jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.645
- Поени од реакции
- 27.607
Учеството на Ерменија во IPAP, не е дело на Пашанијан. А тоа што го постираш е нешто што го правеле најверојатно и тие пред Пашанијан, пошто Ерменија е во IPAP од 2005 година и од тогаш се нема мрднато чекор напред. Исто како што е Русија членка во партнерство за мир. И тоа не значи дека Ерменија немала добри односи и со западните земји, секако дека имаат многу успешно лоби и во Америка и во Франција. Зошто на пример да не го искористат?ОК, ако е тоа ерменската државна новинска агенција - тогаш како може тогаш ерменската државна новинска агенција да ја наречеш „протурски медиум“.
Без лутење, и не ти ги спорам личните искуства... Но сето тоа е анегдотален аспект на гледање на работите. За мене лично не проблем пристрасноста, сите ја имаме кон нешто, но нема продуктивен муабет кога некој необјективно ги дискутира работите.
Ми бараш да докажам негација. Сакаш да „елаборирам повеќе“ а игнорираш напис во ерменската државна новинска агенција дека:
![]()
Nikol Pashinyan, Jens Stoltenberg discuss Armenia-NATO partnership
Armenian Prime Minister Nikol Pashinyan, who is in New York on a working visit for the UNGA, met with NATO Secretary General Jens Stoltenberg. Greeting the...armenpress.am
Да не треба да го интервјуирам Пашанјан и да го прашам дали работи на добивање членство во НАТО?![]()
Пак ќе ти кажам, а многу лесно и се проверува, со доаѓањето на Пашанијан и воената и економската соработка со Русија се продлабочи.
Не е дека е Ерменец, туку дека неможеш да најдеш никаква сериозна поткрепа дека е човек на Сорос и дека самара револуција е спонзорирана од сорос. за разлика од кај нас што не само што OS учествуваше во револуцијата, туку беше целосна логистика. Јас сум рекол секој народ има свои предавници, знам случаи и за Евреи, па и за Ерменци. Но на Пашанијан му е налепена кованицата соросоид од пантурски медиуми. Немам никаква пристрасност кон Пашанијан, но додека не видам сериозен сигнал дека е така како што викаш ти, неможам да тврдам дека е тоа така.Дури и да можам, се разбира дека би одговорил нешто во стилот „Русија е нашиот стратешки партнер“. Се разбира, ама во исто време договара за членство во НАТО. Пошто ликот е политичар, и тоа оној вид на политичари какви финансира Сорос... Инаку сакаше „да докажам“ дека Сорос го финансирал и него и неговото доаѓање на власт? Да не треба и случајот да му подготвам на обвинителот? Па се знае во Ерменија кои медиуми се создадени и платени од Сорос (како и овде, како и секаде каде што не се набркани со стап). Ако во таквите медиуми е 100% подржан, тоа што ти зборува? Соодветните институции таму сигурно можат ги да проверат и донациите и сите финансиски аспекти.
Дали е можно дека некој се обидува да им намести поврзаност со Сорос?
А којзнае, можеби и тоа е можно. Но сега јас ти велам на тебе - ете не мора да „докажеш“, ама покажи нешто, било што освен сопственото мислење, зошто мислиш дека Пашанјан не е човек на Сорос?
Зошто е Ерменец, а Еменците сите се херои?
Автоматски споено мислење:
Точно така, многу од тие медиуми што ги следиш, што се претежно проруски, црпат информации од сајтови на Руски јазик, кои ги сметаат за релевантни. Такви сајтови имаат Турците отворено многу. Значи пак ќе повторам, не следиш ти протурски медиуми, но тие што ти ги следиш во голема мера црпат информации од тие медиуми што ги спомнувам.Па можеби, не можам да знам за сигурно. Само пак ќе повторам, не читам протурски медиуми ама повремено следам западни десничарски медиуми и тами во повеќе наврати Пашанјан е опишан како соросов човек. Спомнативе медиуми повремено ги следам затоа што во повеќе наврати проверката на фактите покажала дека се многу пообјективни од меинстрим медиумите - иако како што веќе признав, не сум проверувал факти конкретно за Пашанјан. Од каде и да проверам, кога надвор од ерменски и турски медиуми ликот не е многу спомнуван.
Едноставно можеш да ја пратиш интерната медиумска комуникација и да видиш, дали противниците на Пашанијан спомнуваат дека е соросоид. Или можеби да пробаш Руски(тасс на пример) медиуми, тие би биле најзасегнати од ова.
Автоматски споено мислење:
Многу блиски, мислиш колку Заев-Сорос блиски ?едит: А мора да признаеш, прилично блиски изгледаат на сликите.![]()

Последно уредено: