Повик за протест

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
какви демократии слободи и човекови права кога ти забрануват основно право на самоидентификација?

Никој на никого не му го укинува правото на самоидентификација, тоа само празните патлиотски лејки си инсинуираат дека некој на некого нешто му забранува ![DOUBLEPOST=1527517003][/DOUBLEPOST]
proteatiraj protiv sebe togas posto dzebot i stomakot pred se zavisat od tebe. ekonomskiot standard go pravat pravat lugeto sekoja druga vladina merka e ustvati vestacka eden vid manipulacija, ti si si odgovoren za sebe. koga poveketo ke go sfatite toa i vasiot standard ke ide nagore do togas najubavo protestiraj ama protiv sebe

Здраво друже Кано како е у Оустрејлија ... курвици и коктели колку сакаш а... (y)

Никој на никого не му го укинува правото на самоидентификација, тоа само празните патлиотски лејки си инсинуираат дека некој на некого нешто му забранува !

Така ли било, ок.

Никој на никого не му го укинува правото на самоидентификација, тоа само празните патлиотски лејки си инсинуираат дека некој на некого нешто му забранува ![DOUBLEPOST=1527517003][/DOUBLEPOST]

Здраво друже Кано како е у Оустрејлија ... курвици и коктели колку сакаш а... (y)

australia e super, malku ladno zima ide ali cisto e, sredeno e odlicno...

za kurvi, kokteli, setanje i za pravenje kapital toa zavisi od covekot. koj raboti ima koj ne nema kako i sekade.

toa sto ti nemas nema vrska so drzavata, ama tesko deka ke sfatis...

nego mesto piratic ako te vikame ilindotic mislis pobogat ke stanes?

Кај сте бе протестанти, идентитетот е на распродажба по багателна цена...или броите колку сте ќариле на МСЕ или 1Х2 на што и да се кладите.

Кај сте бе протестанти, идентитетот е на распродажба по багателна цена...или броите колку сте ќариле на МСЕ или 1Х2 на што и да се кладите.

Кој е ставот на организаторите на протестот по однос распродажбата на идентитетот :icon_lol:

australia e super, malku ladno zima ide ali cisto e, sredeno e odlicno...

za kurvi, kokteli, setanje i za pravenje kapital toa zavisi od covekot. koj raboti ima koj ne nema kako i sekade.

toa sto ti nemas nema vrska so drzavata, ama tesko deka ke sfatis...

nego mesto piratic ako te vikame ilindotic mislis pobogat ke stanes?

Aко толку ви било се перфектно овде зошто сте киднале таму по Америки, Канади и Австралии на крај света ... никој не се одселува од својата грутка земја од убајни туку од страдања !
И јас имам роднини по Австралија кои се иселиле од тука во времето после втората светска војна, не од убајни секако туку од мука пошто немале сол во очи, а и нешто тешко им паднало чувањето на овци по ридовиве каменити Балкански, башка и Комунизам било јбг тоа е тоа !

Aко толку ви било се перфектно овде зошто сте киднале таму по Америки, Канади и Австралии на крај света ... никој не се одселува од својата грутка земја од убајни туку од страдања !
И јас имам роднини по Австралија кои се иселиле од тука во времето после втората светска војна, не од убајни секако туку од мука пошто немале сол во очи, а и нешто тешко им паднало чувањето на овци по ридовиве каменити Балкански, башка и Комунизам било јбг тоа е тоа !

najgolemiot problem na makedoncite e ustvari tokmu ovoj post... te prasav EDNO, samo EDNO prasanje a ti mi spinuvas tuka nesto sosema treto...

ajde po vtor pat mesto piratic ako se prekrstis u ilindenotic ili severtic dali ke pravis poveke pari?

ova drugovo sto go napisa ne ti ja sfakam poentata... vo red eve tvojve i tie od toa vreme se selele radi komunizmot, vo 90tite radi vojnata, pa radi sdsm, pa radi vmro pa eve sega pak radi sdsm, pred toa radi turcite... sekogas luge se selele ne e toa nisto novo nitu strasno. nego daj kazi zasto ne se vratile tvojte, garant za mkd standardi puni se ko brod, si gi prasal li zosto e toa taka? jas pod stariot nik pred 4-5 god pisav za mene, ama eve prasaj si gi rodninite pa ako se iskreni vidi sto ke ti kazat a posle stavi prst na celo.

Ти си љубоморен што не си на нивно место.
Од тука и омразата.

Не ми е криво што поголемиот дел од моите роднини уште пред пола век ја здувале по странство криво ми е што истите такви се мешаат во внатрешните работи на државава !
Неможе некој си професор Горазд Росоклија на пр. кој ЖИВЕЕ и РАБОТИ во САД да кажува што и како треба овде во Македонија да биде, нека дојде тука нека работи за 200-300 евра месечно па нека збори ок или било кој друг без разлика дали е обичен работник, професор, доктор, бизнисмен, политичар и.т.н. од нашата дијаспора нека дојде тука да живее и работи под домашни Балкански/Македонски стандарди и услови па нека јаде го*на после за патриотизам, лесно е од 5/10/15/20 илјади км да се патриотисува !

Не ми е криво што поголемиот дел од моите роднини уште пред пола век ја здувале по странство криво ми е што истите такви се мешаат во внатрешните работи на државава !
Неможе некој си професор Горазд Росоклија на пр. кој ЖИВЕЕ и РАБОТИ во САД да кажува што и како треба овде во Македонија да биде, нека дојде тука нека работи за 200-300 евра месечно па нека збори ок или било кој друг без разлика дали е обичен работник, професор, доктор, бизнисмен, политичар и.т.н. од нашата дијаспора нека дојде тука да живее и работи под домашни Балкански/Македонски стандарди и услови па нека јаде го*на после за патриотизам, лесно е од 5/10/15/20 илјади км да се патриотисува !

koj ti se mesa tebe u vnatresni rabotni na drzavata? dijasporata prvo i osnovno nema pravo na glas, glasaa tie sto se so privremen prestoj vo stranstvo i toa na nacin osuden uste u start da nema rezutat.

vtoro nikoj od dijasporata ne nosi odluki za raboti vnatre vo drzavata nego baraat da se cue nivniot glas za ona sto i na niv im e bitno. sfati deka nemas ti ekskluzivno pravo da go menuvas imeto na drzavata i narodot. toa sto ti veruvas u bajki i si nesposoben da zarabotis e tvoj problem, resi si go, ne mi zadiraj mene vo identitetot.

treto da imavte gram mozok ke slusavte koga vi delat soveti od dijasporata i ke sprovedevte del od toa zasto videle i znaat sto zborat. nema tie da vi go sproveduvaat toa za vas nitu ke rabotat za 300 ako moze da zemat 3000e, kade e bre logikata u toa? jebi ga polesno e da veruvas u bajki nego da srabotis pa kukaj i zamaraj kako nekoj drug ti e kriv....

nego tret pat ako smenis ime ke zarabotuvas poveke?

Ова ви е болна тема и никогаш неможе да се разбереме.Македонец си и во Македонија и во Африка.Македонецот ги застапува и покажува Македонските идеали а не својот статус и финансии.
Дали ш.иптарската дијспора што ја носат за локални избори не е чир кој што НАС Македонците ни прави проблем кога местат нивни советници и градоначалници ?

Kano јас нема да бидам побогат граѓанин ако утре ми го сменат името во Јанко во Петко или Асан или Африм, но јас говорам за сосема други работи ... овој систем во Македонија што е не му овозможува на обичниот човек просперитет, независно кој и да е на власт, не може обичен и мирен човек да просперира во држава со институции кои се партизирани и корумпирани, неможе во држава каде кадија те тужи и истиот кадија и те суди обичниот човек кој нема никакви врски и моќ и е партиски неутрален да просперира што е толку нејасно кога велам дека бев против претходната власт, а моментално сум против оваа сегашна власт која ги погази сите оние нешта за кои се залагаше кога беше во опозиција цела декада ... СДС целосно го изгуби оној граѓански, оној демократски предзнак што го имаше кога беше во опозиција, еве цела година се на власт и ништо не оди на подобро, економијата стагнира, демократија исто или бетер и од претходно, народот се заплашува со полиции, инспекции и високи казни, институциите калабалак партизирани и корумпирани претходно 11 год. од ДПМНЕ сега од овие црпнативе на власт !
Па крај краева не за џабе народот излегува на улица, на Грујо народот му излезе на улица (опозицискиот народ) во 2015 и 2016 год. е сега полека но сигурно и на Зајко му се случува истото народот се буди и секој следен митинг на опозицијата верувам дека ќе биде помасовен, поброен и посилен ... неможе некој курташак да си игра со народот да му ветува подобар живот, плати, пензии, слободи, демократии, триста чуда, а после да се скрие ко пи4ка во зградата на Илинденска и да се прави "ја нисам одавде" бидејќи народот секогаш си доаѓа по она што му е ветено порано или подоцна !

Последно уредено:
Kano јас нема да бидам побогат граѓанин ако утре ми го сменат името во Јанко во Петко или Асан или Африм, но јас говорам за сосема други работи ... овој систем во Македонија што е не му овозможува на обичниот човек просперитет, независно кој и да е на власт, не може обичен и мирен човек да просперира во држава со институции кои се партизирани и корумпирани, неможе во држава каде кадија те тужи и истиот кадија и те суди обичниот човек кој нема никакви врски и моќ и е партиски неутрален да просперира што е толку нејасно кога велам дека бев против претходната власт, а моментално сум против оваа сегашна власт која ги погази сите оние нешта за кои се залагаше кога беше во опозиција цела декада ... СДС целосно го изгуби оној граѓански, оној демократски предзнак што го имаше кога беше во опозиција, еве цела година се на власт и ништо не оди на подобро, економијата стагнира, демократија исто или бетер и од претходно, народот се заплашува со полиции, инспекции и високи казни, институциите калабалак партизирани и корумпирани претходно 11 год. од ДПМНЕ сега од овие црпнативе на власт !
Па крај краева не за џабе народот излегува на улица, на Грујо народот му излезе на улица (опозицискиот народ) во 2015 и 2016 год. е сега полека но сигурно и на Зајко му се случува истото народот се буди и секој следен митинг на опозицијата верувам дека ќе биде помасовен, поброен и посилен ... неможе некој курташак да си игра со народот да му ветува подобар живот, плати, пензии, слободи, демократии, триста чуда, а после да се скрие ко пи4ка во зградата на Илинденска и да се прави "ја нисам одавде" бидејќи народот секогаш си доаѓа по она што му е ветено порано или подоцна !

e taka...

znaci ime menuvanje nisto nema da donese. strikno ti ako zasukas rakavite ke imas napredok.

za ona drugovo se slagam, so toa sto ne zaboravaj cel ovoj sistem na partizacija go napravi sdsm koj go nasledi od kpm. vmro delumno se vklopi toj sistem, vo golem del i go prodlaboci za sega pak sdsm celosno da prezeme kontrola i da si prodolzi so istoto.

problemot e sto ti se nadevas deka nekoj nesto ke smeni bez realno da se zamislis dali takva promena e mozna na teren (ne u teorija)... 2 mil narod sme, naviknati da sreduvame uslugi na prijateli, naviknati na mito i korupcija... aj u sto sakas da se kladime daj mi tvoe ime i kade zivees naselba/grad, deka za tri dena ke te najdam iako ziveam na drugata strana na svetot duri i ke zborime po tel... sekoj so sekogo e vrzan nekako i se dur pobiten ni e licniot dzep nego pravdata nema da go smenis sistemot pogotovo ne vo volku mala drzava, ova vazi za bilo koja partija.

sto ponataka? jas gledam koj moze poveke da stvori da povlece investitori, koj moze da ja vrati dijasporata odnosno da ja upotrebi na prav nacin itn... od dvete opcii sdsm bukvalno za nisto od ova ne gi biva taka da...

Во Македонија нема систем ... во Македонија владее мотото снајди се па живи, снајди се како знаеш и умееш ... дупки во законите, дупки во правниот систем некаде помали некаде толкави кратери, партизација во секоја институција(ДПМНЕ/СДС), врски-мрски, познанства, роднинства, башка и менталитетот на народот упм и кога на купче ќе се стави се работите смрдат корнат !
Абе ептен сум возрасен веќе и не сум баш со перфектно здравје инаку знам јас што ќе направам да сум сега 18 год. или макс. 20/21 год. и да сум здрав да можам да работам се и сешто било каква работа не седам овде во државава ниту една минутка али јбг кога човек е врзан и зависен од семејството и кога е болен тоа е ... добро е кога човек има избор, лошо е кога го нема !

sekade e taka, samo nekade e poizrazeno nekade pomalku. nekade na sitno te maltretiraat i stvaraat nervozi ko u mkd nekade nema takvi problemi. ako mislis deka na zapad e se perfektno greska si, tamu problemite se razlicni... polesno stanuva koga ima pomala nevrabotenost, se dur imas dvocifren broj nevraboteni tesko ke e...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom