Kano јас нема да бидам побогат граѓанин ако утре ми го сменат името во Јанко во Петко или Асан или Африм, но јас говорам за сосема други работи ... овој систем во Македонија што е не му овозможува на обичниот човек просперитет, независно кој и да е на власт, не може обичен и мирен човек да просперира во држава со институции кои се партизирани и корумпирани, неможе во држава каде кадија те тужи и истиот кадија и те суди обичниот човек кој нема никакви врски и моќ и е партиски неутрален да просперира што е толку нејасно кога велам дека бев против претходната власт, а моментално сум против оваа сегашна власт која ги погази сите оние нешта за кои се залагаше кога беше во опозиција цела декада ... СДС целосно го изгуби оној граѓански, оној демократски предзнак што го имаше кога беше во опозиција, еве цела година се на власт и ништо не оди на подобро, економијата стагнира, демократија исто или бетер и од претходно, народот се заплашува со полиции, инспекции и високи казни, институциите калабалак партизирани и корумпирани претходно 11 год. од ДПМНЕ сега од овие црпнативе на власт !
Па крај краева не за џабе народот излегува на улица, на Грујо народот му излезе на улица (опозицискиот народ) во 2015 и 2016 год. е сега полека но сигурно и на Зајко му се случува истото народот се буди и секој следен митинг на опозицијата верувам дека ќе биде помасовен, поброен и посилен ... неможе некој курташак да си игра со народот да му ветува подобар живот, плати, пензии, слободи, демократии, триста чуда, а после да се скрие ко пи4ка во зградата на Илинденска и да се прави "ја нисам одавде" бидејќи народот секогаш си доаѓа по она што му е ветено порано или подоцна !