Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
На тоа мислев. Не би требало да ти стои 6.0.1 освен ако телефонот не дошол со него. Не сум имал ваков проблем со ниеден мобилен што сум го користел.

Алкателот со 6.0.0 си го купил?

Да, и работеше добро без проблеми, кога му дадов апдејт почна да крашува, кочи и слично.

Да, и работеше добро без проблеми, кога му дадов апдејт почна да крашува, кочи и слично.
Треба да најдеш дали има TWRP или Cwm custom recovery за тој уред.

Треба да најдеш дали има некој по интернетов направено нандроид/twrp/cwm бекап од верзијата што сакаш да ја вратиш.

Ако ги најдеш овие 2 работи можеш да го вратиш на тој фирмвер што сакаш.

Ќе треба да флешнеш twrp/cwm и да го вратиш со restore или ако некој го има спакувано во zip да го флешнеш и толку.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Дали некој имал искуство со сервисот Програм Плус? Оставив телефон таму со гаранција од телеком. Со телефонот полнач и USB-C type кабел... Не добив никаква потврда на хартија кога и каков уред сум оставил, не ме побараа петокот по што откако јас ги побарав ми рекоа ќе ме бараат денес или утре. Денес цел ден линијата им е во прекин... Сакам да прашам, дали некој бил во слична попара како мене и дали е возможно да сменат нешто од телефонот? Прашањево ми е инспирација од неколку копуци од амц порано.

Sent from my SM-T805 using Tapatalk

^
Македонија и сѐ е можно, но да бидеме оптимисти.

(Доколку им се опраи линијата, јас би им досаѓал и у сервис а исто и у телеком)

Ако ветат у петАк нека биде петок а не јас/ти да ги бараме и да молиме да го поправат уредот побрзо,
или,
да НЕ ни ветуваат термини(петок) напразно ако неможат да го исполнат ветеното.

(7 од 10 сервиси играат на карта,
ќе те бараме у Петок,
за ти да ги бараш у Понеделник
и да ти одложат за наредната Среда)

^
Македонија и сѐ е можно, но да бидеме оптимисти.

(Доколку им се опраи линијата, јас би им досаѓал и у сервис а исто и у телеком)

Ако ветат у петАк нека биде петок а не јас/ти да ги бараме и да молиме да го поправат уредот побрзо,
или,
да НЕ ни ветуваат термини(петок) напразно ако неможат да го исполнат ветеното.

(7 од 10 сервиси играат на карта,
ќе те бараме у Петок,
за ти да ги бараш у Понеделник
и да ти одложат за наредната Среда)

Би почекал ајде за ден два три, само пак ќе ме јаде совест да не ми копаат или сменат нешто...инаку кај се калат такви сервисери? Од кај им школа и курсеви и сѐ?

Sent from my SM-T805 using Tapatalk

Да не знае некој зошто кога го полнам телефонот до кај 60-65% си се полни нормално, а после тоа се полни многу споро или 1% се полни околу 5 мин ?

Иначе има 7 месеци од ко ми е земен

Имам S6 Edge +

^
Вероватно до 65% е fast charging после тоа е нате-нане полнење ко што треба и ко што е здраво за батеријата.

Sent from my kenzo using Tapatalk

Fast charging е до 100% до вчера беше така, од денеска е како што пишав погоре :(

^
Епа "удри" му еден фактори ресет де.
Ако и после ресет е исто, значи нешто хардвер е,
ако се опраи значи тач-виз ремет праел.

Здраво, ја извадив мемориската картичка од телефонот (Galaxy J5), без да направам unmount и потоа кога ја ставив пак не сакаше да ја прочита. Ми пишуваше Damaged SD card и ми бараше да ја форматирам, но кога пробав да ја форматирам, не беше успешно. Потоа ја ставив на читач на мемориски картички во лаптоп и ми ја отвори, но не сакаше да ја форматира. Пробав некои софтвери за формат но и тоа беше неуспешно. Дали знае некој како да ја вратам функционалноста на картичката, или ќе треба да купувам нова?

Здраво, ја извадив мемориската картичка од телефонот (Galaxy J5), без да направам unmount и потоа кога ја ставив пак не сакаше да ја прочита. Ми пишуваше Damaged SD card и ми бараше да ја форматирам, но кога пробав да ја форматирам, не беше успешно. Потоа ја ставив на читач на мемориски картички во лаптоп и ми ја отвори, но не сакаше да ја форматира. Пробав некои софтвери за формат но и тоа беше неуспешно. Дали знае некој како да ја вратам функционалноста на картичката, или ќе треба да купувам нова?

Две видеа,истата финта со chckdsk преку cmd
(Изглеај ги видеата детално и после стаи ја у усб читач и чекирај ја со командата преку cmd и толку,ќе си работи најнормално)

https://youtu.be/fb7u2zu45ts

https://youtu.be/3pNmJDzfkzo

Sent from my iPad 2 Mini Retina using Tapatalk

^
Епа "удри" му еден фактори ресет де.
Ако и после ресет е исто, значи нешто хардвер е,
ако се опраи значи тач-виз ремет праел.

Неможи некако да средам без ресет бидејќи имам многу работи кои ми требаат во тел

od koj operator da zemam pre-paid kartica za koristenje samo na internet na tablet? ( nesto kako best-buy za najmalku pari najmnogu Gb.)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom