Поздрави

Член од
12 октомври 2015
Мислења
1
Поени од реакции
4
Казвам се Томас Рексограко Актарна и с'м човек от генетична алсеплимна извадка от човечеството, наречени Тродонеи ако това в'обште нешто ви говори в живота. Не с'м на 30 години, а с'м натат'к в седемстотната и се намирам в когнитивно и телесно прераждане наречено "обрана п'тека", преродил сред населението на земјата ви като "Чавдар Ликов" и с'м по паспорт на 29 години. Зав'ршил с'м 4 си висше образование като "Библиотечно-информационен специалист". Пиша ви го на б'лгарски език, заштото не мога да си променјам клавиатурата, за да пиша на македонски, а и собствените ми с'народници не ме обичат и хората на планетата ви не обичат Тродонеите като цјало. Имам завишени норми и сили на физиката, д'лголетен човек с'м и владеја специални уменија, но т'ј като вашата планета е нај-слабата на вселената, този курс в "обраната п'тека" е с'проводен с лошо здравословно с'стојание и тотална депресија, заштото не ми харесва, че вашата планета е толкова слаба и скоросм'ртна и си затварјате 700 милиона от населението от м'жете по затворите и планетата ви е с толкова скоросм'ртна цивилизација. Затова фантастичното и наглед неверојатното го оставјам на моментите, когато трјабва да се случи и когато трјабва да направја нешто, с което трјабва да с'м безкомпромисен в настојаштето. Роден мајстор на бојните изкуства с'м, мога да се бија с всички видове мечове, ножове и пистолети и пушки, като мога и, ште се засмеете, но и с алебарда. Когато видја човек, знам как да го неутрализирам, но последната ми идеја е когато влезна в транспорта да си с'здавам проблеми или когато пазарувам в Metro да си т'рсја белјата с хората, излјазли на с'ботен шопинг. На нас Тродонеите обаче ни се налага да се сражаваме срешту герои наречени Флостерници, които... т'рсјат повече енергија в живота, сјакаш енергијните напитки са ни малко. Тогава се налага да извикам фантастичното и да извадја ор'жие в'в в'здуха, за да заштитавам главата си. С'штествува Хајленд'р, но истината е доста грозна и освен нас Тродонеите, които да стават за характери... поне мислја, че ставам като човек макар и доста д'лголетен сред вас - Флостерниците не стават и реално искат да ви коркат... дори докато спите. Искам да ви кажа на вас македонците, че не ви налагам да свалјате бариерите, но населението точно на вашата планета, а с'м бил на много места из галактиките и планетите, живее на 195 д'ржави и приказва не повече от 35 езика. Ако погледнете разликите между шведски, норвежки и датски - те нјамат почти никакви лингвистични и култорологични разлики по между си и то е видно от Google Translator. Флаговете на д'ржавите ви са без каква да е идентичност. С'штата работа е в Лаос, Тајланд, Виетнам, Камбоджа, Мианмар и Сингапур използват почти идентични азбучни системи. Искам свет'т ви да се обедини, заштото ако си погледнете територијата, то д'ржавата ви е тв'рде малка, за да се обременјавате с толкова много администрација. Вашата планета е нај-разеединена от к'м между-д'ржавно ниво. Там горе има не повече от 45-50 д'ржави. И да не вјарвате вашата планета, че горе има нјакои, ако погледнете нештата реално - горе, живејат хора като вас. Работата е там, че вие сте на нај-ниско ниво. Скалата на рускија учен и протохуманист Николај Кардашев е вјарна и вашата планета е на 0,5 по скалата на Кардашев. Горе са на 2,5-3,5-4 по тази скала. Вашата землјанска цивилизација е нај-слабата и нај-скоросм'ртната. Живеете нај-кратко от всички землјани на другите планети. Имате нјакакви си 7 милиарда, населението ви за нјакакви си 20 години застарјава, докато горе на планета са по 10 п'ти повече. По Дискав'ри к'ркорите, че трјабвало да си носите опелото на друга планета, че и да с'здавате колонии. Технологиите ви са нај-слабите от цјалата вселена. Пак казват, че имате гениални учени и нелоши компјут'рни технологии. Обаче да с'здадете нјакаква совалка, којато да става за нешто - ште ви отнеме 140 години за това с'с сегашните ви темпове на развитие. Имате гениални музиканти и изклјучителна литературна култура, но стандартите ви на прод'лжителност на живота са под всјакаква критика. Все пак положението не е толкова тежко и пак живеете нјакои сред вас, нелош живот Надјавам се д'ржавите ви да се обедините в нјакакви по-адекватни с'јузи, заштото администрацијата и банкерското и флотлешалско мислене само ви с'старјава и ви кара да се чурмарисвате и да се натоварвате. Желаја ви успех и ви го казвам на вас на б'лгарски език, заштото нјамам сили да го к'ркорја по улиците на Софија по линијата на летиштето, като се надјавам да го разберете и да не ме стрелјате, когато с'м на хасково в Охрид. Искам да ви кажа, че обичам всички македонци, независимо паспортите ви. Искам д'ржавите ви да се обединјат. Нјамате нужда от толкова много д'ржави на планетата ви. Искам планетата ви да се обедини. Д'ржи на вас цјалата вселена.

Томас

Пред некое време се заталкав у некои стари теми и видов на пред бааѓи години имало една тема тука за патник низ времето кој пишувал на форумот :D

И овој некој таков ќе да е.

Казвам се Томас Рексограко Актарна и с'м човек от генетична алсеплимна извадка от човечеството, наречени Тродонеи....
Cлушнав имало бугарија ефтини маски за мобилни, можеш да ми пратиш цени?

Толку знаење и напреден интелект, а не ве научија 'там горе', дека непријатно е за очи толкав блок од текст, дека повеќе шанси некој има да прочита ако притиснеш ентер на секои 8 до 10 реда?

Другово - океј, знаеме какви сме и до каде :D. Мило ми е што има публика. Само дај не бидете пички, пратете некој метеор навака. Треба да ни заклоцаат малце дарвиновите инстинкти. Плус нема да е лошо еден reboot да се мавне :D.

и с'м човек от генетична алсеплимна извадка от човечеството, наречени Тродонеи ако това в'обште нешто ви говори в живота.

Намали малце со тродонот и се ке биде ок.

Се ти поверував додека не го спомна Google Translator. Е тука масовно си ја заеба доверливоста.

И марсовците биле Бугари, покрај ние, французите,древните тракијцити и египјаните!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom