Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај ај ајАлиев користи ситуација..
Се надевам сега Ерменците ќе вратат пожестоко, а и секако Иран е тука.
И Иран не го заборавај.Ај ај ај
Ова е удар врз Русија, Русија е обврзана да ја брани Ерменија во случај на напад врз Ерменска територија. Американците преку Азербејџан ја тргаат Турција од Русија. Ќе видиме сега како Турција ќе изигра.
Иран нема обврска спрема Ерменија (не е исклучено да се вклучи во конфликт). Русија и Ерменија се во воен сојуз. Ако продолжи ова со Ерменија несомнено е дека војнава прераснува во регионална.И Иран не го заборавај.
Иран си кажа дека ако Азербејџан пробува да ја нападне Ерменија и притоа да ја отсече (преку спојување со Накчиван), тогаш ќе се вмеша директно.Иран нема обврска спрема Ерменија (не е исклучено да се вклучи во конфликт). Русија и Ерменија се во воен сојуз. Ако продолжи ова со Ерменија несомнено е дека војнава прераснува во регионална.
Не е само на јужната граница, по цела гранична линија напаѓаат.Имаше некаде статија дека последните денови бројот на товарни авиони од Турција, но и од Белорусија кон Азербејџан бил доста голем. Претпоставките биле дека се носи оружје.
Друго нешто е што објавија дека Азербејџан ќе зголеми извоз на гас за 30% кон Европа. Им дадоа амин вакво нешто да прават. Ги напаѓаат со дронови и артилерија низ јужната граница.
...
Русија и Ерменија се во воен сојуз. Ако продолжи ова со Ерменија несомнено е дека војнава прераснува во регионална.
Имале разговор Путин и Пашанијан пред од прилика саат време. Дали ќе побараат помош незнам.Ако не грешам, воената помош од воените сојузници зависи од тоа дали и кога нападнатата страна ќе побара помош од своите таканаречени сојузници.
Како нација со не баш пријателски ориентирана влада кон Русија, можеби на Ерменците полесно ќе им биде да им извадат бели знамиња на Азерите отколку да побараат помош од Русија.
Можеби грешам, но како малоазиска ку_ва која се плеска со сите кои најмногу плаќаат, Турција е најголемиот победник од сите воени судири кои се случуваат во моментов во држави кои излегуваат на Црно Море.
Прашањето е дали ќе им текне на Ерменците да се освестат навреме или попрво ќе дозволат во 21-от век да им се повтори геноцидот од 20-от век за кој Турците до денешен ден одбиваат да прифатат вина и одговорност.
At night Armenian Security Council made a decision to officially turn to Of Russia, CSTO and the UN Security Council due to the situation on the border with Azerbaijan.
The meeting was attended by the Prime Minister of the Republic of Armenia Nikol Pashinyan, president Vaagn Khachaturyan and speaker of parliament Alain Simonyan.
Later, the Prime Minister of the Republic of Armenia Nikol Pashinyan held talks with Anthony Blinken и Emannuel Macron.
#Azerbaijan #Armenia #Russia
@rybar