Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво секогаш во овој конфликт ќе бидам на страна на Ерменците, со нив имаме заедничка историја, заедничка борба во Османлиската империја, Македонците и Ерменците заедно соработувале и биле и планирани заеднички акции во Истанбул кои биле предвремено октриени, исто така и Гемиџиите имале соработка со Ерменците и.т.н.

Исто така во самата организација ВМРО учествувале доста Ерменци, еден од најпознатите воедно бил и најдобар пријател на Гоце Делчев и Тодор Александров.

Што се однесува со муабетот за сеператисти само за потсетување се до создавањето на нашата држава и ние сме се бореле како сеператисти (според дефиницијата која се користи во случајот) без разлика дали тоа било ВМРО, МТРК, ВМРО Обединета, МОРО, КПМ или било која друга организација која делува во тој период, за да созадеме своја држава и да ја обединиме Македонија во рамките на нејзините познати граници пред Букурешкиот договор.

Ново видео пуштија Ерменциве.

Ептен мислам дури и нереално ми е...
Баш изгледа нереално, во право си. Веројатно сакаат да предизвикаат некоја странска реакција.

Не знам, не го памтам случајот. Еве раскажи го да го споредиме, што направиле и колку одлежале. Тука е добро документирано, убиство со секира па помилување.
Автоматски споено мислење:

Не ти се јасни некој работи, друга е логиката во геополитиката. Иран ќе ги подржи зашто Азербеџан-Турција им ги загрозуваат нивните интереси.
Ај за Иран незнам точно. Но, мојава логика е многу честа на форумов.

Mu go navinija. Macka da otepas vo Norveska poke ke zaglavis a ne pa 4 dusi, baska visoki funkcioneri vo vlasta. Ama pak nikoj ne se buni, sekako nie spored niv a bogami i spored golem del od nas sme podluge. Mozam da zamislam situacijata da bese obratna. Prvo voopsto nemase da ni gi ekstradiraat a ke zaglaveja poprilicno mnogu.

Глеам го постираа случајот, не ми текињаше бидејки сум имал 5 години тогаш. Колку мислиш дека ќе добиеа во наш суд? Казна за вакво дело по закон е 1-5 години. Бонус долнителни околности дека е странец и не му се познати нашите патиште. Да те потсетам колку добија претходниве години случаите на газење луѓе на пешачки, дел под дејство на алхохол и дрога? После може да споредиме колку се лежи за убиство со секира во унгарија :)

Баш изгледа нереално, во право си. Веројатно сакаат да предизвикаат некоја странска реакција.
Тоа само значи дека се дешаваат интензивни борби. Вчера Ерменците извадија видеа со десетици мртви Азерски војници, а денеска самите пријавија 26 мртви војници (првично беа 27 па после за еден кажаа дека згрешиле и сеуште бил жив).

Видеата само кажуваат дека стратегијата не се сменила многу од 1994, Азерите влегуваат на сила, а после Ерменциве им уништуваат и заробуваат техника. Мислам дека според интензитетот, конфликтов е поголем од оној во 2016 година, така да нема да е чудно да видиме војна слична на онаа 91-94. Со оглед на тоа дека несомнено Азериве имаат изгубено бајаги техника и жива сила, мислам дека нема тек така да се повлечат... поготово одкако другарти Ердо ги соколи.

Si slusnala za nedelivost na granicite i nemenuvanje na istite. SFRJ i SSSR se raspadnaa skoro vo isto vreme. Na toj osnov Hrvatska si go povrati Knin, na toj osnov Bosna e vo nejzinite administrativni granici, na toj osnov Kosovo ne e megjunarodno priznato, na toj osnov Severen Kipar ne e priznaen, nemase da bidi ni Krim ako ne vlezese vo sostavot na Ruskata Federacija itn itn itn.
Vprocem koja tocka od istorijata da ja zemime kako reper, koja ti odgovara?
Типично баче :) Немало да биди Крим, ---ама--- тука не смеј да пиши обратно, оти му пропаднаа бачевите дневници :)

Тоа само значи дека се дешаваат интензивни борби. Вчера Ерменците извадија видеа со десетици мртви Азерски војници, а денеска самите пријавија 26 мртви војници (првично беа 27 па после за еден кажаа дека згрешиле и сеуште бил жив).

Видеата само кажуваат дека стратегијата не се сменила многу од 1994, Азерите влегуваат на сила, а после Ерменциве им уништуваат и заробуваат техника. Мислам дека според интензитетот, конфликтов е поголем од оној во 2016 година, така да нема да е чудно да видиме војна слична на онаа 91-94. Со оглед на тоа дека несомнено Азериве имаат изгубено бајаги техника и жива сила, мислам дека нема тек така да се повлечат... поготово одкако другарти Ердо ги соколи.
Од каде Ердо мене другар ? :)

Типично баче :) Немало да биди Крим, ---ама--- тука не смеј да пиши обратно, оти му пропаднаа бачевите дневници :)

Од каде Ердо мене другар ? :)

ви рекоа на вас лубрикантите и во оваа тема да се упалите?

Мене Ермените ме потсеќаат на Србите 99 година, фанатични и спремни по цена на живот да се борат за татковината, једина боља околност е што имаат далеку послаб противник од моиве... инаку на таков терен, со таква спремност и фанатичност мислам дека Азерите нема што да бараат ке ги растурат као дете играчка, е сега тоа е без надворешен факотр кој има огромна улога во исходот на конфликтите така да ке видиме шта ќе да буде...

Во муабетот кој бил во праов кој не бил, па уште тука некои тупат како Ермените биле сепаратисти и Азерите имале право да си ја бранат територијата, а не прочитале ништо за нивната историја да не ги навредам ке употребам збор смешни...прво не по волја на Ерменците таа територија од страна на совјетите е дадена на Азербејџан која е веќином со муслимаанска популација, а сите знааеме добро како муслиманите се однесуваат со малцинството, а најбољи знаат Ермените затоа што од слични на Азерите го имаат јадено дебело, така да неверувам дека Ермените ке ја поноват истата грешка да чекаат милост од муслимани... и за крај ставете се во ситуација еве да живеете во држава каде што браќава би биле мнозинство, а тоа да е по одлука на некоја голема држава, а имате и пример во пракса на соседна територија што се назива држава да видите како христијаните имааат пројдено, така да пуна подршка за Ермените.

120414766_3401233920101046_4091910762880048291_n.jpg

Жут картон за гомното од Анкара,ајде уште еден па стап у чмар како Гадафи :D само се надевам низ уста да му излезе

И Турската лира паднала :P

Ова со црвеното е тоа што освоиле ш.иптарите до сега

Ti glup si prirodno ili stvarno se trudis. Krim e vo sostavot na Federacijata, totalno nebitno dali nekoj go priznal ili ne. Ako odese kako nezavisna drzava ke ja imase istata sudbina kako ostanatite.

Глеам го постираа случајот, не ми текињаше бидејки сум имал 5 години тогаш. Колку мислиш дека ќе добиеа во наш суд? Казна за вакво дело по закон е 1-5 години. Бонус долнителни околности дека е странец и не му се познати нашите патиште. Да те потсетам колку добија претходниве години случаите на газење луѓе на пешачки, дел под дејство на алхохол и дрога? После може да споредиме колку се лежи за убиство со секира во унгарија :)
Sto e toa bitno kolku ke lezese, sigurno ne 6 meseci. Arno ama ne ni stignavme da go osudime, si go povlekoja i mu go navinija. Ali rekov jas i tuka nekoj ke se najdi i ke tresi za olesnitelni okolnosti. Ne go znael patot be oti tuka i vo Norveska poinakvi se znacite. I sega nekoj od Novo Selo neka si vozi po avtopat po obratna nasoka, neka se zacuka bravski so nekoj i na toa neka se vadi, prv pat vozel za Skopje i ete zgresil.
Ili ete probaj ti Grcija ili Bugarija vozi taka i koristigo toj argument kako odbrana. Samo prvo pozdravi se so najbliskite oti baagji vreme nema da gi vidis.
Patem receno kolku kaj nas se lezi za kebapi?

Последно уредено:
Во секој случај ова е уште еден тест за Ерменија, дали конечно ќе се приклучи кон силите на оската кои во тој регион треба да бидат ударна тупаница насочена кон злото во Москва (во согласност со насоките од Брисел и Вашингтон),
Знаеш колку ерменци живеат во Русија? Каква оска, какви палци!

И Армените и Азерите седат на две столици,т.е и со Русија и со САД се ОК.
Мада мислам дека Азериве,Турска ги јача,па ќе видиме.
Азериве се многу по спремни од Армениве.
Козоебачите ги изгубија сите конфликти до сега! И јас се чудев, Ерменија една и сама, пепел ги правеше Азерите. Сетики Русија и Иран играат на неа изгледа!

Последно уредено:
Најнова информација од пред неколку минути, почнале нова офанзива Азериве, ама наишле на доста отпор и ептен претрпеле загуби.

The opponent started a large-scale offensive operation in the Araksa valley area and at the Matagis-Talish sites.
The Artsakh Defense Army successfully confronts all attacks and attacks and causes significant losses of personnel and equipment to the opponent. At the moment, 22 units of the enemy tank and 10 units of other armored vehicles have been destroyed. Over 370 military destroyed. The opponent has a large number of injured. According to the information received, the number of seriously injured soldiers is 35 %.
Armenian Unified Information Center

Најверојатно е ова google translate.

За Ерменија и Азербејжан требаат неколку хидрогенски бомби. Да ги избришат од лицето на Земјата.
Ерменија има енклава среде Азербејџан, Азербејџан има две енклави среде Ерменија и една на турската граница. Никогаш тука нема да има мир.
Многу бомби требаат и не само на Кавказ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom