Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Од иста религија или различна?
Бидете прецизни во поуките, некој може погрешно да разбере...
Само тие религиозни луѓе кои не припаѓаат на никаква религија... Инаку невозможно е погоре кажаното...;)

Само тие религиозни луѓе кои не припаѓаат на никаква религија... Инаку невозможно е погоре кажаното...;)
Ок ок, како те пали така :) Не е точно твоето!
Религиозни луѓе што веруваат во нечиј Бог ама не сакаат да бидат дел од групата која го создала Богот... де бре Ванчо, диши. Ем крадеш ем се силиш на оние од кои што крадеш! :) И ти ќе кажуваш што е возможно што не...
Абре милина... 10 ко тебе такви во ГПЦ и СПЦ и ќе нема проблем МПЦ..

Религиозни луѓе што веруваат во нечиј Бог ама не сакаат да бидат дел од групата која го создала Богот... де бре Ванчо, диши. Ем крадеш ем се силиш на оние од кои што крадеш! :) И ти ќе кажуваш што е возможно што не...
:pos::pos: да не пукниш кај ти текиња....... :LOL:

Ок... нема гајле... ако те разбрав што кажа сега...:)
Ама изгледа ни ти мене не ме разбра... ;)

Атеист, ми здосадија со тоа религиозни ама не сакаат да припаѓаат на ниту една религија бидејќи тие го собрале најдоброто од СИТЕ!
Едвај дали 25 години имаат не знаат како утре струјата да си ја платат и ми философираат тука, трчкаат... бре :)

Еве поука:
Лесно е да се краде од религиите и да се плука врз стопанот... :)
Тешко е да се издржат стаповите по грбот ако те фатат... :)

Ateist ми здосадија со тоа религиозни ама не сакаат да припаѓаат на ниту една религија бидејќи тие го собрале најдоброто од СИТЕ!
Едвај дали 25 години имаат не знаат како утре струјата да си ја платат и ми философираат тука, трчкаат... бре :)

Еве поука:
Бре, бре не се нервирај...
Тој што има стопан и тој што краде нека му ја мисли...:sneaky:

Атеист, ми здосадија со тоа религиозни ама не сакаат да припаѓаат на ниту една религија бидејќи тие го собрале најдоброто од СИТЕ!

Еве поука:
Teбе те имаат фатено до сега?

Целиот рани и кршеници е... пустиот... Ама сега оти е стар веќе има право и он на стап... да се одмазди...:P
Се шалам малце...:)

Ете ти... загарот не може без стопанот! Секогаш си нечија причина за да постои!

Еднаш рекол богот: Јас сум СТОПАНОТ и ви дадов РЕЛИГИИ И ВОНЗЕМЈАНИ за да си го трошите времето и да умирате на иста земја како и предците ви бидејќи немате храброст подалеку да одите. И така ќе биде додека не се исполни и последната буква од запишаното:

Не постои Бог освен Човекот! До последниот Човек има да страдате додека не го спознаете тоа!

Па, добра поука :)

П.С. ПОуки луѓе, не се заморувајте со мене :) Сонца... Ве пецнав а, религиозни без религија? Сираци без бог, па каде? Мутирани богови од купишта религии си калемите и другите ви се криви што не наоѓате ништо? Не бре така, не :)

Ете ти... загарот не може без стопанот! Секогаш си нечија причина за да постои!

Еднаш рекол богот: Јас сум СТОПАНОТ и ви дадов РЕЛИГИИ И ВОНЗЕМЈАНИ за да си го трошите времето и да умирате на иста земја како и предците ви бидејќи немате храброст подалеку да одите. И така ќе биде додека не се исполни и последната буква од запишаното:

Не постои Бог освен Човекот! До последниот Човек има да страдате додека не го спознаете тоа!

Па, добра поука :)
Грешка си....ама не е ни тоа случајно. Си ја тераш ти агендата на твоите учители. Не сум сигурен дали свесно или не свесно......како и да е, ќе мора после последната буква да се оправдаш некако.......ако можеш.:)

Луѓето се судии на луѓето!
Секој е невин додека не го фатат и да му удрат стапови!
Религиозни без религија веруваат во искасапен Бог кој што во иднина ќе раѓа килави верници!

П.С: Боди, имаш уште еден час и 45 мин додека заминеш... не го троши залудно времето :)

Религиозни без религии веруваат во искасапен Бог кој што во иднина ќе раѓа килави верници!
Абе да.....100 стапа по туѓ грб се многу :)
Туку, дај за тебе малку да продискутираме......од кај qр потреба да криеш, и да не одговориш на ни едно до сега поставено прашање?
Ова како за почеток.

Религиозни без религии веруваат во искасапен Бог кој што во иднина ќе раѓа килави верници!
Религиозните не веруваат во никаков Бог, и не раѓаат никакви верници, а ако има слепци да се сопнуваат од нешто што е одпосле креирано, нивни проблем...;)

П.С: Боди, имаш уште еден час и 45 мин додека заминеш... не го троши залудно времето :)
Јас користам core 2 quad со 12 мега кеш....не се секирај. Сега додека сум на форумов правам истовремено уште две работи.:P

Не се нервирај и не се препознавај во моите поуки.
Сам си крив, јас никаде не те спомнав, ти самиот дотрча да ми „кажеш“. Ајде гледај си таму вонземјаните и свесноста и не се заморувај со мене.
Тебе ќе ти одговарам... пф :)
Не оди оф-топик, дај некоја религиозна поука ако имаш (собрана од некоја постоечка религија) и не се заморувај со мене ;)

Ова оставам некој религиозен да ти одговори, мене не ми се заморува. :)

И за да не бидеме оф-топик, бујрум пишете ми писменце, и ќе се договориме околу религиите ваши и боговите ваши, да не расипуваме темата без веза. Многу сте ми нервозни :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom