Познати ланци за брза храна кои ги нема, а би сакале да ги видите во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Локација
Skopje
Ни ги донесоа Бургер Кинг и Доминос ок тоа е за поздрав, но има уште многу многу кои потенцијално би успеале во земјава... На прво место за мене тоа се Sbarro и Subway, а за кафе и десерти секако Starbucks и Dunkin Donuts...кои останати ланци на вакви ресторани би сакале да ги видите во земјава??

Вработен да беше во Starbucks немаше толку да се напнеш, отколку шо се напна сега......ГАРАНТ.

Мене па искрено боље ми е да јадам колач од шехерезад, бурек од рекорд, чај од чаршија и турско кафе за 20 денари... а, се кладам и поздраво и со помалце конзерванси се...
За се си во право, освен за турското, другите кафиња се многу поквалитетни, за вкус не збориме.

Човекот отвори тема, не тролаjте него пишете кои ланци ги сакате. Ко со трн во око да ве боцнале кога ќе прочитате Старбакс.. чуден народ.
Jас би сакал Subway, KFC, Pizza Hut, Starbucks, McCafe ...

За се си во право, освен за турското, другите кафиња се многу поквалитетни, за вкус не збориме.
Могуче, турското го сакам ради аромата, без многу шеќер додека ако пијам нес има пола кило млеко, чоколадни преливи и шо ти знам. Башка и турското го има само тука на балканот, поим за сабајле ми е турско со тутун :)

Мене па искрено боље ми е да јадам колач од шехерезад, бурек од рекорд, чај од чаршија и турско кафе за 20 денари... а, се кладам и поздраво и со помалце конзерванси се...

A исто е, наше балканско кафе. Што поента да се ситиме строго на европизација а нашето да го потиснуваме?
Кој кафич на кеј прави турско кафе? Кога еден странец турист, ќе го прошетаме и седниме на кафе, што тој ќе види од нашата култура? Еспресо макијато нес, сигурно пиел и во италија, и франција, и германија, али во македонија да не се напие турско кафе, исто ко да не бил.

A исто е, наше балканско кафе. Што поента да се ситиме строго на европизација а нашето да го потиснуваме?
Кој кафич на кеј прави турско кафе? Кога еден странец турист, ќе го прошетаме и седниме на кафе, што тој ќе види од нашата култура? Еспресо макијато нес, сигурно пиел и во италија, и франција, и германија, али во македонија да не се напие турско кафе, исто ко да не бил.
Сега го има под македонско кафе :) го патентиравме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom