Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Проучи го непријателот за да можеш да го победиш
-Дервиш Муа
Ова е крадено. Оргинално е од Сун Цу, од книгата “Уметноста на војувањето“

Ова е крадено. Оргинално е од Сун Цу, од книгата “Уметноста на војувањето“
Добро нека ти биде.

Ајде вака:
Не го проучувај непријателот, кога ја знаеш Вистината секако победуваш.
-Дервиш Муа.

По оргинал од ова..... здравје!
А јас пак нејќев да бидам безобразен.:pos:

Бидејќи нели, религиозните(христијани и муслимани) се многу морални, ете нешто за моралноста:

„Ordinary morality is only for ordinary people.“ - Алистер Кроули

large.jpg

"Ако целта на животот е самиот живот, почитување на животот ќе стане ваша религија. Значи, ќе ги почитуваш животите на другите луѓе: Не се мешај во животот на сите луѓе, не се стреми некој друг да го следи твојот Пат. Ти можеш да го следиш, ти си слободен да го сториш тоа, но не го наметнувај на некој друг никогаш.
- Дервиш Муа

Последно уредено:
Прави онака како што и зборуваш.
Shaman Moi. :)

“Understand that the right to choose your own path is a sacred privilege. Use it. Dwell in possibility.”

― Oprah Winfrey

Последно уредено:
Не ги читај постовите на Bog, ќе оглупиш.

Карла Суарез Наваро.
Мала е разликата помеѓу будалиот и просветлениот, само интелигентен човек може да ја примети.
-Дервиш Муа

јебига не се сите интелигентни...

Среќата се крие во тебе. Затоа треба да
се свртиш кон себе си.

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog
Таа иста Вистина, која е Светлина, која се подразбира во секоја искра на Разбирливото, што е таа ако не Себството на Секој Човек? Таа е она кое го одредува секоe негово движење, она кое лежи најблиску до неговото срце и душа, и навистина претставува нивна главна пружина и бројчаник, принцип на одделување и на мерење.
Иницијацијата, етимолошки, е патување навнатре, Патешествие на Откривање (О Прекрасен Свет!) на сопствената Душа. И тоа е Вистината која стои на клунот од бродот, секогаш на готовс, тоа е Вистината која бдее и со силната рака ја крепи крмата!

Вистината е нашиот Пат и Вистината е нашата Цел, Да! Ќе дојде за сите момент на голема Светлина кога ќе се покаже дека Патот е самата Цел, и во тој час секој од нас ќе извика:

“ЈАС СУМ ПАТОТ, ВИСТИНАТА И ЖИВОТОТ!”

Извадок од книгата: “Мали есеи за Вистината” – А. Кроули.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom