Позерството во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Dino-Dzoff
  • Време на започнување Време на започнување
41606_68092460743_7170_n.jpg

Врвот
Значи само шо изедов две јајца, и одма ми дојде нагон за повраќање!

Па види додека има овци, ќе има кој да ги стриже. Оние шатираните да научат да зборуваат и да се изразуваат правилно, акцентните целости не за џабе ги учевме, мораат да разберат дека они пред камера не можат да осеќаат, ниту да чуствуваат туку да чуВствуваат. Срамота бе, па ѕвезди се.
За изглед, за стил и за однесување не сакам да коментирам. Нека си тераат свој филм.

Немојте да линкате слики од вакви фигури. Чинам дебатиравме околу музичари а не кловнови и селски забавувачи.

Немојте да линкате слики од вакви фигури. Чинам дебатиравме околу музичари а не кловнови и селски забавувачи.
Па нишите наводни музичари(позери) се всуштност кловнови, па можам да кажам и селски забавувачи!

Дискутацијата е излишна во секој случај. Можам да кажам ми смета Џеј-Џеј продукција што го труе народот со такви срања или можам да кажам ми смета пинк телевизија што исто го труе народот со такви срања, ама од друга страна кога ќе размислам они се само машинерија за пари кои на време ја откриле финтата како се прават пари па на крај краева испаѓа - Што се тие криви кога народот го сака тоа.

Ете тоа е најжалосното. Во светов има премногу квалитетна музика, во Македонија има премногу квалитетна музика: Indie, Jazz, Rock, Metal... и стварно е трагично кога се игнорира сето тоа за сметка на некој си шунтерај. Првенствено кога слушаш било кој жанр од горе наведените размислуваш, се трудиш да го сфатиш текстот, што сакал авторот да каже, ја слушаш музиката, ги слушаш инструментите поединечно, едноставно навлагаш во тематиката на албумот, од друга страна кога слушаш "Зашто цура седи сама кад јој драги није дошао" нема за што да размислуваш кога се е размислено. Сум работела и уште работам на тоа да ја раширам свеста на луѓето околу мене за тоа што е квалитетна музика ама голем дел од нив не прифаќаат, што можам понатаму.

Кога луѓето ставаат тетоважи, мислам сериски на секој 5-6 месеци става нова, тоа се луѓе кои не знаат како да се изразат, па преку оставање на мисли на телото, се надеваат дека некој ќе ги забележи и прочита. Исто и со позерите, луѓе кои што не знаат како да стават spotlight на себе, па читаат списанија и прават тоа што е напишано, наместо да прочитаат некоја добра класика од книга, или изгледаат некој добар класика филм од времето на некој од признатите врвни режисери.
Е сега, кога сме кај списанијата, тоа не се списанија туку рекламни брошури, доколку се дојде до информација, колку плаќаат модните куќи за нивен модел да биде во списанието, ќе ја добиете сликата. И така носењето на тренди облека и сличните тренди работи те претвара во изманипулиран потрошувач од страна на психолозите кои работат во списанијата, тие знаат со точно кој зборови ќе те натераат да изгледаш така. Не е ова глобална завера, едноставно на овој начин модните куќи прават пари, ова или она било тренди, треба да слушаш совети за како добро да изгледаш итн глупости, и тоа пази за мажи, треба ваква крема, пудра, педикир, маникир. Разбирам жените да се по тоа, ама мажите тоа е стварно кретенски и да не речам педерски.

Кога луѓето ставаат тетоважи, мислам сериски на секој 5-6 месеци става нова, тоа се луѓе кои не знаат како да се изразат, па преку оставање на мисли на телото, се надеваат дека некој ќе ги забележи и прочита. Исто и со позерите, луѓе кои што не знаат како да стават spotlight на себе, па читаат списанија и прават тоа што е напишано, наместо да прочитаат некоја добра класика од книга, или изгледаат некој добар класика филм од времето на некој од признатите врвни режисери.
Е сега, кога сме кај списанијата, тоа не се списанија туку рекламни брошури, доколку се дојде до информација, колку плаќаат модните куќи за нивен модел да биде во списанието, ќе ја добиете сликата. И така носењето на тренди облека и сличните тренди работи те претвара во изманипулиран потрошувач од страна на психолозите кои работат во списанијата, тие знаат со точно кој зборови ќе те натераат да изгледаш така. Не е ова глобална завера, едноставно на овој начин модните куќи прават пари, ова или она било тренди, треба да слушаш совети за како добро да изгледаш итн глупости, и тоа пази за мажи, треба ваква крема, пудра, педикир, маникир. Разбирам жените да се по тоа, ама мажите тоа е стварно кретенски и да не речам педерски.
Мислењето ти супер, освен ова со тетоваживе :D - критериумов за HardCore љубител на тетоважи ти е за никаде. Не значи ако ставаш на 5-6 месеци по една тетоважа или по 5 дека не знаеш како да се изразиш. Ај за ова во друга тема (ако нема отворено, да отвориме, ама мислам дека има отворено :D)
Весникот како информативен медиум е прекрасен изум, ама треба да знаеш кој весник или списание да го купиш, а не се што е исштампано е вредно да се купи. Но тука нели игра улога, најновите креации од некоја педерчина која МОРАШ да ја носиш за да бидиш ИН.
Сублимација на одговоров: Се е погрешно сфатено и протолкувано!

Природна појава, аномалија како и јадењето на фаст фуд, треба да се најде некој паметен во државава и да го забрани Слаткар и останатите малоумници чии "песни" ја затупавува младината за најмалце 10 IQ поени.
Вртиме куреви, кешови, дај ја таа дебелата да је ебам, абе гитла бе вие вие сте лузери...
Да се направи некој остров(вештачки изграден) на кој целава оваа пача од гниди и изгубени души би се пратиле на еден вид доживотно ропство.
По 100 години од денес(настава во природа,школска екскурзија) ) гледам слика од некој четврто оделенец.
Држи череп во раката и и покажува на наставничката по ЗПО:
-Наставничке овој нема мозок?
-Па се разбира дека нема, затоа и беше пратен на овој остров

„Хејтањето“ е интересно се додека е поткрепено со аргументи, се додека имаш со што да го оправдаш. За разлика од темава позерството, иако единственото оправдание е „тој има пари, па поткупил и се продал“, нема позадина, туку сериско производство на музика, која што е сосема погрешно сфатена и протолкувана, со што пак се шири уште поголема грешна претстава за смислата на музиката, и од сето ова, денешниот резултат е колосален кич и копија!.
Апсолутно никој не го негира фактот на сериското производство тоа е клучниот момент во создавањето на мас-културата, во природата на човекот е да ги помни оние информации кои константно му се пласираат, дури и да му станат допадливи поради истата таа репетиција.
Додека за оригиналноста и креативноста не ни сакам воопшто да дебатирам, тоа е остаток од некое друго време ... се е веќе измислено, само редоследот се менува.

Па добро не ми пречи во музиката тоа ти е шоу бизнис и си има такви цели, ми пречи повеќе ако во животов мој личен почнам да наидувам повеќе од вообичаеното на позери, а и како магнет сум за такви луѓе со некои извештачени научени и принаучени особини, кога јас зборувам на таква тема која што мене ми доаѓа онака природно позерот си молчи и ме слуша :icon_lol:.

Инаку добра позерка е оваа во музичката индустрија, а и шампањското многу евтино на спотот бре на почеток гледајте се немало пари за поскапо :icon_lol:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom