Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Нова земи си икспериа е ... иако е послаб модел, сепак прво е на ново а второ уан ве е проблематичен модел (утка) најпрвин со екранот па натака
Фала многу. Ми требаат малце лаг, и добар нет и гпрс.

Фала многу. Ми требаат малце лаг, и добар нет и гпрс.

Лаг не ти треба :ROFLMAO:
За добар нет, ќе треба добар пакет од оператор да одбереш, на вип нетот е крш, или One или T-mobile за 3G интернет. И валда мислиш за GPS.

Лаг не ти треба :ROFLMAO:
За добар нет, ќе треба добар пакет од оператор да одбереш, на вип нетот е крш, или One или T-mobile за 3G интернет. И валда мислиш за GPS.
На Оне, 3гига интернет, не идам на она кршон Вип :) ГПС мислам, од тоа што 5-6 години не се замарам со телефони сум утнал и тоа :)

Абе имам едно деликатно прашање и не знам каде да го поставам па затоа тука....имам една другарка живее во Индијана и ќе купува за мене од google.play нексус 5-тка кој кошта 340 долари...е сега колку ќе биди данокот на тие пари т.е. колку треба да се доплати бидејќи на секоја страна на интеренет кажвуа различно а во Америка секоја држава е различна...обичниот данок е 7% ама on-line данокот се нарекува wat tax и е различен..

е сега проблемот е тоа што во летото купив телефон во Мисисипи и ми израчуна на 200 долари 0,7% проценти данок.. а во официалните страни за данок на google.play кажува друго т.е. 7% данок и за Мисисипи...

Каде да проверам колку ќе биди данокот на 340 долари во Индијана? или ако знае некој нека ме информира..поздрав

Абе имам едно деликатно прашање и не знам каде да го поставам па затоа тука....имам една другарка живее во Индијана и ќе купува за мене од google.play нексус 5-тка кој кошта 340 долари...е сега колку ќе биди данокот на тие пари т.е. колку треба да се доплати бидејќи на секоја страна на интеренет кажвуа различно а во Америка секоја држава е различна...обичниот данок е 7% ама on-line данокот се нарекува wat tax и е различен..

е сега проблемот е тоа што во летото купив телефон во Мисисипи и ми израчуна на 200 долари 0,7% проценти данок.. а во официалните страни за данок на google.play кажува друго т.е. 7% данок и за Мисисипи...

Каде да проверам колку ќе биди данокот на 340 долари во Индијана? или ако знае некој нека ме информира..поздрав
Ако те разбрав добро бараш инфо колкав е ДДВ-то во индијана. На гугл што успеав да најдам 7-9% е.

За тука ако прашуваш колку ќе те кошта царина. За електроника како моб или лаптопи или играчки конзоли без разлика на цената по која се купени надврор царината во мкд е само 1600 денари што е за пофалба.

Ако те разбрав добро бараш инфо колкав е ДДВ-то во индијана. На гугл што успеав да најдам 7-9% е.

значи таа да купи од Индијана не за тука..и јас истото го најдов но ова со Мисисипи ме буни бидејќи кгоа го зедов нексусот од таму ми наплатија само 90 центи од 250 долари..а во калифорниа на приемр е 36 долари на истата цена..преголема е разликата а точната сума повторно не се знае бидејќи и јас истото го прочитав од 7 до 9 проценти vat tax..

..значи поентата ми е колку е таа vat tax во Индијана а не salary tax
--- надополнето: Dec 31, 2013 3:02 AM ---
За тука ако прашуваш колку ќе те кошта царина. За електроника како моб или лаптопи или играчки конзоли без разлика на цената по која се купени надврор царината во мкд е само 1600 денари што е за пофалба.

не туку за во Индијана бидејќи таа ќе го купува..а после ќе се снајдиме некако :D

не туку за во Индијана бидејќи таа ќе го купува..а после ќе се снајдиме некако :D

Ако е за во Индијана или за во Кореа прашај некој од Индијана или од Кореа не прашувај на мак. форум. Имаш Reddit.com
--- надополнето: 31 декември 2013 во 13:13 ---

Ако е за во Индијана или за во Кореа прашај некој од Индијана или од Кореа не прашувај на мак. форум. Имаш Reddit.com

--- надополнето: 31 декември 2013 во 13:13 ---

добро бе не се нервирај..онака само прашав случајно да не знае некој за да не се мачам на англиски да му објаснувам

Дечки зошто неможам да го конектирам телефонот на wifi дома, WPA2 Personal ми е. Пробувам да се конектирам пишува само Obtaining network adress....и само така си останува иако го внесувам пасвордот. Се работи за ЗТЕ Бладе 3, а истото и на хпериа х8 ми го дава.

Вака сега имам Huawei и ме зафркава GPS цело време и ми го кочи телефонот и ми вика грешка во лоцирањето оправка нема е сега каде можам да го извадам и колку ке ме чини тоа и колку би ме чинело да ставан нов GPS ?

Вака сега имам Huawei и ме зафркава GPS цело време и ми го кочи телефонот и ми вика грешка во лоцирањето оправка нема е сега каде можам да го извадам и колку ке ме чини тоа и колку би ме чинело да ставан нов GPS ?

nosi go kade sto ti e pod garancija. GPS ne moze tek taka da se izvadi, ke si imas poise problemi ako nekoj se nafati da go vadi od ploca, moze i cel telefon da go rikne.

само да ве прашам нешто, можеби постот не е за овде но нмв

Телефоните што се на страните на т мобајл и вип дали се тоа сите телефони што ги и има во продавниците или во продавниците има и некои други што ги нема на нивните страни
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 17:21 ---

Телефоните што се на страните на т мобајл и вип дали се тоа сите телефони што ги и има во продавниците или во продавниците има и некои други што ги нема на нивните страни

--- надополнето: 3 јануари 2014 во 17:21 ---

хаха, во продавниците немаат ни 40% од телефоните на страната

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom