Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи Ерменците се мал но горд и ратоборен народ, свесни дека најверојатно се оставени сами на себе против туркофилските гомна, бидејќи Ерменците се послаби, бидејќи туркофилските исламистички cockroaches се нешто најгадно што постоело и ќе постои на светот, бидејќи SOAD, бидејќи не ми е гајле кој е во право или не, едноставно се работи за гола борба за опстанок. И не, не може народ кој си ја задржал верата, и народ кој си ја шитнал верата и се стаил во група со турските исламистички говна, да бидат исти, не си ласкај.
Ако веќе праиме муабет кој зошто и како.

Последно уредено:
Земјата која највеќе убивала православни де.
Стварно незнам која ти е поентата и што сакаш да кажеш... каде ја извади Грчка во овој контекст неми е јасно.

Бидејќи Ерменците се мал но горд и ратоборен народ, свесни дека најверојатно се оставени сами на себе против туркофилските гомна, бидејќи Ерменците се послаби, бидејќи туркофилските исламистички cockroaches се нешто најгадно што постоело и ќе постои на светот, бидејќи SOAD, бидејќи не ми е гајле кој е во право или не, едноставно се работи за гола борба за опстанок. И не, не може народ кој си ја задржал верата, и народ кој си ја шитнал верата и се стаил во група со турските исламистички говна, да бидат исти, не си ласкај.
Ако веќе праиме муабет кој зошто и како.
I da ne se zaboravi genocidot, raseluvanjeto, etničkoto čistenje vrz Ermencite tokmu od tie isti Turci koi go imaat pretrpeno vo minatoto. Turci i Azeri toa se narodi koi spagjaat vo ista grupa na narodi, kako što nie sme del od Slovenskata familija narodi, oni se del od Turko-Altajskata ili ušte narečena i Turko-Tatarska grupa na narodi vo koja spagjaat poveke narodi od Kavkaskiot region, kako i od centralna Azija. Sepak mislam deka zad Ermenija kako senka čuvar stoi moknata Rusija, vo sprotiva ovie Turko-Muslimani sakaat totalno da gi uništat i zbrišat Ermencite od kartata na svetot. Vpročem toa i go imaat storeno i toa uspešno vo golema mera vo minatiot vek/vekovi.

Блискиот исток е каша попара откако Иранците го сменаа Шахот и дојде тој исламистот Конуди(или како и да се викаше). Ден денес тие фанатични племиња се наоружани до заби и ќе бидат војни за жал уште долго. Уште будала како Ердоган на чело на Турција му требаше на тој регион, за да биде уште понестабилен.
Воглавно Американците направија мал милион крупни грешки со нивната наивна борба за демократија, па Иран сега стана нуклеарна сила и никој не може да претпостави што ќе биде во иднина. Не слушаат тие ниту Руси ниту Кинези така што ќе се требат со Саудијците поддржувајќи радикални шиити/сунити ширум земјите во регионот.
Оваа Американска администрација мислам дека конечно почна да биде попрактична за разлика од тие на Обама и Буш кои симнуваа диктатори не гледајќи дека новите власти ќе бидат религиски фанатици и регионот ќе потпадне во хронична нестабилност и веќе ги врза во сојуз Саудијците, Израелците и Египќаните. Уште лудакот Ердоган да го симнат некако па туркмените да се пацифизираат и тој би бил блокот, кој оваа администрација го има замислено. Русите од друга страна би ги држеле Иран, Кавказот и Сирија, со што колку-толку регионот би бил стабилен. Има некој напредок во поглед на стабилизација, но има уште многу работа за ова да се оствари.

Колона со доброволци од Ерменија. Не во спротивен правец како кај нас кон Грчка туку за Нагорно Карабах.

Воглавно Американците направија мал милион крупни грешки со нивната наивна борба за демократија, па Иран сега стана нуклеарна сила и никој не може да претпостави што ќе биде во иднина.
Загреота наивните американци ...

Meanwhile...

Офанзивата на Азерите продолжува и денеска, сабајлево не баш со многу успех... Во очајот Азерите користат Смреч и ТОС да бомбардираат рандом цивилни цели. Ерменците јавуваат за соборени дронови, еден авион(+1 вчера вечер) и 2 хеликоптери.
Автоматски споено мислење:

Колона со доброволци од Ерменија. Не во спротивен правец како кај нас кон Грчка туку за Нагорно Карабах.
Ти си дете, веројатно не си бил ни роден тогаш... Македонија во 2001 година собра под оружје над 60К луѓе за доста кратко време. И кај Ерменците има луѓе кои одат во спротивниот правец.. Ти со ова не плукаш на тие што бегаа, туку плукаш на нас...

Дали оваа изјава е вовед во употреба на Искендер

The armed forces of Armenia warn that the actions of Azerbaijan leave no other choice but to switch to the use of strike systems of greater range and destructive power,” wrote the press secretary of the Defense Minister Shushan Stepanyan.
#HMnews

Последно уредено:
ermeni (baby eater) ֎ (@syriahay) Tweeted:
Everything which was Armenian in the borders of Azerbaijan is now becoming Albanian. The “Caucasian Albanian” theory pushed by the state has been a very powerful tool in Azerbaijan’s armenophobia. To completely claim our history. Pathetic. https://twitter.com/syriahay/status/1294797815105773568?s=20
Пaк ги умешaa Албaнците,без нив ниш не бивa

Азериве погодиле цивилен автобус во близина на градот Варденис, кој што не е дел од спорната област Нагорно Карабах туку се наоѓа на територија на Република Ерменија. Очигледно дека одат кон директна ескалација на војната.

Загреота наивните американци ...

Meanwhile...

Офанзивата на Азерите продолжува и денеска, сабајлево не баш со многу успех... Во очајот Азерите користат Смреч и ТОС да бомбардираат рандом цивилни цели. Ерменците јавуваат за соборени дронови, еден авион(+1 вчера вечер) и 2 хеликоптери.

Ти си дете, веројатно не си бил ни роден тогаш... Македонија во 2001 година собра под оружје над 60К луѓе за доста кратко време. И кај Ерменците има луѓе кои одат во спротивниот правец.. Ти со ова не плукаш на тие што бегаа, туку плукаш на нас...

Дали оваа изјава е вовед во употреба на Искендер

The armed forces of Armenia warn that the actions of Azerbaijan leave no other choice but to switch to the use of strike systems of greater range and destructive power,” wrote the press secretary of the Defense Minister Shushan Stepanyan.
#HMnews
Зошто тогаш секој рандом Македонец вика дека сите се криеле и бегале?

Азериве погодиле цивилен автобус во близина на градот Варденис, кој што не е дел од спорната област Нагорно Карабах туку се наоѓа на територија на Република Ерменија. Очигледно дека одат кон директна ескалација на војната.

Среќа нема загинати... Иначе подоцна почнале да го бомбардираат градот, еден загинат до сега пријавен. А уствари не ни гаѓаат, рандом бомбрадираат. Мислам дека не е дека идат кон ескалација, туку дека е очај од загубите што ги трпат. Иако ги демантираат, доста загуби се документирани од страна на Ерменциве. Олку неспремни да влезат во олку интензивен конфликт стварно не ми е јасно..

Бегаа тие што имаа пари или пријател доктор да му напиши боловање, обичните луѓе не бегаа

Последно уредено:
Дека тој филм се тера уште од тогаш, дека сме бегале, дека сме се криеле, дека не не бива... Дури имаше момент во Мај 2001, кога имавме резервисти без лично вооружување, па се чекаше оружје за нив.

Можеби сега ќе биде така како што викаш бидејќи нема никој воена обука, ама тогаш не беше така, ти реков за многу кратко време 60К...

Среќа нема загинати... Иначе подоцна почнале да го бомбардираат градот, еден загинат до сега пријавен. А уствари не ни гаѓаат, рандом бомбрадираат. Мислам дека не е дека идат кон ескалација, туку дека е очај од загубите што ги трпат. Иако ги демантираат, доста загуби се документирани од страна на Ерменциве. Олку неспремни да влезат во олку интензивен конфликт стварно не ми е јасно..

И мене ми стои дека е од очај, со оглед на тоа што од видеата може да се види дека изгубија многу опрема, а тоа е целта на Ерменија, да го направи овој конфликт многу скап за Азербејџан.

Инаку портпаролот на Ерменското министерство за одбрана со коментар на твитер пред еден час после нападот на Варденис.

И што сака да каже авторот со мислењево? Сега треба за ништо друго да не коментираме освен за Македонска политика? Дај ако не да ги затвориме сите потфоруми и само за нашите политичари да коментираме.
Pa bogami, 200% ste mrdnati cim komentirate za politika nekoi si picku mater drzavi. Obicno ne se zamaram ama eve otvoriv slucajno forumov i gleam nagorno karabah pisue, sho kurac e voa si vikam,
Od kaj gi vadite informaciive i muabetive koj ve znae, severnava vukoebina ja opraivte pa sega za nekojsi karabah se raspravate. Bog neka vi e na pomos

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom