Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Telefonot mi e blokiran,sega nemozam da stavam druga
Sim kartica
Носи на сервис, не можеш сам да го отклучиш. Уствари можеш, ама ти треба посебен алат, програма...па сака, па не сака... Глава ќе те боли и може да не успееш.

Можам да ја направам сим картичкава онаква мини сама со ножици или да не си играм?

Последно уредено:
Mi se rasipa polnacot za LG L90, kaj mozam da najdam nov ili slicen koj ke vrsi rabota? Ustvari ne e bas rasipan, ama drugar polnese so nego i sega zakacen e labavo na mojot telefon i mnogu sporo polni.

Не си играј. 2 сек работа е во салон.

Што прават во салон, нова ти даваат или они ја сечат ? (припејд сум иначе не постпејд ако воопшто има врска нешто тоа).
@Ilumious де пиши како ти средиле..

Ми треба мене микро во нано да ми ја направат.

Што прават во салон, нова ти даваат или они ја сечат ? (припејд сум иначе не постпејд ако воопшто има врска нешто тоа).

Сама ја средив друже, со ножици и скалперче после ја обликував од страните и пазев чипот да не го оштетам. Ринев од пластиката со скалперчето и ја собра. Буквално само чипот ми е во телефон, нема пластика :)

А иначе тие ја сечат да, ако ти е страв оди, ќе ти завршат работа :)

Има посебен нож, да не се тресеш ти додека сечеш :)

Де бе толку сте се исплашиле. :D Најди си темплејт и испринтај го и по него ќе ја исечеш или сам си нацртај. Прво пробај на некоја стара сим картичка.

Template-per-Nano-Sim.jpg

Sovet za Leago Alfa5 od AMC. Go davaat za smešni 4500 denari, i bi go kupil ako ne evoroblematičen.

No odgovorot mi treba denes pliiiisss:D

@Ilumious @Триптико земав нано картичка во меѓувреме ама проблемот е што не пасува на лежиштето многу е мала и испаѓа од него (а пишува дека Galaxy A5 работи само со такви картички) до што може да е проблемот ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom