Атеист
Дежурен Шаман
7 причини за што?Наброј 7 причини...
- Зошто сум јас атеист?
- Зошто не се исти причините?
- Зошто верник има причина да е верник?
П.С. Претходно одговори ми зошто ти имаш такво мислење
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
7 причини за што?Наброј 7 причини...
7 причини за што?
- Зошто сум јас атеист?
- Зошто не се исти причините?
- Зошто верник има причина да е верник?
П.С. Претходно одговори ми зошто ти имаш такво мислење
Тебе ти е одамна опран и нема више кој да ти го пере. Затоа не напињај. Верувај си во што сакаш, твое правоСатанИСТИ,атеИСТИ и остали секташи.Да секташи пошто напињате со таа ваша пропаганда поише и од Јеховини сведоци.И дај многу замарате олабавете малку,верувам во бога и си имам свој причини за тоa немораш да ми набројуваш и да переш мозок.
СатанИСТИ,атеИСТИ и остали секташи.Да секташи пошто напињате со таа ваша пропаганда поише и од Јеховини сведоци.И дај многу замарате олабавете малку,верувам во бога и си имам свој причини за тоa немораш да ми набројуваш и да переш мозок.
Јас не можам да кажам седум причини, ќе кажам две.
Реалист и рационалист сум.
Бидејќи не знам за виша сила која бара моја посветеност.
Ако не веруваш во бог нема ни што да се замараш со него.А не по 200 теми да пишувате господ ова,Исус она.Дали веруваш во Господ или науката?Што треба да значи ова.Дека ако сум христијанин,муслиман,евреј треба да живеам како амишите ?Па 90% од најголемите умови на сите времиња биле религиозни луѓе.
Види вака пријател. Пред се Атеист не се станува со некаква одлука или волја. Сите се раѓаме како атеисти. Верник се станува, а атеист се останува.Јас немам мислење, јас само прашав... Седум причини зошто некој станува атеист... сите изнакажаа се и сешто и многу различно...
Ако прашаш верник зошто станал верник, зарем нема да се најде иста причина од малиот милион прични, која ќе е иста со причината на оној што станал атеист?
И ти даде полу одговор со овие твои прашања...
Не се исти причините велиш... За кој не се исти, за различни личности или за верник-атеист релација? И ако не се исти за било која индивидуа, зарем не може за некој причините што за еден издејствувале тој да биде атеист, а пак за некој друг да биде верник?
Јас со господ не се замарам, туку со глупостите што ти и твојата фела овде таканаречени и самопрогласени верници дрндате по форумов. А всушност сте само навивачи на ФК ватикан или ФК Константинопол.Ако не веруваш во бог нема ни што да се замараш со него.А не по 200 теми да пишувате господ ова,Исус она.Дали веруваш во Господ или науката?Што треба да значи ова.Дека ако сум христијанин,муслиман,евреј треба да живеам како амишите ?Па 90% од најголемите умови на сите времиња биле религиозни луѓе.
Види вака пријател. Пред се Атеист не се станува со некаква одлука или волја. Сите се раѓаме како атеисти. Верник се станува, а атеист се останува.
Зошто го велам тоа? Никому верувањето во бог (кој и да е тој) не му е „Фабрички“ вградено. Новороденче нема спознание за бог и што е тоа бог. Значи е што? -Атеист
Е сега, атеизам имаш ваков и онаков и шо знам ти каков. Кој до каде ќе стаса, е индивидуална работа.
Атеизмот е неприфаќање на догмите (верските). Не е ни верување, ни идеологија, ни знаење веќе ако сакаш.
Па сега ти направи паралела со теизмот. Што има слично?
Зарем не се исти причините за да се стане атеист со оние на верник?![]()
Ако ти се заканам дека ќе ти ја запалам фамилијата а ти ќе си ги изедеш очите и тоа ќе ти биде последно нешто видено, и ти ќе велиш дека си религиозен, иако ете би бил ти најголемиот ум во универзумот.
П.С. Ти треба поттик да ти текне кој на кого се заканувал?
И јас не верувам ни во наука ни во богови![]()
Сакаш да кажеш дека лсд и опиум ќе ми помигнат во сознавањето на 'реалноста'?Кој знае и ти во кој бог веруваш
Само да не е некој фудбалски фраер од зелените полјани на Пан
--- надополнето: Sep 27, 2011 7:47 PM ---
Си пробал LSD? За да ја потврдиш твојата реалност? Или опиум?
Реалност ти се твоите сетила? 5 сетила, бомбардирани со терабајти инфо, колку му бега на мозокот од таа влезна информација?
И колку реалност добиваш ти со селективно прибирање низ тој мал фрагмент од информација?
Колку те слуша умот при таа обработка?
Тоа рационално и реално секогаш ми биле премногу фалени состојби кога се зборува за петте сетила (+ - некое не го бидува).
Но нормално на реалните броеви им ги додадовме имагинарните за да си решиме обични равенки од наизменична струја
На рационалните, ирационалните... некој ќе каже тоа е се договор за да се разбираме. /
Е па разберете се со боготПоловина равенка не дава резултат...
Ако ти имаш вакви методи на придобивање луѓе кон твоето т.н движење,јас немам.Всушност имам другари и муслимани и атеисти и непријатно ми е да дискутирам со нив и да се расправам кое верување е подобро.Но и ептен се нервирам кога некој се обидува да ми продава ум
Не... дрогите никому не помогнале... Тие се страшен и прељубнички бог на човековата душаСакаш да кажеш дека лсд и опиум ќе ми помигнат во сознавањето на 'реалноста'?
За другите работи пишувано е милион пати.
СатанИСТИ,атеИСТИ и остали секташи.Да секташи пошто напињате со таа ваша пропаганда поише и од Јеховини сведоци.И дај многу замарате олабавете малку,верувам во бога и си имам свој причини за тоa немораш да ми набројуваш и да переш мозок.