P
Princ
Гостин
Да, за тоа си во право.
Ама зарем не научивме досега колкави буљаши се?
Ама зарем не научивме досега колкави буљаши се?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нов сум на форумов па ке ми извините ако бидам и малце вулгарен или ке изнесам некој став што би можел да повреди многу луѓе или навреди бидејќи знам дека меѓу форумџиите има и луѓе што доста работи ги сваќаат многу сериозно па дури и навредливо...Вака ке почнам само со претекст дека сум магистар на меѓународно право и меѓународна политика и критичар и сето тоа што влегува во оваа област..така да имам своја гледна точка на ова псеудо решение на ЕП(парламент) и ЕК(комисија)..како што веке подолго време гледам на разни форуми поточно фаќам “сеир“ бидејќи нас македонците за тоа најмногу не бива..сакам да кажам дека ова е само мачкање на очи на нашата јавност за да се задскријат правите проблеми врзани со нашето име и идентитет...не се работи за проблем за влез во ЕУ или во НАТО....доволно е да погледнете низ прозорец и да погледнете од кога Турција чека за влез во ЕУ од 86 год(23 год) аплицираше заедно со Грција и само од ова се гледа колку ние сме посакувани од ЕУ или воопшто од било која светска организација...бидејќи да се работеше само за името многу одамна ние ке бевме Северна Јужна или незнам каква уште Македонија...и многу ме боли кога некој ке каже дека не сака у Еу не сака у НАТО или слично бидејќи гледам дека на народот му е преку такво од се...е сега доаѓа на ред другиот дел оној најважниот кој ке биде премиер кој претседател или било која друга функција во државава...додека народот не свати дека тоа самои луѓе со сопствен интерес и дека во изминатите 16 год немаат воопшто ништо направено за државава ...бидејќи да имаа сега ќе бевме не само во ЕУ или НАТО него и некаде на повисоко ниво или поточно на повисок степен на развиеност..сепак сме само 2милиона сто би се рекло 0 во поглед на европските држави..итн но и тоа не е важно бидејќи знам дека овие работи ги знаете веќе од поодамна..така да ке прејдам на главното нешто свежо од еден семинар неоодамна одржан во Италија на кој што учествував и се осетив вистиски навреден и повреден...бидејќи наместо да ги испраќаме нашите експерти да решаваат проблем по проблем ние се зафаќаме со непотребни проблеми на меѓународно ниво(ги создаваме со самото појавување на Хаг итн да не навлегувам и во тоа ),и тоа оди вака...Седам представување на гости учесници и сето тоа во дискусијата....и гледам мене ме нема никаде..а пријавен како учесник на дискусијата..бидејќи се работеше за балканските земји процес на развивање политика и се останато...и Нобеловец за меѓународно право збори за се освен за Македонија...и одеднаш станува не некој било кој него нас сосед(србин):pusk: и се обраќа со следниве зборови...а тоа бугарите мислам дека имаат право(за нас)и тие да бидат спомнати овде и започнува аплауз што траеше 2 мин...после ова почнаа дека Македонија не е ништо туку сурогат останат од големата македонска империја и дека нашиот јазик не е ништо освен подобрена копија на бугарскиот и сите можни навреди и работи за кој што ви оставам да замислите и помислите...после убавото смеење на нашите „добрососеди„..почнав јас да се смеам и го прекинав молкот кога почна грчкиот излагач да зборува на „англиски„ да се препотува ,станав и кажав:„којши а да си земеше преведувач не ќе беше подобро„ се здрвија сите почнаа французите енглезиве да полемизираат добија одговор италијанциве исто добија одговор..и за сите одговорот беше на нивен јазик...:nesvest
ова им се деси) и на крај за да не се замарате долго да го читате ова..ќе дојдам на закључок дур бевме во Југославија бевме нешто(не е мечтаење на стари времиња него само закључок),сега сме само топка на средина на балканот што некој сака да си ја лапне...и ако што поскоро не се воозбилат нашиве „политичари„ и престанат да го измачуваат народот него им кажат како вистински стојат работите ..и што се треба да се постигне за да можеме само да го помирисаме ЕУ или НАТО ке поминат уште мин мин 10 год...Така да би била убава песната..Сањај ме ночас и никад више...
П.С. на следниот прилог ке ви приложам еден линк ..само да ја закачам на нет мојата „статија„ истажување кое што во повеќе наврати беше злоупотребено или на најлош начин протолкувано од многу политичари на кој што им дојде како јајце на газето...
Да друже јас го добив своето 3 месеци казна за увреда на нобеловец :nesvest:Клошар тоа што ти се случило тебе е сериозен проблем, преседан, на меѓународно ниво. Ти како студент на право, си ги познаваш ли правата? Си бил најавен како учесник а те немало на листата, ти се исмејале сите и тн... Организатор на семинарот кој беше, разговараше ли ти со некого, имаше ли ФАКТИ кои можеше да ги изнесеш и имаше ли храброст да настапиш малку пожестоко во своја одбрана после сето тоа фијаско ?
Тие ти се смееја и ти им се насмеја нивБраво бе машко!
Очекуваш некој да те сожалува или што, треба сам да си се бориш за твоите права брат!
Треба да си храбар и горд на тоа што си, имаш факти аргументи и можност за знаење, искористи ги !
Ај сеа ни дадоа малку шеќерче и ќе се радуваме. Сепак гледате што му е мајката, критика и одбивност!
нема.Само сила разбираат ЕУропските ѓубриња. Знаат дека чепкаат во освновниот столб на меѓународниот поредок и, откако се испосраа во Лисабон во 1992 год. на страната на ПОПГрција, сега се% во ракавици, па добри оценки...
Бидејќи земја FYROM не постои, има ли некој новинар да му ја плесне таа вистина во лице на ќелавиот Фуере?
а кој се седумте земји кои гласале против?
Не се земји туку пратеници,меѓу кој и еден како и секогаш Бугарин колку што знам.
Greek, Cypriot and a Bulgarian MP's attempted to prevent the resolution from passing, however failed due to the 2/3 majority rule in the EU Parliament.
Само не знам дали само овие 3 земји гласале против или има и други. т.е. не знам дали секоја земја има само по еден претставник во ЕП или може да има повеќе од еден.