Повторно Нагорно Карабах ?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Таа „една општина“ што остана во Карабах, таму ќе има руска воена база.
Синка,не смее дали ме разбираш?
Спорна територија е.
Русија шиткаше оружје и на Ерменија и на Азербејџан!
И двете се бивши источен блок,ако си учел историја.
Таму сепаратизам нејќеа баш.
Русија може само мировни сили да прати,башка да си напраи база во Ерменија и во Азербејџан.
Арцак паѓа секако.

Не знам што се вадат на меѓународното право, очигледно е дека кога светска сила има намера да се умеша не ебе меѓународно право и тн. Како што беше случајот со косово и тн. Во краен случај има и други начини да се помогне, воена опрема и тн. Во овој случај се виде дека нема никаква намера да се помогне. Дали е лош или добар потег тоа ќе видиме понатака.
Немора паралела да правиш со Косово, регионот имаше ист случај Јужна Осетија и петдневната војна. Понатака Донбас и така натаму... тоа добар-лош потег зависи од страната. Генерално ако ја антагонизираат Ерменциве Русија, тоа ќе значи крај на нејзиното присуство во јужниот Кавказ. Може тоа на крајот за Ерменците би значело целосно откажување од НК, што генерално нема многу да им смени од моменталнава ситуација и така можеби во пакет со Азериве во НАТО.

Ајдее сега ли дозна. :ROFLMAO: Тоа е тој Мадриски договор (или принципи) што се спомна 100 пати во темава.

На крај Ерменците го добија само со изгубен јужен НК.
Не бил нивни никад :)
Остај тоа вие што сте навикнати на балканската шема- Косово Мосово и други такви

Ајдее сега ли дозна. :ROFLMAO: Тоа е тој Мадриски договор (или принципи) што се спомна 100 пати во темава.

На крај Ерменците го добија само со изгубен јужен НК.
Што сум дознал сега? Има негде информација дека стварно таков договор имало на маса, зашто нема никаква логика истиот да не биде потпишан од ерменија.
Автоматски споено мислење:

Немора паралела да правиш со Косово, регионот имаше ист случај Јужна Осетија и петдневната војна. Понатака Донбас и така натаму... тоа добар-лош потег зависи од страната. Генерално ако ја антагонизираат Ерменциве Русија, тоа ќе значи крај на нејзиното присуство во јужниот Кавказ. Може тоа на крајот за Ерменците би значело целосно откажување од НК, што генерално нема многу да им смени од моменталнава ситуација и така можеби во пакет со Азериве во НАТО.
Правам паралела со Косово зашто е регион далеку од америка, при што не беа нивни државјани нападнати како во Донбас и Осетија. Мислам ерменците и натака ќе бидат зависни од Русија, не дека многу ги сакаат, туку зашто мораат. Моментот кога ќе се тргнат Русите од таму ништо не ги спречува Турциве да ги збришат од мапата.

Што сум дознал сега? Има негде информација дека стварно таков договор имало на маса, зашто нема никаква логика истиот да не биде потпишан од ерменија.
Димац и ти го тупиш,стварно.
Тука се работи за друга територија,секако.
Ресурсите се истенчуваат,а еве го Касписко :)
Арцак е некој спорен регион(беше).
Нема да добие таква поддршка од USA,како Косоварите,оти не е централен Балкан(за воени бази).
Па зашто би се замарала Америка кога она си ги контролира сите ресурси на нафта.
Тука се работи за вода и во главно
Русија сака да го лапне тендерот.

Димац и ти го тупиш,стварно.
Тука се работи за друга територија,секако.
Ресурсите се истенчуваат,а еве го Касписко :)
Арцак е некој спорен регион(беше).
Нема да добие таква поддршка од USA,како Косоварите,оти не е централен Балкан(за воени бази).
Па зашто би се замарала Америка кога она си ги контролира сите ресурси на нафта.
Тука се работи за вода и во главно
Русија сака да го лапне тендерот.
Фала за исцрпниот одговор, меѓутоа тоа не беше прашањето.

Да, ете ти линк до договорот спонзориран од УСА, Русија и Франција. TLDR Кога дојде овој новиов прајминистер во 2018 си се повлече од договорот и почна да збори како ќе го припоиле Артсах кон Ерменија итн итн.

Да, ете ти линк до договорот спонзориран од УСА, Русија и Франција. TLDR Кога дојде овој новиов прајминистер во 2018 си се повлече од договорот и почна да збори како ќе го припоиле Артсах кон Ерменија итн итн.
Ерменија никогаш не била толку моќна да го припои Арцак.
Нема ни поддршка од USA,како што косоварите имаа.

Ги жалам изгинатите цивили само.

Според 5тата точка од договорот секако ќе го припоеле, или ќе било независно. Затоа ми е чудно да го одбијат тоа.

Според 5тата точка од договорот секако ќе го припоеле, или ќе било независно. Затоа ми е чудно да го одбијат тоа.
Лажат Димка,сега сѐ ќе постане Руски протекторат(целата оспорена територија),
Касписко Езеро?
Не им треба Бондстил и слично.
За водата е проблемот.

Не е све така чисто, овој договор е поодамна. Незнам во која фаза е догуран.

Не е све така чисто, овој договор е поодамна. Незнам во која фаза е догуран.
Не е можно да постои договор за,анексирање на одредена територија.
Барем не сум го сретнал тоа во поблиската историја.
Анексот е секогаш насилен и навидум противзаконски.
Отпосле се "легализира" заземаната територија.
А кога се работи за територија на Азербејџан,тие имаат авторитет да ја бранат истата.

Ова со Косово е прикаска за мали деца,не го земајте за репер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom