Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
550486_523147287718216_1216967795_n.jpg
hahahahaha
ova e VRV
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 14:07 ---
Ги запаметив луѓето кои имале знаење, но не говореа. Денеска луѓето не знаат а многу зборуваат! (Ебу Џелде р.a.)
MNG DOBRO

Nekoj covek otisol kaj Sejhot i mu rekol: "Toj i toj covek zboruvase loso za tebe"
Sejhot mu rekol: "Zarem sejtanot nemozese da najde drug postar osven tebe ? "
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 17:36 ---
Nosi go tovarot smeskajki se i veselo,
zatoa sto trpenieto e kluc na uspehot (Rumi)

THE GREATEST ELOQUENCE SEEMS LIKE STUTTERING.
The greatest man of eloquence always hesitates. Life is so subtle, how can you say something
without stuttering? Life is so profound, how can you put it into words? Life has such depth, immense
depth, that only a fool can say something without hesitation, only a fool can be certain. A wise man
is always uncertain.
He walks as if he is walking across a winter stream; he walks cautiously as if there is death at every
step. He speaks, knowing well that all that can be said is rubbish, and that which is not rubbish
cannot be said. He knows well that there is no possibility of saying the truth because the moment
you say it, it becomes a lie – words kill it, they are poisonous. Only in silence can it be said, but
there is nobody to understand silence so a wise man also has to speak.

"Kako sto nikoj od vas nemoze da napravi dom na morski val,taka neka ne go smeta ovoj svet za vecen dom"

Hazreti Isa a.s.

" Kada bi danas došao Muhammed, svjetski bi se problemi riješili dok bi čovjek popio šoljicu kahve. "

Bernard Šo

“Да се сожалиш кон арамиите, лошите и безобразните, значи да се потчинат послабите.” ~ Руми ~
--- надополнето: 29 јануари 2013 во 19:16 ---
Гранката со плодови тежи кон земјата, гранката без плодови високо се крева.~ Руми ~

Ја прашал животот на смртта: " Зошто луѓето мене ме сакаат а тебе те мразат?" Одговорила смртта." Затоа што ти си прекрасна лага а јас болна вистина!"

Ја прашал животот на смртта: " Зошто луѓето мене ме сакаат а тебе те мразат?" Одговорила смртта." Затоа што ти си прекрасна лага а јас болна вистина!"
Глупости.
Баш, напротив. Смртта е лага.

Зарем не е екстазата на Нуит свесност за непрекинатоста на постоењето, сеприсутност на нејзиното тело? Се што те повредувало било она кое не си го познавала, како што тоа бледнее од тебе ќе знаеш како никогаш дека се е едно. И пак, таа кажа:
Јас давам незамисливи радости на земјата: сигурност, не верба, за животот, над смртта.
Ова си го знаела. Времето кое ги јаде своите деца нема моќ над оние кои не сакаат да бидат деца на Времето. За оние кои се познаваат себеси како бесмртни, кои живеат во вечноста, свесни за Нуит, на нејзиниот престол на кочијата на сонцето, нема смрт каква што луѓето ја нарекуваат смрт.​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom