„On the Path of the Wise there is probably no danger more deadly, no poison more pernicious, no seduction more subtle than Spiritual Pride; it strikes, being solar, at the very heart of the Aspirant; more, it is an inflation and exacerbation of the Ego, so that its victim runs the peril of straying into a Black Lodge, and finding himself at home there.”
„Затоа биди раздвижен и активен како Силфите, но одбегнувај ја лекоумноста и непостојаноста; биди огнен и цврст како Саламандерите, но одбегнувај ја раздразливоста и суровоста; биди прилагодлив и внимателен кон формата како Ундините, но одбегнувај ја мрзливоста и променливоста; биди работен и вреден како Гномите, но одбегнувај ги грубоста и алчноста.“
" Блажени се гонетите за правда, бидејќи нивно е царството небесно! "
" Блажени сте вие, кога ќе ве срамат и прогонуваат и кога лажно ќе говорат против вас секакви лоши зборови - заради Мене! "
" Радувајте се и веселете се, зошто голема е вашата награда на небеста! Така ги гонеа и пророците што беа пред вас. " - MATEJ 5
„Вистинската вредност на секое ново искуство се одредува преку неговата погодност за зголемување на вкупниот збир од знаењето или преку степенот на разбирање и просветлување кое тоа го фрла врз предходните искуства.“
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.