Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Еве од прилика што следи:
Автоматски споено мислење:

Среќа што дојде ти да им кажеш кого да читаат. Иначе ќе ги заслепевме сите.
ne ova istoto video od pred nekoj den, kaj sto se gleda kako go stavaat znameto na zemja, sega samo go zapalile. Uste cekam da vidam koga ke napravat kontraofanziva, neli se povkuvaa takticki.

Ти за левото или за десното маде на Ердо си задолжен ?
Za majkati toa megu noze sto go ima sum zadolzen :)

ne ova istoto video od pred nekoj den, kaj sto se gleda kako go stavaat znameto na zemja, sega samo go zapalile. Uste cekam da vidam koga ke napravat kontraofanziva, neli se povkuvaa takticki.

Za majkati toa megu noze sto go ima sum zadolzen :)
аха, за левото си значи... Епа напрај му на шефот да му е арно, дај све од себе, заш не му следат добри вести..

Путин доби нож у грб од султанот по втор пат, единствен човек што го зезнал Путин

Ти ја сваќам хистеријата, дронови веќе не летаат, напредокот е 1 километар неделно... Ганџа се ора трет ден веќе, можат веќе комотно и ганџа да посадат, дотаму е... ама имај во предвид како му е на суратот, така да добар си ти.

Путин доби нож у грб од султанот по втор пат, единствен човек што го зезнал Путин
Заш така мислиш? Путин нафта пие викаш ?

ili fake e i ova video?
Прашај ги од кај им се тенковите на Ерменците..

Ти ја сваќам хистеријата, дронови веќе не летаат, напредокот е 1 киломерат неделно... Ганџа се ора трет ден веќе, можат веќе комотно и ганџа да посадат, дотаму е... ама имај во предвид како му е на суратот, така да добар си ти.

Abe ne mozam ja spijam ja od maki... abe vo pravo si cek uste nekoja nedela i baku ke padne od kontra ofanzivata.... ama ne gi stavaat tie videa uste ermenive posto nejkat da pokazat borbeni pozicii, ima od sigurni izbori ti kazuvam pred baku se, samo toa azerive dezinformacii sirat, nemoj da se plasis

Ти ја сваќам хистеријата, дронови веќе не летаат, напредокот е 1 километар неделно... Ганџа се ора трет ден веќе, можат веќе комотно и ганџа да посадат, дотаму е... ама имај во предвид како му е на суратот, така да добар си ти.

Па реално го превесла, прво со С-400, па со Сирија, па со Либија, сеа и Нагорно Карабах. Многу аматерски изигра Путин, многу доверба стави на погрешен човек. С-400 поготово што му даде, многу аматерско беше тоа. Како да не знаеше со кого има работа.

Па реално го превесла, прво со С-400, па со Сирија, па со Либија, сеа и Нагорно Карабах. Многу аматерски изигра Путин, многу доверба стави на погрешен човек. С-400 поготово што му даде, многу аматерско беше тоа. Како да не знаеше со кого има работа.
Со Сирија, со Либија можда.. Ама со Нагорно Карабах, според мене Ердо му се натрти на Путин.. Прати убаво, тек ќе се случува циркус таму :). Лошо за нив е што почнаа и сега не е тек така лесно да се излезе од гомната. Суратот е заглавен до гуша со оваа авантура.

Zestoko se bombardira stepanakert i shusha momentalno

CIVILNET
@CivilNetTV

#Happeningnow ##Stepanakert and #Shushi in #Karabakh are under heavy rocket shelling right now." #Armenia's Defense Ministry rep
@arcrunmod
Не им е првпат ова, и во првата војна овие градови беа направени рушевини.. Тоа мислам дека и се очекуваше, кога заглавија со офанзивата. Удираат сега на психата на луѓето, ама го погрешиле народот. Ова ги прави уште порешителни, зошто знаат што ги чека.

Со Сирија, со Либија можда.. Ама со Нагорно Карабах, според мене Ердо му се натрти на Путин.. Прати убаво, тек ќе се случува циркус таму :). Лошо за нив е што почнаа и сега не е тек така лесно да се излезе од гомната. Суратот е заглавен до гуша со оваа авантура.
Spored site analizi vo bilo kakvo scenario azer izleguva od ova so dobivki a ermen so zagubi. Eve del od edna analiza koja ja spodeli clen ovde pred nekolku dena ja ima cela ako sakas da citas

It is either to conquer as much as possible before the “international community” [in this case, the UNSC] calls for / demands a ceasefire or to do so as an impetus for re-starting talks that actually lead to progress. In either scenario, Azerbaijan will end up with gains and Armenia with losses.

Не им е првпат ова, и во првата војна овие градови беа направени рушевини.. Тоа мислам дека и се очекуваше, кога заглавија со офанзивата. Удираат сега на психата на луѓето, ама го погрешиле народот. Ова ги прави уште порешителни, зошто знаат што ги чека.
Mir ili vojna bez razlika na kraj ermenija ke ispadne so golemi zagubi zosto nikogas ne zamislile deka mozea rabotite da se dvizat vaka ja pocnaa ama ne ja kontroliraat toa e problemot sega mirot ili vojnata tamu zavisat od azerska strana

Spored site analizi vo bilo kakvo scenario azer izleguva od ova so dobivki a ermen so zagubi. Eve del od edna analiza koja ja spodeli clen ovde pred nekolku dena ja ima cela ako sakas da citas

It is either to conquer as much as possible before the “international community” [in this case, the UNSC] calls for / demands a ceasefire or to do so as an impetus for re-starting talks that actually lead to progress. In either scenario, Azerbaijan will end up with gains and Armenia with losses.
Меѓународната заедница се покажа дека е импотентна за овој конфликт. Нема да се деси примирје доколку двете страни не престанат со непријателства. Сега како што стојат работите Арцак нема да попуштат ништо. Дури и тие села што ги држат на периферија нема да ги дадат. Азербејџан губи на терен, и тоа дебело. Речиси никаков напредок немаат за 10тина дена, а имаат премногу загуби.

Ова е фрустрација од неможност да се остварат реални резултати на терен. Тактика од пред 80 години.
Epa ne znaeme dali e frustracija zosto i ermencite ispalia sega moze da kazeme deka i tie se frustrirani no realnosta na teren ne ke e taka sepak imaat strategii po koi gi vodat borbite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom