluvanje onoj kupusot nadrogiran da im se smee na cela sudska vlast i drzava u faca i zatoa NEMA IZLEZ... moze 1 posto gleam sansa nekakva . A so grcite povtaram nema sansi nikako osven da smenime imeto , kaj se parite tamu e pravdata !

KJo drugo koi kurcevi sme nie patrioti dozvolivme najdobriote firmi da ni gi otkupat tokmu GRCITE be nonsens neviden , em ti zima pari em te jebe u mozok i ti vika ne si Makedonec a ti se prais demek patriot . Koj crni patrioti sve kopilinja sto butaat u svoi djepovi. Patriot e onoj ludiot sto frli bomba u sobranie ..bar se obide i tolku. Ima po nekoi zalutani mladici koi ginat koa ke zagusti ama pretezno se toa od selski familii neobrazuvani deca ama so custa dusa neiskvarena ... ne znaat za popametno .

E taka

E bas deka ima poveke bacilusu bas zatoa im e preku kur !

Nema da vleze musliman vo EU uste 100 godini !

NE se mutavi

a za imeto deka dobivame nekoi poeni kako pa da ne

Kolku si ti pameten. Pola turska e vekje vo Germanija. Francija e pun kurac alzirci. Britanija isto pun kurac, pa tie kje ja ignoriraat makedonija so 600.000 muslimani. Abe aj? Shto se odnesuva do Turska, problemot e so Kurdite, i so Kipar. Koga kje si go sredat toj problem, Turska bez problem kje bide primena vo EU. No ne veruvam deka na Turcija pa i tolku e zagreana za EU...boli gi kurac iskreno da ti kazam.

Dal gi boli ne znam , dal sakaat da vlezat ne znam ama znam deka i da sakaat NIKAD NEMA DA VLEZAT !

Od kaj be 600.000 koa se razmnozija tolku ?

4 muiljona zboram jas so se Kosovo i so se Albanija potencijalni gastarbajteri, kriminalci, lopovi i narkodileri

Pa nekoi mora da ostanat da gradat Golema Albanija...ne zajebavaj i ti sea

Како што објавив порано... моето мислење за разликата помеѓу Република Македонија и Македонска Република е следново...
1. Република Македонија значи дека земјата се вика Македонија.
2. Македонска Република значи дека Републикава е на Македонците, што значи ние сме Македонци. Оваа варијанта автоматски не преименува во Македонија (исто како Франција, Италија, бла бла)... проблемот што може да се појави при втората варијанта (знајајки ги грциве) е тоа што може да им текне да кажат „тоа име е Македонска Република, но не е Македонија! Македонија е овде(егејска) и тие јавно се одкажаа од тоа име, иако таа е република на македонците“ или пак „Таа е Македонска Република и припаѓа на Македонскиот народ, но Македонскиот народ е Грчки, па така и таа Македонија е грчка“...

Втората варијанта на нас ни годи(оти не промовира како народ), но мислам дека Грците би ја злоупотребиле и наместо Македонска Република Македонија, ќе испадне нешто „Македонска Република која не се вика Македонија и која Припаѓа на Македонците кои знаат сите дека се грци“...

Кол на Кол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom