Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Не се нервирај и не се препознавај во моите поуки.
Сам си крив, јас никаде не те спомнав, ти самиот дотрча да ми „кажеш“. Ајде гледај си таму вонземјаните и свесноста и не се заморувај со мене.
Тебе ќе ти одговарам... пф :)
Не оди оф-топик, дај некоја религиозна поука ако имаш (собрана од некоја постоечка религија) и не се заморувај со мене ;)
Не глуми:)
До сега барем ако не друго знаеш со кого разговараш...никој не се нервира освен тебе.
Немаш одговор на прашањето:
Што криете?

Знам, затоа не се заморувам...
Што криеме од тебе? СЕ бре момче! Се гледа по твоите постови, што ме мене прашуваш...
Тебе, кој сеуште скиташ во Дворот на Профаните сеуште не можеме да ти откриеме се... нели :)
Реков, ПП! Ајде...

Сам си крив, јас никаде не те спомнав, ти самиот дотрча да ми „кажеш“. Ајде гледај си таму вонземјаните и свесноста и не се заморувај со мене.
Не оди оф-топик, дај некоја религиозна поука ако имаш (собрана од некоја постоечка религија) и не се заморувај со мене ;)

Ова оставам некој религиозен да ти одговори, мене не ми се заморува. :)

И за да не бидеме оф-топик, бујрум пишете ми писменце, и ќе се договориме околу религиите ваши и боговите ваши, да не расипуваме темата без веза. Многу сте ми нервозни :)
Не беше прашање...;) Башка стар си ти, покроце, да не се заморуваш многу, притисокот да не ти рипне...:D

Знам, затоа не се заморувам...
Што криеме од тебе? СЕ бре момче! Се гледа по твоите постови, што ме мене прашуваш...
Тебе, кој сеуште скиташ во Дворот на Профаните сеуште не можеме да ти откриеме се... нели :)
Реков, ПП! Ајде...
Не бе, нема криење.....немам потреба да се кријам. Од што и од кого да се кријам. Не ебавам жива сила. :)

И една поука за животот пријатели мои кајганџиски:

Четири порти водат кон една палата; подот на таа палата е од сребро и злато;
лапис лазули и јаспис се таму; и сите ретки мириси; јасмин и роза, и симболите на смртта.
Нека тој влезе наизменично или одеднаш на четирите порти; нека застане на подот од палатата.
Нема ли да потоне? Амн. Хо! воину, ако твојот слуга потоне?
Но, постојат начини и начини.
Затоа бидете отмени: облекувајте се сите во убава облека;
јадете богати јадења и пијте благи вина и вина што се пенат!
Исто така, исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја!
Но секогаш за мене.“ - Книга на Законот

И една поука за животот пријатели мои кајганџиски:

Четири порти водат кон една палата; подот на таа палата е од сребро и злато;
лапис лазули и јаспис се таму; и сите ретки мириси; јасмин и роза, и симболите на смртта.
Нека тој влезе наизменично или одеднаш на четирите порти; нека застане на подот од палатата.
Нема ли да потоне? Амн. Хо! воину, ако твојот слуга потоне?
Но, постојат начини и начини.
Затоа бидете отмени: облекувајте се сите во убава облека;
јадете богати јадења и пијте благи вина и вина што се пенат!
Исто така, исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја!
Но секогаш за мене.“ - Книга на Законот
Не сум сигурен дека го разбирам ова...морам да признам. Секогаш за кого?

Не сум сигурен дека го разбирам ова...морам да признам. Секогаш за кого?
Кликај на линкот бре брат, читај. Не биди мрза! Ќе разбереш со труд, со работа...

Мрзливите само прашуваат за да друг им дава одговари кои тие треба сами со труд и работа да ги добијат... Пф... многу убаво од твоја страна.
Само ме прашуваш а ништо не си сработил години наназад откако ме мене прашуваш сешто...

Кој мрза храни од мрза ќе си умри да си знаеш!

Кликај на линкот бре брат, читај. Не биди мрза! Ќе разбереш со труд, со работа...

Мрзливите само прашуваат за да друг им дава одговари кои тие треба сами со труд и работа да ги добијат... Пф... многу убаво од твоја страна.
Само ме прашуваш а ништо не си сработил години наназад откако ме мене прашуваш сешто...

Кој мрза храни од мрза ќе си умри да си знаеш!
Aбе човек, па ти ја постираше поуката :)
Редно е и да елаборираш. И не е до мрзата, до вољата е...ама има тука некои други моменти :)

У реду је Bodhidharma :) Редно е да почнеш да читаш не јас да ти го средувам патот...
Туку ти се заморувај вака со мене, ама јас да си удрам една поука, далеку е утрото за мене!

Религиозните без религија и без име на бог, слушнете и почујте
Вие кои шетаат наоколу само со собрани партали од философии (кои никогаш не ги пробале на своја кожа) и со кои си ги плакнете гнасните усти полни со киселина која излегува од вашиот искасапен духовен свет,
Партали собрани од религии (од кои грабате ненаситно како да нема утре, кои ги презирате бидејќи не можете да се пронајдете во нивните пракси) - почнете да работите бидејќи сенката на Земјата бргу бргу ќе помине... што ќе остане после тоа од вас без работа тука?

Почнете да работите и не бидете мрзливи о вие деца на Утрото, за да одморат сите малку од вашиот џагор :)

Ова оставам некој религиозен да ти одговори, мене не ми се заморува. :)

И за да не бидеме оф-топик, бујрум пишете ми писменце, и ќе се договориме околу религиите ваши и боговите ваши, да не расипуваме темата без веза. Многу сте ми нервозни :)
Слушај бе мелезу секташки......
Прво ќе навредеш и ќе провоцираш а потоа ќе делиш акл...а ти без акл си.
Научи се прво да се обраќаш не луѓето со респект, а не да ги нарекуваш со имина затоа што некогаш (кога мислеле дека со некој човек си имале работа е не со мелез) ти кажале нешто лично или преку некој друг си го исцинкал тоа.
Таквите како тебе,секташи, кои заглавиле во некој секта на кол ги ставале некогаш а сега демек демократија е па можат да серат секаде.
И на крај, смешен си ми...немаш поима ни што пропагираш, немаш поима што е воља и битие кај човекот.
100 пати те предизвикав за да ти докажам дека поима немаш, ама ти од бегање нози ќе скршиш.Затоа не ќењај дека другите не знаат ништо, него ти немаш поима што пропагираш.
Еве ти една поука на денот од мене лично до тебе..
Научи се да живееш...

IT IS EASIER TO RIDE A HORSE IN THE DIRECTION HE’S GOING...
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 23:39 ---
Ај уште нешто...

IF YOU COULD REALLY ACCEPT THAT YOU WEREN’T OKAY
YOU COULD STOP PROVING YOU WERE OKAY.
IF YOU COULD STOP PROVING THAT YOU WERE OKAY
YOU COULD GET THAT IT WAS OKAY NOT TO BE OKAY.
IF YOU COULD GET THAT IT WAS OKAY NOT TO BE OKAY
YOU COULD GET THAT YOU WERE OKAY THE WAY YOU ARE.
YOU’RE OKAY, GET IT?

If you come across
a beautiful woman you will not find her painted, decorated, with ornaments all around her body –
this is what an ugly woman does. A real woman, a really beautiful woman, will not bother to paint
her face or paint her body, or put on too many ornaments. It is ugliness that wants to show beauty.
Real beauty is completely oblivious of itself; it exists there in tremendous glory but it doesn’t show,
it doesn’t exhibit, it doesn’t advertise.
You have to find it, you have to seek it.
THE GREATEST ABUNDANCE SEEMS MEAGRE,
AND ITS USE WILL NEVER FAIL.

550486_523147287718216_1216967795_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom