- Член од
- 17 август 2009
- Мислења
- 3.685
- Поени од реакции
- 5.315
Ако сакаш да прочиташ мои коментари за Сирија, можеш да ја прочиташ темата за Сирија. Слободно оди таму и читај. Доста сум коментирал.
А ако сакаш да читаш мои мислења и за оваа тема, има доста образложено мои ставови за ситуацијата уште одкога е отворена темава пред повеќе од 6 години.
За да развијам дискусија, јас барам да видам здрава основа за да има простор за дискусијата. Кога анализата ти се базира на догматичен закључок, и појдува од тој догматичен заклучок, околку кој треба по секоја цена да се совпаднат анализите за моменталните случувања, не ти се остава простор за понатамошна дискусија. Реков еднаш, еве ќе речам и по вторпат: Главната причината за исмејување на секое проруско мислење е поистоветување со ваквите ставови, кои во најмала рака се смешни.
Супер одговор

Здравје, следен пат така.
А иначе по твојата логика што ти ја следам, пошто не ми одговараш и вртиш-сучиш, можам да заклучам дека при тие мал милион договори потпишани меѓу Ерменија и Русија за секакви соработки, и како истакнати нивни стратешки партнери ти највероватно очекуваш да стратешки остават нивните многу блиски сојузници Ерменија го загубат стратешки цело НК и онака стратешки пошто си имаат многу голема меѓусебна доверба и големи взаемни очекувања, да со тек на време Русија и го признаат официјално НК како дел од Азербејџан.
Стратешки нема што