Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
ОК, ако е тоа ерменската државна новинска агенција - тогаш како може тогаш ерменската државна новинска агенција да ја наречеш „протурски медиум“.

Без лутење, и не ти ги спорам личните искуства... Но сето тоа е анегдотален аспект на гледање на работите. За мене лично не проблем пристрасноста, сите ја имаме кон нешто, но нема продуктивен муабет кога некој необјективно ги дискутира работите.

Ми бараш да докажам негација. Сакаш да „елаборирам повеќе“ а игнорираш напис во ерменската државна новинска агенција дека:

Да не треба да го интервјуирам Пашанјан и да го прашам дали работи на добивање членство во НАТО? :)
Учеството на Ерменија во IPAP, не е дело на Пашанијан. А тоа што го постираш е нешто што го правеле најверојатно и тие пред Пашанијан, пошто Ерменија е во IPAP од 2005 година и од тогаш се нема мрднато чекор напред. Исто како што е Русија членка во партнерство за мир. И тоа не значи дека Ерменија немала добри односи и со западните земји, секако дека имаат многу успешно лоби и во Америка и во Франција. Зошто на пример да не го искористат?
Пак ќе ти кажам, а многу лесно и се проверува, со доаѓањето на Пашанијан и воената и економската соработка со Русија се продлабочи.

Дури и да можам, се разбира дека би одговорил нешто во стилот „Русија е нашиот стратешки партнер“. Се разбира, ама во исто време договара за членство во НАТО. Пошто ликот е политичар, и тоа оној вид на политичари какви финансира Сорос... Инаку сакаше „да докажам“ дека Сорос го финансирал и него и неговото доаѓање на власт? Да не треба и случајот да му подготвам на обвинителот? Па се знае во Ерменија кои медиуми се создадени и платени од Сорос (како и овде, како и секаде каде што не се набркани со стап). Ако во таквите медиуми е 100% подржан, тоа што ти зборува? Соодветните институции таму сигурно можат ги да проверат и донациите и сите финансиски аспекти.

Дали е можно дека некој се обидува да им намести поврзаност со Сорос?
А којзнае, можеби и тоа е можно. Но сега јас ти велам на тебе - ете не мора да „докажеш“, ама покажи нешто, било што освен сопственото мислење, зошто мислиш дека Пашанјан не е човек на Сорос?

Зошто е Ерменец, а Еменците сите се херои?
Не е дека е Ерменец, туку дека неможеш да најдеш никаква сериозна поткрепа дека е човек на Сорос и дека самара револуција е спонзорирана од сорос. за разлика од кај нас што не само што OS учествуваше во револуцијата, туку беше целосна логистика. Јас сум рекол секој народ има свои предавници, знам случаи и за Евреи, па и за Ерменци. Но на Пашанијан му е налепена кованицата соросоид од пантурски медиуми. Немам никаква пристрасност кон Пашанијан, но додека не видам сериозен сигнал дека е така како што викаш ти, неможам да тврдам дека е тоа така.
Автоматски споено мислење:

Па можеби, не можам да знам за сигурно. Само пак ќе повторам, не читам протурски медиуми ама повремено следам западни десничарски медиуми и тами во повеќе наврати Пашанјан е опишан како соросов човек. Спомнативе медиуми повремено ги следам затоа што во повеќе наврати проверката на фактите покажала дека се многу пообјективни од меинстрим медиумите - иако како што веќе признав, не сум проверувал факти конкретно за Пашанјан. Од каде и да проверам, кога надвор од ерменски и турски медиуми ликот не е многу спомнуван.
Точно така, многу од тие медиуми што ги следиш, што се претежно проруски, црпат информации од сајтови на Руски јазик, кои ги сметаат за релевантни. Такви сајтови имаат Турците отворено многу. Значи пак ќе повторам, не следиш ти протурски медиуми, но тие што ти ги следиш во голема мера црпат информации од тие медиуми што ги спомнувам.

Едноставно можеш да ја пратиш интерната медиумска комуникација и да видиш, дали противниците на Пашанијан спомнуваат дека е соросоид. Или можеби да пробаш Руски(тасс на пример) медиуми, тие би биле најзасегнати од ова.
Автоматски споено мислење:

едит: А мора да признаеш, прилично блиски изгледаат на сликите. :D
Многу блиски, мислиш колку Заев-Сорос блиски ?
pash--1595057714.jpg

b1c3188cd9041a6fcec4b3329e5809bb18574ca9.jpg

Последно уредено:
Чекај сега малку... Ако некој направил фејк фото со тебе, значи автоматски не си човек на Сорос? ;)
По некоја извртена логика ваљда, штом некој те мести на фото значи... ма навистина што е поентата, објасни како да дојдеме до заклучокот кој го сакаш?

Сериозно, ова веќе станува непријатно и банално безвезно, ако со вакви „аргументи“ треба да дискутираме. Фејк фотографии, и тоа кои медиуми сум ги следел па тие медиуми од каде земале податоци - нели сето тоа е глупаво застранување во необјективност?

Не е подобро наместо тоа да ги дискутираме податоците сами по себе, па сеедно од каде дошле? Пошто сѐ друго е избегнување на реалноста, промовирање фантазии, и предизвикување на глупави расправии.

Јас ете ако не за Ерменија, тогаш барем за Македонија многу добро знам што се случуваше, и што се случува. И сите ние овде знаеме (освен тие што намерно се прават дека не знаат). Мене не ми треба фејк фото Заев-Сорос, исто како што не ми треба ни вистинска фотографија - за да знам што е вистината. Пошто тука живеам, па секојдневно гледам и следам што случува. ЗНАМ.

Навистина не можам за Ерменија да зборувам како и каде се вмешани соросовите агенди. Но еве едно гледиште и сведоштво од некој што е од таму, од Ерменија, па може подобро од мене да објасни што се случувало (случува) таму. Се разбира дека ова подолу не се „докази“ како за пред суд, ама сите видовме колку вредат пресуди и дејуре меѓународни судови - но прочитај, многу од работите ќе звучат веќе познато:

*едитирано за појаснување*

Последно уредено:
Чекај сега малку... Ако некој направил фејк фото со тебе, значи автоматски не си човек на Сорос? ;)
По некоја извртена логика ваљда, штом некој те мести на фото значи... ма навистина што е поентата, објасни како да дојдеме до заклучокот кој го сакаш?

Сериозно, ова веќе станува непријатно и банално безвезно, ако со вакви „аргументи“ треба да дискутираме. Фејк фотографии, и тоа кои медиумите сум ги следел па тие медиуми од каде земале податоци - нели сето тоа е глупаво застранување во необјективност?

Не е подобро наместо да ги дискутираме податоците сами по себе, па сеедно од каде дошле?

Ете јас ако не за Ерменија, тогаш барем за Македонија знам што се случуваше, и што се случува. И сите овде знаеме (освен тие што намерно се прават дека не знаат). Не ми треба фејк фото Заев-Сорос, не ми треба ни вистинска фотографија, за да знам што е вистината. Пошто тука живеам, па секојдневно гледам и следам што случува.

Не можам за Ерменија да зборувам како и каде се вмешани соросовите агенди. Но еве гледиште и сведоштво од некој што е од таму, од Ерменија, па може подобро од мене да објасни што се случувало (случува) таму. Многу од работите звучат веќе познато:

едитирано за појаснување
Фотото на Заев незнам дали е фејк, може е таа оригиналната на која е налепена главата на Пашанјан, во секој случај е постара таа на Заев. Не ја користам јас сликата како доказ дека Пашанјан не е човек на Сорос, туку дадените медиуми ја користат како доказ дека е, како што кажа и самиот „А мора да признаеш, прилично блиски изгледаат на сликите. :D“, можеби твојата перцепција треба да ти ја долови пропагандата што се прави.

За Заев во Македонските медиуми наголемо се дискутираше за поврзаност со Сорос, не навлегувам дали е сликата е фејк или не. Наголемо имаше натписи во провладини весници и сл. Во Ерменија тоа го немаше, освен во некои туркомански весници и некои жута штампа портали од типот на политико и буревесник кај нас. (eadaily.com е btw азерски медиум, а за csef не сум слушнал до сега, не би се изненадил да е и тој некој пантурски весник, ако пребарам, ама во секој случај маргинален медиум)

Значи еве ги случките.
1. Нема никакви видливи коментари од тогашните власти (кои беа бутнати) дека е соросоиден проект револуцијата.
2. Нема никакви видливи знаци дека е антируска револуцијата (мониторирана и малтене координирана од Русите)
3. Нема никакви видливи знаци дека Пашанијан направил било какви чекори различни од претходниците со кои би се приближил повеќе кон запад, од своите претходници.
4. Сите параметри зборат дека под Пашанијан Ерменија ја продлабочува економската соработка со Русија.
5. Под Пашанијан се продлабочува и воената соработка на Ерменија со Русија.

Значи поминати се 2 ипол години од владеењето на Пашанијан, де подсети се што се случуваше во Украина и кај нас во тоа време, па спореди.

А која е поентата... ако некој инсистира дека Пашанијан е соросоиден агент, кој BTW ја започнал оваа војна(?!?), главно за да ги расипе односите меѓу Турција и Русија... Поентата е дека збори тешки глупости, базирани претежно на пантурска пропаганда. Јас покажав многу параметри кои тоа го укажуваат, точно покажувајќи ја пропагандата што ја водат Азерите. Од друга страна никакви конкретни сознанија не видов, освен пропагандата која многу прецизно ја посочив.

Да се разбереме, јас генерално Сорос и неговата политика воопшто не ја сакам, тоа сум го кажал јасно и гласно. Но нема никаква поента таков товар да му се накалемува на некого, без никаква потреба ниту никаква индикација.

Ти самиот викаш дека не си ја следел ситуацијата прецизно и дека се базираш на општи податоци што си ги видел во некои медиуми, без притоа да ги провериш, пошто нели немаш време. Па уште викаш и дека тие „непријатно и банално“ да трошиш време во расправија со некој кој ете има навлезено малце подлабоко во проблемите, што од медиуми, што од директна комуникација со Ерменци, во и надвор од Ерменија. Јас разбирам дека има некои луѓе што се оперирани од логика и со своите пародични проповеди директно и штетат на страната која и двајцата ја застапуваме. Но јас тебе не те сметам за таков и затоа покушавам да комуницирам со тебе. Ако ти тој обид го сметаш за „банален и непријатен“, тогаш немора да продолжиш комуникација со мене.

Мојот став не е вклесан во камен, немам јас проблем ниту со суета, ниту со предрасуди. Додека не видам нешто друго поопипливо, освен пантурска пропаганда дека Пашанјан е Соросоид и дека стварно работи против Руските интереси, јас тој мој став ќе го имам и ќе го бранам.

Дали мислиш дека можеш да правиш муабет за една војна, ако од старт ти се измешани лончињата за тоа кој е кој ?

Последно уредено:
Ама сѐ некако како да се разминуваме. Или не се читаме до крај или не знам што е работата... Прво „непријатно и банално“ кажав дека сe ваквите дигресии со фејк фотографии и критикување на незнајни медиуми додека истовремено се игнорира содржината. На тоа мислев.

Велиш „Нема никакви видливи знаци дека Пашанијан направил било какви чекори различни од претходниците со кои би се приближил повеќе кон запад “ иако ти покажувам напис од ерменската државна новинска агенција, со наслов кој буквално кажува „Пашанјан Столтернберг средба за дискутирање на НАТО партнерство на Ерменија“. Потоа ти покажувам сведоштво за вмешаноста и учеството на соросовите НВО-оа и медиуми во обоената револуција во Ерменија, но игнорираш. па колку повидливи „видливи знаци“ сакаш?

За тоа велам дека е „непријатно и банално“. А за фотографијата, понасмеан смајли нема во колекцијата на Кајгана и навистина не знам како понагласено да ти сигнализирам сарказам.

Инаку ти слободно задржи си го ставот, само кога велиш дека истиот сакаш да го одбраниш, знај дека за тоа ќе ти требаат аргументи (какви што бараш од мене). Замисли сега мене некој од Ерменија да ме праша зошто мислам дека овде кај нас имало шарена револуција. Какви „докази“ можам да му дадам, надвор од општо знаење и сведоштво за тоа кој во кои медиуми бил промовиран, кои невладини организации земале учество во организација на демонстрации, итн.

За овде кај нас ЗНАМ, за таму во Ерменија не знам. Впрочем затоа јас реков дека Пашанјан ќе го проценам од временска дистанца. Но од ова досега што го гледам, имам мислање - кое го аргументирам барем колку и ти со твоите анегдоти.

Ама сѐ некако како да се разминуваме. Или не се читаме до крај или не знам што е работата... Прво „непријатно и банално“ кажав дека сe ваквите дигресии со фејк фотографии и критикување на незнајни медиуми додека истовремено се игнорира содржината. На тоа мислев.

Велиш „Нема никакви видливи знаци дека Пашанијан направил било какви чекори различни од претходниците со кои би се приближил повеќе кон запад “ иако ти покажувам напис од ерменската државна новинска агенција, со наслов кој буквално кажува „Пашанјан Столтернберг средба за дискутирање на НАТО партнерство на Ерменија“.
Разговори во рамки на IPAP партнерстовото нешто што го правеле и претходниците на Пашанјан. И се сликале и они со луѓе од НАТО. Ерменија е во IPAP од 2005 година.

Потоа ти покажувам сведоштво за вмешаноста и учеството на соросовите НВО-оа и медиуми во обоената револуција во Ерменија, но игнорираш. па колку
повидливи „видливи знаци“ сакаш?
„Сведоштва“ од нарачани текстови во Азерски весници. Нафрлани внатре податоци кои никаде неможеш да ги провериш и линкови што водат до класични шарено-куртонски OS страни кои ги има во цел свет, па и во Русија.

За тоа велам дека е „непријатно и банално“. А за фотографијата, понасмеан смајли нема во колекцијата на Кајгана и навистина не знам како понагласено да ти сигнализирам сарказам.

Инаку ти слободно задржи си го ставот, само кога велиш дека истиот сакаш да го одбраниш, знај дека за тоа ќе ти требаат аргументи (какви што бараш од мене). Замисли сега мене некој од Ерменија да ме праша зошто мислам дека овде кај нас имало шарена револуција. Какви „докази“ можам да му дадам, надвор од општо знаење и сведоштво за тоа кој во кои медиуми бил промовиран, кои невладини организации земале учество во организација на демонстрации, итн.

За овде кај нас ЗНАМ, за таму во Ерменија не знам. Впрочем затоа јас реков дека Пашанјан ќе го проценам од временска дистанца. Но од ова досега што го гледам, имам мислање - кое го аргументирам барем колку и ти со твоите анегдоти.
Јас ти кажав, воопшто да обвиниш човек ти требаат аргументи, јас исто така можам да кажам за тебе дека си соросоид да ти монтирам слика со Сорос, да извадам еден куп линкови кои као треба да ги конектираат твоите активности со Соросоидите и после да барам од тебе да докажеш дека не е така.

За да обвиниш треба да имаш барем индикации. Прво и основно бараш внатре. Ако Пашанјан е човек на Сорос, кој е ставен да работи и против интересите на Ерменија, а се со цел да и наштети на Русија. Зошто тогашната позиција не го претставува така, туку само Азерските весници? Зошто Тасс не пишува дека Пашанјан е човек на Сорос и е против Руските интереси. Зошто Лавров не се побуни или барем да изјави, како што изјави за Македонија. Зарем Русите нафта пијат?

Нема такви индикации нема ништо да најдеш такво, а од мене бараш да демантирам со аргументи нешто што не постои. Ти можеш да се фатиш само на Азерските „содржини“ кои немаат врска со реалноста. И на состанокот со НАТО во склоп на IPAP што уствари не е нешто што го направил Пашанјан, туку го наследил. Од друга страна ти дадов основни 5 точки на работи кои дефакто лесно се проверуваат.

Ете верувам дека покушаваш да најдеш нешто да речам порелевантно. Дали најде нешто?

Последно уредено:
ТАСС, Лавров, и руските официјални ставови - тоа е нешто сосема друго, и недостатокот од официјална критика кон обоената револуција во Ерменија не значи и непостоење на истата.

За да ти покажам што бараш од мене, ајде јас тебе да прашам. ЗНАЕШ дека кај нас ИМАШЕ шарена револуција. Апсолутно знаеш... Ајде ти докажи дека овде имало/немало обоена револуција.

Навистина што ќе покажеш друго, освен кој бил рекламиран во кои медиуми, и кои невладини организации му организирале/финансирале демострации и нереди?

ТАСС, Лавров, и руските официјални ставови - тоа е нешто сосема друго, и недостатокот од официјална критика кон обоената револуција во Ерменија не значи и непостоење на истата.

За да ти покажам што бараш од мене, ајде јас тебе да прашам. ЗНАЕШ дека кај нас ИМАШЕ шарена револуција. Апсолутно знаеш... Ајде ти докажи дека овде имало/немало обоена револуција.

Навистина што ќе покажеш друго, освен кој бил рекламиран во кои медиуми, и кои невладини организации му организирале/финансирале демострации и нереди?
Армија на луѓе пишуваа за Сорос. Луѓето се етикетираа како соросоиди. Македонските медиуми (сите провладини) пишуваа за Сорос. Највисоките ешалони на тогашната власт на од уста не го извадија Сорос. Руските медиуми вклучително и Лавров ја оценија „револуцијата“ како анти-руска.

Од друга страна неможеш да го кажеш ова истото за „револуцијата“ во Ерменија. Власта таму во ниеден случај не ја отцени „револуцијата“ како Соросоидна. Никој релевантен медиум во Ерменија го нема спомнато Сорос. Тогашната позиција во ниеден случај не кажа дека е тоа масло на Сорос. А и Русија во ниеден момент не ја отцени „револуцијата“ за анти-руска.

Дали ти кај нас процени дека има куртон-револуција, гледајќи ги Косовските медиуми, како што проценуваш дека имало куртон-револуција во Ерменија на база на Азерските медиуми?

Друг пристап. Па нели и овде чинам пред Груевски, соросовите невладини и медиуми не беа често јавно прозивани како такви... Зарем тоа е пресудниот аргумент дали нешто се случило или не?

Таму во текстот што го игнорираш спомнуваат со име и презиме поединци од невладини организации и медиуми и бројни случки и настани. Факт е дека Пашанјан добил и добива подршка од тие фактори. Но според тебе таа поддршка е алтруистички акт, сигурно не бараат ништо за возврат. Најпосле Сорос е познат по неговиот алтруизам.

Друг пристап. Па нели и овде чинам пред Груевски, соросовите невладини и медиуми не беа често јавно прозивани како такви... Зарем тоа е пресудниот аргумент дали нешто се случило или не?

Таму во текстот што го игнорираш спомнуваат со име и презиме поединци од невладини организации и медиуми и бројни случки и настани. Факт е дека Пашанјан добил и добива подршка од тие фактори. Но според тебе таа поддршка е алтруистички акт, сигурно не бараат ништо за возврат. Најпосле Сорос е познат по неговиот алтруизам.
Тој текст што го посочуваш е редактиран во медиум на една непријателска држава, со која моментално е во доста брутална војна Ерменија....

Дали мислиш дека тој текст е релевантен само затоа што се совпаѓа со твоите предрасуди....

Тој текст што го посочуваш е редактиран во медиум на една непријателска држава, со која моментално е во доста брутална војна Ерменија....

Неточни се податоците од текстот?

Не, не е работата за верување/неверување туку за пристапот кон работиве. Јас едноставно најдов податоци и ги презентирав.

Повторно, ти сметаш дека се неточни податоците? Или не сакаш ни да ги разгледаш се додека не утврдиш дека потекнуваат од медиум што ти ги задоволува критериумите? Пошто ако е така, тоа би било многу ограничувачки за твојата информираност.

Дали ти им веруваш? Да беа Ерменски медиуми ќе им верував, ова се Азерски медиуми... конструкција...
Секако е во ред и дискусија за изворот на тие податоци, но ти целосно ги игнорираш самите податоци. Прееска ерменската национална агенција за вести ја нарече „протурски медиум“, сега сајтот од текстов велиш дека е азерски медиум.

Јас од ова гледам дека се работи за руски медиум.

Сега нормално дека тоа може се да значи, ама навистина не знам од каде најде дека се работи баш за азерски медиум. Заинтересиран, пребарав накратко и најописно нешто што најдов е следново: https://insamer.com/en/the-armenian-lobby-in-russia-and-the-power-of-the-media_2692.html а според тоа излегува дека се работи за сајт на ерменска дијаспора во Русија, наменет за креирање на про-ерменско јавно мислење во Русија. Авторот медиумот eadaily.com го нарекува „туркофобичен медиум“... Но ти велиш дека е азерски медиум... И сега? Што правиме?

Не, не е работата за верување/неверување туку за пристапот кон работиве. Јас едноставно најдов податоци и ги презентирав.

Повторно, ти сметаш дека се неточни податоците? Или не сакаш ни да ги разгледаш се додека не утврдиш дека потекнуваат од медиум што ти ги задоволува критериумите? Пошто ако е така, тоа би било многу ограничувачки за твојата информираност.
Што треба да се види на линкот, еден куп информации со имиња и линкови до страни од open society во Ерменија и нивни проекти? Нема никаква конекција, воопшто не се ни обиделе да направат конекција, само земале копи пејст од страната на ОС и ги напишале проектите во Ерменија... Слични такви проекти има во Русија во Србија, во белорусија... Дали ако на пример има ваков еквивалент за Белорусија со името во тој текст на Лукашенко, тоа би било доказ дека Лукашенко е шарен? Нема ништо што би кажало дека е Пашанијан работи за западот...

Секако е во ред и дискусија за изворот на тие податоци, но ти целосно ги игнорираш самите податоци. Прееска ерменската национална агенција за вести ја нарече „протурски медиум“, сега сајтот од текстов велиш дека е азерски медиум.
Или имаш проблем со читањето или имаш проблем со памтењето, пошто не сакам да верувам дека имаш задни намери.

Еве што одговорив првиот пат на линкот:
Ова е бла бла бла за членување во неформална унија од калибарот на партнерство за мир. Еве побарај изјави од Пашанјан во врска со полноправно членување на Ерменија во НАТО.
Еве што одговорив вториот пат:
Разговори во рамки на IPAP партнерстовото нешто што го правеле и претходниците на Пашанјан. И се сликале и они со луѓе од НАТО. Ерменија е во IPAP од 2005 година.
Еве и трет одговот на истиот линк:
Учеството на Ерменија во IPAP, не е дело на Пашанијан. А тоа што го постираш е нешто што го правеле најверојатно и тие пред Пашанијан, пошто Ерменија е во IPAP од 2005 година и од тогаш се нема мрднато чекор напред.
-----------------------------------------

Јас од ова гледам дека се работи за руски медиум.

Сега нормално дека тоа може се да значи, ама навистина не знам од каде најде дека се работи баш за азерски медиум. Заинтересиран, пребарав накратко и најописно нешто што најдов е следново: https://insamer.com/en/the-armenian-lobby-in-russia-and-the-power-of-the-media_2692.html а според тоа излегува дека се работи за сајт на ерменска дијаспора во Русија, наменет за креирање на про-ерменско јавно мислење во Русија. Авторот медиумот eadaily.com го нарекува „туркофобичен медиум“... Но ти велиш дека е азерски медиум... И сега? Што правиме?
И пак пушташ „аргументирана“ поткрепа на тезата од insamer што е буквално радикален пантурски медиум.. Познат по ширење на Исламистичка пропаганда. Сакаш да видиш што ставови имаат за Сирија, за Либија и сл? На ваков медиум веруваш? Па ти си бил ливада.

Еаdaily наејвеќе се чита и се рекламира во Азербејџан(а богами и во Турските републики) , а тоа значи дека е наменет за пантурски пазар. Прашање е дали имињата на едиторите се вистинити. Bottomline е дека овој сајт неможеш да го сметаш за релевантен. Или во релевантност е некаде со буревесник или политико кај нас.
Еве на пример и за Белорусија шири лаги.

Еве на пример цела студија за лагите што ги шири за Белорусија, во сличен манир како што ги шири лагите за Ерменија, све со цел да ги прикаже двете земји одалечени од Русија.

Последно уредено:
Нема задни намери, само покажав дека си пристрасен.
Немам ништо против Ерменија, напротив, но тоа не значи дека морам да го делам твојот ентузијазам за нејзините сегашни политичари на власт. Не мораш тоа вака непријателски да го доживееш.

Не го претставив текстот од eadaily.com како „непобитен доказ“ за било што, тоа само текст и сведоштво. Но твојата реакција, веројатно уште пред да провериш, веднаш беше дека се работи за азерски медиум (ни сега не отстапуваш од тоа). Ете слично реагираш сега и за insamer.com иако нагласив дека тој азерски сајт го покажувам само затоа што го критикува eadaily.com како „туркофобичен“, а за кој ти еве пишуваш дека исто така е азерски сајт.

Значи спред тебе двата се азерски сајтови, ама едниот за другиот вели дека е „туркофобичен“?

Немаат никаква логика брзите заклучоци што ги правиш во желба да докажеш... Нешто.
Истото го направи и со текстот за средбата Пашанјан Столтенберг, првично и тој медиум го нарече азерски и дури ниту сега не ја признаваш грешката.

Релаксирај се малку, претеруваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom