Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Го преживеавме 21.12.2012:)

Извинете што е на англиски:

Like everyone else
you want to learn the way to win
but never to accept the way to lose
to accept defeat.
To learn to die is to be liberated from it
you must free your ambitious mind...
and learn the art of dying.

- Bruce Lee

Ова видео е посветено на сите оние...

Кои сакаат да спијат, ама се пробудуваат со добро расположение...
Кои уште поздравуваат со пољубец...
Кои работат многу ма се забавуваат уште повеќе...
Кои брзаат со колите и не свират на семафорите...
Кои секогаш каснат, ама не тражат извинување за тоа...
Кои го гасат телевизорот за да разговараат...
Кои се дупло срекни и кога направат пола од тоа што требе....
Кои се будат рано за да помогнат на некој другар...
Кои се воодушевуваат како деца а размислуваат како возрасни...
Кои гледаат црно само кога е мрак...
Кои не го чекаат Божик за да бидат подобри...

СРЕЌЕН БОЖИК католици....

"Сакаш луѓето да бидат добри према тебе само затоа што ти си добар кон нив? Тоа е исто како да ја молиш змијата да не те каснува само затоа што ти неа нема да ја каснеш!"

Ја изгубив надежта, но не и љубовта, а најпомалку пак свеста... свеста во љубовта расте со брзина на светлината и многу побрзо... дури ни црна дупка не ја голта...

„Не земајте го нечие молчење како негова гордост, можеби е зафатен во борба со самиот себе си?“ Али Ибн Ебу Талиб

“Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.”

Buddha

Кој што спие нека стане
нека меси колачиња
колачиња за дечиња
ако нема колачиња
нека има јаболчиња
ако нема јаболчиња
нека има бомбончиња
ако нема бомбончиња
нека има денарачиња
ако нема денарчиња
џамот лета на парчиња.
Ој Коледе!
Бадник.

"Обожавањето на Аллах почнува со спознанието за Него и Неговата возвишеност,а спознанието на Аллах започнува со спознанието на самите себеси и нашата безначајност.Ова е пат и скала по која поминуваат патниците на своето големо патување до вистината."

(Мухаммед а.с.)

"Обожавањето на Бог почнува со спознанието за Него и Неговата возвишеност,а спознанието на Бог започнува со спознанието на самите себеси и нашата безначајност.Ова е пат и скала по која поминуваат патниците на своето големо патување до вистината."

(Мухаммед а.с.)
:cuc:

„Кога би видел во огледало дека лицето ти е грдо, со разбивање на стаклото нема да ја избркаш таа грдотија.“ - стара арапска изрека.

Оваа мудрост укажува на грдиот човеков карактер. Ако човекот има грд карактер, грд морал, џабе му е и сите луѓе да ги побие и понатака ќе има грд карактер. Најдобро би му било тој свој карактер да го промени и да се закити со убав.

Пратеникот, с.а.в.с., во еден хадис вели: „Испратен сум да го усовршам убавиот морал кај луѓето.“

53895126498994654685545.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom