Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Spored site analizi vo bilo kakvo scenario azer izleguva od ova so dobivki a ermen so zagubi. Eve del od edna analiza koja ja spodeli clen ovde pred nekolku dena ja ima cela ako sakas da citas

It is either to conquer as much as possible before the “international community” [in this case, the UNSC] calls for / demands a ceasefire or to do so as an impetus for re-starting talks that actually lead to progress. In either scenario, Azerbaijan will end up with gains and Armenia with losses.

Сеа кога ги мериш добивките на Азерите треба да видиш што ставиле на другата страна на вагата. Ако пет раселени села чинат три илјади животи и стотици милиони ако не преку милијарда евра опрема. Не знам баш дали е добивка.

Оваа војска е спремана со години со цел за земање на Карабах. Таа цел не ја остварија, ништо стратешко не е земено, ниту еден град не е загрозен.

Со Сирија, со Либија можда.. Ама со Нагорно Карабах, според мене Ердо му се натрти на Путин.. Прати убаво, тек ќе се случува циркус таму :). Лошо за нив е што почнаа и сега не е тек така лесно да се излезе од гомната. Суратот е заглавен до гуша со оваа авантура.

Ердо од Нагорно може да си искочи у било кое време, ни лук јал ни лук мирисал. Азерите се оние кои ги товарат у камиони.

Ердо од Нагорно може да си искочи у било кое време, ни лук јал ни лук мирисал. Азерите се оние кои ги товарат у камиони.
Азерите му се на Ердо мост за пантурските соништа. Ако Ердо искочи од Азер со опашката во газот, тогаш ќе биде бедно мало султанче, кое е омразено од Турците. А па уште тоа ако се направи без директно да се замеша Русија... Тоа ќе биде удар за Турција воопшто, не само за Ердо.

Ерменциве баш не изгледаат дека се деморализирани. :)

Азерите му се на Ердо мост за пантурските соништа. Ако Ердо искочи од Азер со опашката во газот, тогаш ќе биде бедно мало султанче, кое е омразено од Турците. А па уште тоа ако се направи без директно да се замеша Русија... Тоа ќе биде удар за Турција воопшто, не само за Ердо.
Anna Hakobyan (@wifeofarmpms) Tweeted: URGENT

There is a military #coup in #Armenia now. Please help us. Spread the word to the world.

#Artsakh #Armenian @RT_com @BBCBreaking @Reuters @SputnikInt @cnnbrk @AJEnglish https://t.co/b88RsAiHxh https://twitter.com/wifeofarmpms/status/1313552045664862209?s=20
Што е па сега ова?
Anna Hakobyan (@wifeofarmpms) Tweeted: URGENT

There is a military #coup in #Armenia now. Please help us. Spread the word to the world.

#Artsakh #Armenian @RT_com @BBCBreaking @Reuters @SputnikInt @cnnbrk @AJEnglish https://t.co/b88RsAiHxh https://twitter.com/wifeofarmpms/status/1313552045664862209?s=20
Што е па сега ова?
Fake. Move on

Дел од песниоте што си ги пуштаат у војнава, ова второво е азербејџанскиот Томпсон:vozbud:

Иначе дошле новите дронови од Турција. Почнаа пак Азериве со снимки од дронови.

Ердо излезе со опашката в'гз и од Сирија, па ништо не му фали. Оти мислиш дека сега ќе му фали нешто?

Ердо излезе со опашката в'гз и од Сирија, па ништо не му фали. Оти мислиш дека сега ќе му фали нешто?
Па Сирија е суверена држава, башка Русите се активни таму, дури и авантурата што воопшто ја има е успех за него ... Таа воена авантура за Ердо е само proof of concept за неговите маневарски способности, кои требаше да докажат на светот, дека со Турција нема заебанција.

Додека кога станува збор за Азербејџан, тоа е држава, која во проблемот со Нагорно Карабах има вложено доста политички кредити, цела воена доктрина им се базира на тоа. Ако ја изгубат оваа војна, оваа политичка структура на Азербејџан ќе изгуби секаков кредибилитет.

Од друга страна митот за „Турска регионална сила“, ќе се стопи, од Пантурцизмот ќе остане само пародија со Ердо во главна улога и суратот како негова кучка. Кај Азерите полека ќе се врати влијанието на Иран и Русија, а поткренатата глава на Турските републики зад Каспиското море ќе се наведне уште повеќе кон Руската империја.

Video od azMOD izvor od oslobodenoto selo Shukurbeyli vo reonot Jebrayel

Автоматски споено мислење:

Isto od azMOD izvori

1602064644646.jpeg

Od azMOD izvor oslobodenoto selo Shaybey reonot Jebrayel

Последно уредено:
Video od azMOD izvor od oslobodenoto selo Shukurbeyli vo reonot Jebrayel

Isto od azMOD izvori

Прегледај го приврзокот 269719

Od azMOD izvor oslobodenoto selo Shaybey reonot Jebrayel

ова второто село е или археолошко наоѓалиште? :D

Инаку и двете села кои ги постирале Азерите се само на неколку километри од границата, што значи дека напредокот е уште помал од тоа што се претпоставуваше.

ова второто село е или археолошко наоѓалиште? :D

Инаку и двете села кои ги постирале Азерите се само на неколку километри од границата, што значи дека напредокот е уште помал од тоа што се претпоставуваше.
Мене овој јужниов дел од фронтот ми наликува на Бар-Леви линијата, која навидум е бранета и тешко утврдена а уствари е само предстража. Има неколку војници на секој пункт кои прават врева и истите се повлекуваат во наредното село исто да прават врева. Реално кажано не ни имаат војска да го бранат секое село. Овие села кои Азериве ги освоиле и на кои нема жртви и на кои се гледа хаос расфрлени конзерви и алишта и чуда, без траги на борба, е прашање дали воопшто биле бранети или поточно дали воопшто Ермениве се повлекле во нив, како следна линија на одбрана.

Како што ми изгледа Ерменциве имаат точна стратегија како се движат за да ги минимизираат загубите. Дури и одлуката за правецот на повлекувањето им зависи од многу фактори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom