Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 272151
Азериве освоиле доста територија според оваа фотографија. Но таа територија што ја освоиле е воглавно на рамничарските предели.
Mineralnite bogatstva se naogjaat vo ovie osvoeni teritorii, Zangilan Fizuli Jebrayel i Gubadli, pretpostavuvam ova objasnuva i zosto se fiksiraa bas na ovie teritorii kako edna od glavnite pricini mislam.

Nagorno-Karabakh is rich in natural resources of precious and semi-precious metals, such as gold and copper and other natural resources.
Nagorno-Karabakh had a small but strong diversified economy, heavily reliant on the extraction of minerals and precious stones and metals, including gems, gold, copper and construction materials.

Правото на Азербејџан на таа територија е евидентно, впрочем исто како Србија и Косово.

Нов напад на религијата на мирот во црква во франција. Алаху снакбар. Бисмалах.
Па истиот тој Макрон пред некое време ја воспеваше мултикултурата.Пердју 2001 ни кажа дека уствари ние сме виновниците а овие од ОНА не биле терористи туку борци за човекови права.Косово со воена интервенција им го зедоа на Србите.Е па сеа кармата си дојде по своето.Само штета шо пак страда обичниот народ,како и секогаш.

Nova TB2 doza. 18+

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Лејдис анд џентлмен,

Hikmet Hajiyev,

Assistant of the President of the Republic of Azerbaijan, Head of Foreign Policy Affairs Department of the Presidential Administration.

Или како одприлика изгледа пропаганда за малоумни:

Влегла ракетата низ дрвената маса правејќи дупка во масата....

Лејдис анд џентлмен,
Hikmet Hajiyev,
Assistant of the President of the Republic of Azerbaijan, Head of Foreign Policy Affairs Department of the Presidential Administration.

Па од 2-3 метри висина ја фрлиле. :D

Лејдис анд џентлмен,
Hikmet Hajiyev,

Да не е ова сарказам, пошто ептен глупо изгледа?

Да не е ова сарказам, пошто ептен глупо изгледа?
Како е возможно бе според сите закони на физиката проектил кој е тежок стотици кила и паѓа од иљадници метри да направи ваква дупка во пресовани струганици? Ова го нема ни на цртан од Том и Џери... Уште се правиш приглуп...

Како е возможно бе според сите закони на физиката проектил кој е тежок стотици кила и паѓа од иљадници метри да направи ваква дупка во пресовани струганици? Ова го нема ни на цртан од Том и Џери... Уште се правиш приглуп...
Затоа реков дека премногу глупо изгледа.

Прегледај го приврзокот 272151
Азериве освоиле доста територија според оваа фотографија. Но таа територија што ја освоиле е воглавно на рамничарските предели.

Од целата територија што ја имаат освоено Азерите, само Хадрут и две помали места се населени. Останатото е све пустелија.

Од тоа што се случува на терен, очигледно е дека Турците го имаат главниот збор во воените акции. Не само оперативно и како координација туку и турски специјални сили ги извршуваат клучните офанзиви. Руски медиуми известуваат дека преку 1,200 турски специјалци моментално се директно вклучени во воените дејствија.

Не случајно најголемата офанзива на Азерите е токму од тој јужен предел. Тие самите сметале дека со блиц криг за многу брзо време ќе стасаат до Лачин но сепак лошиот терен и големата ерменска пожртвуваност ја успорија нивната офанзива. Слушнав дека битки околу Шуша имало и тоа страшни речиси сите мажи од тој град се на првите борбени линии па дури и градоначалникот.
Големо потфрлување на ерменската страна која уште се надеваше на тој застарен одбранбен механизам, многу нови воени играчки купи Азер и едноставно напредува со голема брзина.
На Ерм им преостанува да ги збијат своите редови и да се подноват со некое пософистицирано оружје зошто овака ќе изгубат и тоа само од бпл.
На Азер им преостанува да побрзаат зошто зима доаѓа и не верувам дека бпл ќе се снаоѓаат баш најдобро во тие тешки услови.
Ќе се замрсат додатно конците кога би се вклучиле поголемите сили на Ерм страна зошто овака е повеќе од јасно Азер помогнат од Тур дека ќе ја добие битката, а повторно враќање на НГ во рамки на Ерм е невозможно.
Автоматски споено мислење:

Правото на Азербејџан на таа територија е евидентно, впрочем исто како Србија и Косово.
Да, многу е сличен проблемот само внатрешно е многу поразличен.
Азербејџан за сите овие 30 години страшно се крена воено и економски, а Србија лута лево-десно. Азерите ја искористија шансата кога во Ерменија дојде про западна Влада (Пашинјан) нешто што многу и сметаше на Русија и ја виде Ерменија оставена на цедило. Е на Балканот е подруго зошто западот кај Албанците гледа како на најлојални играчи - дисциплинирани кои ќе си ја извршат добро работата и ќе си добијат награда за сето тоа. Затоа не знам дали би била можна некаква српска офанзива како оваа азерската. Таму Турција со сите средства застана зад Азербејџан.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom